HOMELAND

Homeland S06E04: Αυτό με τον Σέκου Μπαμ

Όσα αναμενόμενα εξοργιστικά είδαμε στο τέταρτο επεισόδιο της σεζόν με τίτλο “A Flash of Light”. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο.

Να απολογηθώ αρχικά για τον τίτλο αλλά ήταν τόσο εύκολο. Και αναμενόμενο να πω. Ο Σέκου ήρθε στη ζωή μας για να γίνει το εξιλαστήριο θύμα. Είτε ο ίδιος γεμάτος θυμό θα έκανε κάποια τρομοκρατική ενέργεια είτε θα του την έστηναν για ακόμα μία φορά. Όπως και έγινε. Ο νεαρός Ισλαμιστής έκανε μπαμ στο κέντρο της Νέας Υόρκης και επιτέλους η σεζόν αποκτά το γεγονός το οποίο θα τρέξει όλες τις εξελίξεις.

Εδώ να πούμε ένα μικρό μπράβο στην σειρά που πρόλαβε μέσα σε τέσσερα επεισόδια να χτίσει σωστά την ιστορία των ηρώων που είδαμε φέτος για πρώτη φορά. Που πρόλαβε να μας κάνει να συμπαθήσουμε λίγο τον μικρό και να πιστέψουμε έστω και για λίγο ότι αυτή τη φορά η Carrie θα δικαιωνόταν. Αυτή τη στιγμή η Carrie έχει λάβει θέση στον τοίχο και ετοιμάζεται να την πυροβολήσει όλη η υφήλιος. Ο Dar Adal, το FBI, η Πρόεδρος to be, ο συνεργάτης της, όλοι. Και μόνη της σανίδα σωτηρίας, ο ικανότατος μέσα στην ανικανότητά του, Peter Quinn. Ό,τι να ‘ ναι.

 

Πάμε να δούμε ένα ένα τα μέτωπα, αφού ξαναπώ ένα “ΣΑΣ ΤΑ ‘ΛΕΓΑ ΕΓΩ”.

Αυτό με τον Σέκου Μπαμ

Ο Σέκου βγαίνει από τη φυλακή και προσπαθεί να επιστρέψει στην κανονικότητα. Όσα ακολουθούν στο homecoming party είναι απολύτως φυσιολογικά. Οι φίλοι του δεν τον εμπιστεύονται πια, ο ίδιος νιώθει θριαμβευτής και το να ανεβάσει άλλο ένα βίντεο ήταν απλά θέμα χρόνου. Το τελευταίο τετ α τετ με την Carrie χρησιμεύει απλά ως τραγική ειρωνία, μία ακόμα σε εκείνες που μας έχει συνηθίσει το Homeland. Ο Σέκου πείθεται να συμμορφωθεί και φυσιολογικά καταλήγει διαμελισμένος.

Το ποιος ακριβώς παγιδεύει τον Σέκου, επιτρέψτε μου να μην το ξέρω ακόμα. Γιατί μπορεί το FBI να θέλει να παίξει βρώμικα και να σβήσει μια για πάντα από τον χάρτη τις ενέργειες του νομικού οργανισμού στον οποίο εργάζεται η Carrie αλλά υπάρχει και ένας Dar Adal ο οποίος θέλει να πλήξει εκείνη και τα πλάνα της Προέδρου για μείωση της στρατιωτικής και κατασκοπικής παρουσίας των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή. Το αν συνεργάστηκαν οι δύο εχθροί της στον αυτό σκοπό, θα φανεί.

Προς το παρόν, so long Σέκου. Καλύτερα να είχες μείνει στην φυλακή. Αν και τώρα που το σκέφτομαι, έστω και έτσι εκπλήρωσε την αποστολή που σίγουρα δεν θα τολμούσε αλλιώς να επιχειρήσει.

Στο κελί 33 δίπλα απ’ τον Κορυδαλλό

 

Ο Saul Berenson συνεχίζει τις περιπέτειές του ως άλλος Τεν Τεν στη Λωρίδα της Γάζας. Η μεταμεσονύκτια επίσκεψή του σε Ιορδανικό έδαφος έγινε αντιληπτή φυσικά από τους Ισραηλινούς οι οποίοι τώρα τον μπαγλαρώνουν έστω και προσωρινά. Πριν μιλήσω για τον Saul θα διαμαρτυρηθώ λίγο για την ευκολία με την οποία γίνονται όλα αυτά λες και είμαστε σε ταμπλό Stratego και όχι σε μία χώρα με έννομη τάξη. Μου τη σπάει επίσης το πόσο εύκολα μπορούν οι Ισραηλινοί να φυλακίζουν τον X Berenson επειδή δεν τους άρεσε το πώς φέρθηκε.

