ΣΙΝΕΜΑ

Αυτή είναι η ηθοποιός που γκούγκλαρε περισσότερο ο πλανήτης το 2016

Η Meghan Markle μπήκε στη ζωή μας με φόρα.

Το τέλος της χρονιάς πλησιάζει κι αυτό σημαίνει αναπόφευκτα δύο πράγματα: η κατανάλωση ζάχαρης θα βαρέσει τιλτ και οι οθόνες θα γεμίσουν λίστες με τα καλύτερα / χειρότερα / πιο δημοφιλή / πιο σάπια της χρονιάς.

Το Google που παραδοσιακά πρωτοστατεί στο τσουνάμι των ανασκοπικών Top 10, έχει ήδη δημοσιεύσει τις πρώτες του δεκάδες. Και ήδη σ’ αυτές μπορεί να εντοπίσει κανείς το πρώτο παράδοξο της παγκόσμιας Ιντερνετικής μας καθημερινότητας.

Στη λίστα, λοιπόν, με τις ηθοποιούς που ψάξαμε στο Google τη χρονιά που τελειώνει σε λίγες μέρες, φιγουράρει πρώτη και με διαφορά η Meghan Markle. Αν δεν την ξέρεις μάλλον δεν έχεις παρακολουθήσει καθόλου το τηλεοπτικό Suits (κακώς) και σίγουρα δεν έχεις πάρει χαμπάρι το μεγάλο gossip της σεζόν που κλείνει (καλώς, μη σου πω τέλεια). H Meghan μας είναι ηθοποιός, αλλά ταυτοχρόνως, από τον περασμένο Οκτώβρη είναι η σύντροφος του πρίγκιπα Χάρι. Κατ’ επέκτασιν, βρίσκεται στη σωστή λίστα (ηθοποιός), αλλά για τους λάθους λόγους (κουτσομπολιό). Δεν φταίει αυτή, βέβαια. Εμείς φταίμε – ή εν πάση περιπτώσει – αυτοί αυτοί που ασχολούνται με τα γκομενικά του πρίγκιπα Χάρι.

Δεύτερη στη σχετική λίστα της Google είναι η Marion Cotillard που βρέθηκε σ’ αυτή τη θέση για αντίστοιχη φάση (ηθοποιός μεν, αλλά πιο πολύ μας απασχόλησαν τα γκομενικά της με τον Brad Pitt παρά η σχεδόν ανύπαρκτη κινηματογραφική της παρουσία φέτος).

Παρακάτω το πράγμα εξορθολογίζεται κάπως, αφού στις αναζητήσεις εμφανίζονται και τα δύο φετινά Όσκαρ ερμηνείας (η Brie Larson και η Alicia Vikander), η Daisy Ridley του Star Wars και η Millie Bobbie Brown, η αποκάλυψη του Stranger Things. Αλλά και η Leslie Jones του ‘Ghostbusters’, η οποία έπαιξε κεντρικό ρόλο στον εξοστρακισμό από το twitter του ακροδεξιού Milo Yiannopoulos, όταν αυτός τη στοχοποίησε στέλντοντας κατά πάνω της τον στρατό των trolls του.

Ακολουθεί η δεκάδα με τις ηθοποιούς, για να τις ξαναψάξεις με την ησυχία σου:

1. Meghan Markle

2. Marion Cotillard

3. Jodie Sweetin

4. Daisy Ridley

5. Brie Larson

6. Jenna Dewan Tatum

7. Leslie Jones

8. Kate McKinnon

9. Alicia Vikander

10. Millie Bobby Brown