ΛΙΣΤΕΣ

Πού ξέβρασε το κύμα τους πρωταγωνιστές του ‘Saved by the Bell’;

O -απρόσμενα εξαιρετικός- Mark-Paul Gosselaar στο φρέσκο 'Pitch' μας έδωσε τη αφορμή να ψάξουμε να δούμε τι απέγιναν οι συμπρωταγωνιστές του σε μια σειρά που όλοι μας, κακά τα ψέματα, κάποια στιγμή βλέπαμε.

Δεν ήταν ποτέ του Beverly Hills. Και πάντοτε υπήρξε ένα πρόθυρο από το κόψιμο. Ωστόσο και άντεξε και αποτέλεσε μια από τις πιο αναγνωρίσιμες σειρές της δεκαετίας. Ναι, σωστά, καλώς ή κακώς.

Ο αφρός και το απόβρασμα

Παίζει να είμαι επηρεασμένος από το Pitch, όπου ο Mark-Paul, ως σοφός, υπέρβαρος και μουσάτος βετεράνος παίκτης του baseball, είναι πιο καλός από ποτέ. Κάτι που οκ, το παραδέχομαι, δεν είναι και πολύ δύσκολο.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι, όλα αυτά τα χρόνια, ο 42χρονος βαψο-μαλλιάς του Bayside έχει μια σταθερή τηλεοπτική πορεία (NYPD Blue, John form Cincinatti, Raising the Bar, Franklin & Bash). Χωρίς εξάρσεις, αλλά και χωρίς βαράθρους απόγνωσης. Μπόνους ‘αποτελεσματικότητας’ ότι, όπως παραδέχθηκε κάποτε στο People, κατά τη διάρκεια της προβολής της σειράς τα είχε φτιάξει -σε διαφορετικές περιόδους- και με τις τρεις συμπρωταγωνίστριές του.

Αντιθέτως στον πάτο, αμέσως και μόνιμα (συλλήψεις για κατοχή μαχαιριού, συμμετοχές σε reality τύπου Big Brother, Celebrity Fit Club και Hulk Hogan’s Celebrity Championship Wrestling) , βρέθηκε ο Screech (Dustin Diamond), υπεύθυνος για το χειρότερο sex tape όλων των εποχών, που τον δείχνει σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με μια -και καλά- νύφη και παράνυφο. Αν και ακόμη πιο ‘σιχαμένο’ είναι το απόσπασμα στην αυτοβιογραφία του που επιμένει ότι κοιμήθηκε με 2.000 γυναίκες, την πλειοψηφία των οποίων βρήκε στην DisneyLand. Σκέψου ότι ήταν -σχεδόν- ο μοναδικός που δεν κάλεσε καν ο super fan του σόου, Jimmy Fallon, στο υπέροχο τηλεοπτικό re-union που οργάνωσε το 2015.

Μεταξύ μας, η ακόμη πιο μεγάλη αλήθεια είναι ότι πολύ πιο δραστήριος και ‘πολυτάλαντος’ υπήρξε ο πρώην πρωταθλητής πάλης Mario Lopez Jr. που μπορεί προσωπικά να τον θυμάμαι μόνο ως αντίζηλο του Christian Troy στο Nip/Tuck, αλλά και σε τηλε-ταινίες έχει παίξει ( The Greg Louganis Story) και σε σαπουνόπερες (The Bold and the Beautiful) και πολλά reality & shows έχει παρουσιάσει (America’s Best Dance Crew, The X Factor) και έχει προλάβει να εκδώσει τρία best seller βιβλία (fitness και παιδικά) και να εμφανιστεί στο Broadway (όπου γνώρισε την χορεύτρια γυναίκα του). Απλώς ποτέ μου δεν τον συμπάθησα. Εξού και τον ‘έθαψα’ κάτω από τον Screech.

Στο Bayside κάνουν κουμάντο οι γυναίκες

Είναι χοντρό να αποκαλέσεις την -44χρονη πλέον- Elizabeth Berkley θηλυκό Screech. Αν και, υπό μια έννοια, το Showgirls του Βερχόφεν, αυτό που πίστευε ότι θα είναι το δικό της Βασικό Ένστικτο αλλά κατέληξε να είναι ένα πελώριο Βατερλό, υπήρξε το δικό της sex tape. Ή, τέλος πάντων, έφτασε πολύ κοντά στο να είναι. Από την άλλη της χάρισε δυο χρυσά βατόμουρα (χειρότερης ηθοποιού και χειρότερης νέας σταρ), τα μοναδικά βραβεία της καριέρας της.

Βέβαια, για να είμαστε εντελώς σωστοί, οφείλουμε να επισημαίνουμε ότι το -πάλαι ποτέ teenage μοντέλο- έκανε ρελάνς ως call girl στο Any Given Sunday απέναντι στο Πατσίνο (επίσης στο Real Blondes ως body double της Madonna, στο Γουντιαλενικό The Curse of the Jade Scorpion και στο Hurlyburly -μετά το οποίο ο κριτικός των NY Times της ζήτησε συγνώμη για όσα είχε γράψει), έπαιξε πολλάκις στο Broadway, έφτιαξε site όπου απαντούσε σε απορίες κοριτσιών, έγραψε bestseller βιβλίο και γενικώς έβγαλε, σιγά σιγά, τη μουτζούρα από πάνω της.

Αντιθέτως η τελευταία φορά που βρέθηκε στην επικαιρότητα η -κάποτε γλυκύτατη- Lark Voorhies (πρόσφατα χωρισμένη) ήταν όταν βγήκε και είπε ότι δεν πάσχει από Λύκο και/ή ψυχασθένεια και όταν την βγάζουν στα διάφορα site για να δείξουν πως έχει παχύνει και/ή αλλάξει μετά τις πλαστικές. Με άλλα λόγια είναι εκείνη που, ενώ κατά τη διάρκεια της σειράς έπαιρνε διάφορα βραβεία, μετά δεν δικαίωσε τις προσδοκίες αφού κατάφερε να παίξει βασικά σε σαπουνόπερες (Days of Our Lives, The Bold and the Beautiful) και να γράψει διάφορα βιβλία αυτο-βοήθειας.

Σαφώς πιο στρωτή υπήρξε και παραμένει η πορεία της Τiffani Thiessen η οποία διένυσε μια εξαιρετική δεκαετία των 90s όπου παρέμεινε στην κορυφή ως Valerie του Beverly Hills 90210. Η μοναδική από το cast που κέρδισε το τηλεοπτικό joker δυο φορές.

Πλέον, ως μητέρα, σύζυγος και με μερικά κιλάκια παραπάνω, συνεχίζει να κάνει επιτυχία (κάτι που δεν κατάφερε ποτέ στον κινηματογράφο) ως τηλεοπτική μαγείρισσα στο Dinner at Tifanni’s.