Ο Saul παίζει το δικό του παιχνίδι και μάλλον είναι καλό το ότι δεν βρίσκεται στις ΗΠΑ αυτή τη στιγμή. Νομίζω ότι είναι εκείνος που θα σώσει την παρτίδα για την Carrie στις σχέσεις της με την πρόεδρο. Όταν θα επιστρέψει και θα πει ότι το Ιράν πράττει σωστά και ο Dar ανήθικα. Το είχαμε ξαναπεί ότι η τριάδα Πρόεδρος – Carrie – Saul θα πρέπει να μείνει ενωμένη για να βγάλουμε την σεζόν καθαρή. Αν δηλαδή η Πρόεδρος μείνει ζωντανή ως το τέλος της σεζόν γιατί μας έχουν κάνει ξεκάθαρο ότι όλη η σεζόν είναι πριν μπει στον Λευκό Οίκο και πολλά αλλάζουν μέχρι τότε.

Ο κακός βεζύρης S01E04

 

Ο Dar συνεχίζει το δικό του παιχνίδι μόνο που τώρα το κάνει ξεδιάντροπα. Κι αυτός είναι ακριβώς ο λόγος που ανησυχώ για το well being της νέας Προέδρου. Ο Dar δεν είναι χαζός, ξέρει ότι δεν πρέπει να τα βάζει τόσο ανοιχτά με την νέα Πρόεδρο. Οπότε ή έχει στο μυαλό του να την ξεφορτωθεί πριν καν εκλεγεί ή καταστρώνει το σχέδιό του τόσο καλά ώστε με κάποιο τρόπο να την πάρει με το μέρος του.

Σε κάθε περίπτωση, το Homeland επέστρεψε στην Αμερική όχι απλά για να αλλάξουμε σκηνικό αλλά και για να επαναπροσδιορίσει την έννοια του “εχθρού”. Αυτή τη φορά οι κακοί είναι εντός των τειχών όλοι. Είτε λέγονται FBI είτε λέγονται CIA, το Homeland κάνει μια πολιτική επίθεση στη λειτουργία των δύο αυτών θεσμών και δηλώνει ξεκάθαρα τη θέση του για απεμπλοκή από την Μέση Ανατολή. Όχι ότι η επόμενη σεζόν δεν θα μας βρει σε κάποια Βόρειο Κορέα να ανακαλύπτουμε νέους υπερεχθρούς.

Carrie + Quinn = <3

 

Να που ο Quinn γίνεται πραγματικά χρήσιμος. Αν προσπεράσουμε δηλαδή το γεγονός ότι ο άνθρωπος που φύτεψε τη βόμβα στο αμάξι του Σέκου είναι ο ίδιος που παραφύλαγε την Carrie λες και όποιος το έστησε αυτό δεν έχει πάνω από έναν έμπιστο στη διάθεσή του. Ή την γελοιοδέστατη συνάντηση με τον Quinn στον διάδρομο.

Όπως και να ‘χει ο Quinn έχει τη λύση στο παζλ και ακόμα κι αν μας πάρει μερικά επεισόδια (ή και κανένα) ώστε η Carrie να του δώσει λίγη σημασία και να κλάψει που δεν τον άκουσε από το πρώτο βράδυ. Αυτό που θα είναι πραγματικά άσχημο θα είναι ο αστυνομικός που σταμάτησε τον Quinn να εμπλέξει τον Quinn στην τοποθέτηση της βόμβας, τον Quinn που οδηγούσε το αμάξι της Carrie. Τα περιπολικά έχουν κάμερες και σίγουρα η περιπολία το βράδυ πριν την επίθεση δεν θα μείνει εκτός ραντάρ ελέγχου. Οπότε βλέπω το δίδυμό μας ακόμα πιο μπλεγμένο.

Το σημαντικό είναι ότι για άλλη μια χρονιά, ο ένας θα τρέχει να σώσει τον άλλο σε ένα διεστραμμένο πλέον love story. Κι εμείς θα είμαστε εδώ να παρακολουθύμε με αγωνία πώς η Carrie θα ξεφύγει αυτή τη φορά. Σκέψου εγκεφαλικό που θα πάθει όταν μάθει ποιος ήταν στο βανάκι.

Την σειρά Homeland την παρακολουθούμε αποκλειστικά και φανατικά στο FOX κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21:50, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.