ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Μετά τον πάταγο του Cobra Kai, ο John Kreese έρχεται να τα διαλύσει όλα

No mercy από το απόλυτο '80s ψυχάκι.

Το ‘Cobra Kai’ ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν μέσα σε 48 ώρες από την κυκλοφορία του. Οι δημιουργοί του ‘Hot Tub Machine’ και ‘Harold & Kumar’, Jon Hurwitz και Hayden Schlossberg, πήραν το ‘Karate Kid’ που το είχαν για Βίβλο τους και πήγαν με αυτοαναφορικό, απενοχοποιητικό χιούμορ τους χαρακτήρες του στο επόμενο επίπεδο. Οι φαν ήταν δεδομένο ότι θα ήταν εκεί για τα πρώτα επεισόδια, αλλά η σειρά κατάφερε να διατηρήσει το hype της με το κοινό και να κερδίσει και τους κριτικούς. Βρέθηκε και στη δική μας λίστα με τις καλύτερες σειρές του 2018 ως τώρα γιατί το άξιζε.

Λογικό που ανανεώθηκε, λοιπόν. Και ευτυχώς γιατί μας άφησε με cliffhanger. Ο Daniel-san ανοίγει τη σχολή του Miyagi και ο Johnny που θα έπρεπε ούτως ή άλλως να αντιμετωπίσει τους δαίμονές του γιατί είδε ξανά τις συνέπειες του ‘No Mercy’ και μάλιστα στον ίδιο του τον γιο, βρήκε τον John Kreese στο διαμέρισμά του.

O Martin Kove που υποδύθηκε τον Kreese στις τρεις πρώτες ταινίες του franchise είναι πολύ έτοιμος να επιστρέψει στον ρόλο του μετά από 30 χρόνια και μάλιστα ως τακτικό μέλος του καστ. Όπως είδαμε και με την περίπτωση του Johnny αλλά και του Καλού Παιδιού Daniel, ο χαρακτήρας του δεν θα μείνει ακριβώς σ’ αυτό που θυμόμαστε. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι και μια πιο ανθρώπινη πλευρά του.

Σύμφωνα με τον Kove,

«Το σκοτάδι που κυριαρχούσε στον John Kreese εκείνες τις μέρες έχει μείνει στο μυαλό του κόσμου. Το ενδιαφέρον σ’ αυτό που πάμε να κάνουμε είναι ότι ίσως δεν θα είναι τόσο σκοτεινός, αλλά θα έχει ακόμα την ατζέντα του. Στο 10ο επεισόδιο μοιάζει να τα έχει όλα. Αλλά ίσως δεν τα έχει και άνθρωπος στο κάτω-κάτω. Όλοι έχουν συνηθίσει να βλέπουν τον Kreese και να σκέφτονται θάνατος, Σατανάς και όλα αυτά, αλλά πόσο ενδιαφέρον θα ήταν να έχει και μια άλλη πλευρά, το ίδιο ισχυρή. Μια ευάλωτη πλευρά που μπορεί να αποδειχθεί εξίσου επικίνδυνη».

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε και αν το παρελθόν του Kreese στον πόλεμο του Βιετνάμ θα επανέλθει ως αντιπολεμικός σχολιασμός για τους βετεράνους με κάποιον τρόπο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2019 γι’ αυτό.

Στο μεταξύ το YouTube Red μετονομάστηκε σε YouTube Premium και συνεχίζει με δυνατό ορίτζιναλ περιεχόμενο.

Το δραματικό θρίλερ του Doug Liman (Bourne Identity, Edge of Tomorrow, Mr. & Mrs. Smith) ‘Impulse’, ανανεώθηκε κι αυτό για δεύτερη σεζόν:

To ‘Dallas & Robo’ με τον John Cena και την Kat Dennings στις φωνές, είναι κρυφό διαμαντάκι:

Και το δυστοπικό, sci-fi ‘Origin’ – παραγωγών του ‘Lost’ και του ‘The Crown’ – μόλις έβγαλε πολλά υποσχόμενο τρέιλερ επιστρατεύοντας απόφοιτους του ‘Harry Potter’ και του ‘Game of Thrones’:

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Είδαμε το ‘Cobra Kai’ και δεν υπάρχει αποτυχία σ’ αυτό το dojo
Quiz: Πόσο καλά θυμάσαι το Karate Kid;