CASA DE PAPEL

Η ‘Τέλεια Ληστεία’ είναι η πιο επιτυχημένη ξενόγλωσση σειρά που έχει προβάλει ποτέ το Netflix

Η ισπανική παραγωγή είναι ένα φαινόμενο που θέλει το Netflix μόνο δικό του.

Ενάντια στις πιθανότητες τάξεως 6.43 εκατομμυρίων νέων συνδρομητών που είχαν προβλέψει οι αναλυτές της Wall Street, το Netflix έκλεισε το πρώτο τέταρτο της χρονιάς με 7.4 εκατομμύρια συνδρομητές, ξεπερνώντας μάλιστα κατά 43% την ίδια ακριβώς περίοδο του 2017.

Αυτή τη στιγμή η πλατφόρμα έχει 125 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως και υπολογίζει ότι μέχρι το τέλος του 2018 θα έχει δαπανήσει έως και 8 δις δολάρια στο περιεχόμενό του. Ανάμεσα στις σειρές, τις ταινίες, τις unscripted εκπομπές, τα ντοκιμαντέρ και τα comedy specials, την πρωτοκαθεδρία στις προτεραιότητές τους έχουν οι ξενόγλωσσες σειρές και για καλό λόγο.

Μπορεί να μη δημοσιεύει ποτέ τα νούμερα των προγραμμάτων του, το Netflix όμως μας αφήνει πού και πού να κοιτάξουμε μέσα στην κλειδαρότρυπα. Μέσα στις ανακοινώσεις που ακολούθησαν της μεγάλης του επιτυχίας, η πλατφόρμα έδωσε βάση στην τεράστια επένδυσή της σε παγκόσμιες δουλειές όπως το πρόσφατο ‘O Mecanismo’ βραζιλιάνικης παραγωγής από τους δημιουργούς του ‘Narcos’, και πρόσθεσε πως το ισπανικό ‘La Casa De Papel (aka ‘Money Heist’, aka ‘Η Τέλεια Ληστεία’ στη χώρα μας) είναι πλέον «η ξενόγλωσση σειρά με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση που είχε ποτέ το Netflix».

Το ‘La Casa De Papel’ κυκλοφόρησε αρχικά στο ισπανικό δίκτυο Antena 3 τον Μάιο του ‘17, με 9 επεισόδια που παρουσιάστηκαν σε δύο μέρη. Στη συνέχεια το Netflix το μόνταρε σε 13 επεισόδια και κυκλοφόρησε το Part 1 τον περασμένο Δεκέμβριο στο μεγαλύτερο μέρος των 190 χωρών όπου είναι διαθέσιμο, αυτόν τον Απρίλιο προχώρησε και με το Part 2, ενώ το τρίτο μέρος έχει ήδη επιβεβαιωθεί. Αυτή τη φορά ως αποκλειστική παραγωγή του Netflix.

Η ιστορία ακολουθεί μια συμμορία οκτώ ανθρώπων με συγκεκριμένες ικανότητες και τίποτα να χάσουν στην προσπάθειά τους να ληστέψουν 2,4 δις ευρώ από το Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας. 11 μέρες απομόνωσης, 67 όμηροι, 1 αστυνομία έτοιμη για όλα.

Αν θες κι άλλο κίνητρο για να τσεκάρεις τη σειρά,

* Η ‘Τέλεια Ληστεία’ στριμάρει τώρα στο ελληνικό Netflix.

Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

“Μούφα” και “Τρελή Πρώην”: Από σήμερα το Netflix μιλάει ελληνικά
O Borat θα γίνει κυριλέ για το Netflix
Τα 10 καλύτερα stand-up στο ελληνικό Netflix
10 θρίλερ τόσο τρομακτικά που οι θεατές του Netflix δεν τα ολοκληρώνουν