ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Η ‘Συνέντευξη με έναν Βρικόλακα’ βρήκε το ιδανικό τηλεοπτικό σπίτι

Θα κάνει ο τηλεοπτικός Lestat τα βαμπίρ κουλ ξανά;

Τον Δεκέμβριο του 2016 σού γράφαμε ότι τα δικαιώματα των βιβλίων της σειράς ‘Vampire Chronicles’ βρίσκονταν ξανά στα χέρια της Anne Rice. «Όλα αυτά τα χρόνια μού λέτε πόσο θα θέλατε να δείτε μία απόδοση του υλικού αυτού α λα ‘Game of Thrones’, και πόσο θέλετε να μείνει η σειρά υπό τον έλεγχο μου. Ε, λοιπόν, σας άκουσα. Πάντα σας άκουγα. Αυτό που θέλετε εσείς είναι αυτό που θέλω εγώ», έγραφε στο Facebook της η συγγραφέας.

Με την ίδια και τον γιο της Christopher στο πηδάλιο, η δημιουργός είχε επιστρατεύσει τον Bryan Fuller (Hannibal, American Gods, Star Trek: Discovery, Pushing Daisies, Dead Like Me, Wonderfalls) για showrunner της σειράς και ήταν έτοιμη για την ανάπτυξη του show. Η ιδανική επιλογή του Fuller που αφήνει το ιδιαίτερης αισθητικής αποτύπωμά του σε ό,τι κι αν καταπιαστεί ήταν πολύ καλή για να ‘ναι αληθινή, αφού προφανώς και αποχώρησε από ένα ακόμη πρότζεκτ λόγω δημιουργικών διαφορών. Μέχρι στιγμής έχει αποχωρήσει από το ‘American Gods’ γιατί δεν είχε το budget που ήθελε, ούτε την έγκριση του Neil Gaiman για δραματικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με το βιβλίο του δεύτερου, από το ‘Star Trek: Discovery’ γιατί καθυστερούσε τα σενάρια, και από το ‘Amazing Stories’ γιατί ήθελε να το κάνει σκοτεινό και η Apple ήθελε κάτι πιο οικογενειακό για τη σπιλμπεργκική σειρά που ευελπιστεί να απογειώσει το ορίτζιναλ περιεχόμενό της.

Τελοσπάντων, η ζωή συνεχίστηκε γιατί τηλεόραση κάνουν οι άνθρωποι και οι ρυθμοί τρέχουν, η ανάπτυξη των σειρών συνεχίζεται, και το ‘Vampire Chronicles’ συγκεκριμένα βρήκε καταφύγιο στο σπίτι του ‘Handmaid’s Tale’, Hulu. Η παραγωγή είναι της Paramount που έχει εμπιστευτεί και το ‘Catch-22’ του George Clooney στη streaming πλατφόρμα, ενώ μοίρασε το αμφιλεγόμενο ‘13 Reasons Why’ στο Netflix, το επερχόμενο ‘Jack Ryan’ στο Amazon και το απρόσμενο χιτ ‘The Alienist’ στο TNT.

Το πρώτο επεισόδιο έρχεται από τον ίδιο τον Rice που έχει ήδη μοιραστεί τον τίτλο του πιλότου στο Facebook του. Το ‘Wolf Killer’ παραπέμπει στο δεύτερο βιβλίο της σειράς ‘The Vampire Lestat’ και ουσιαστικά τιζάρει ότι το show θα ξεκινήσει από την αρχή του κατευθείαν.

«Σε αυτή τη μοναδική εποχή της χρυσής τηλεόρασης, δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη ή πιο παθιασμένη ομάδα απ’ αυτήν που βοηθά να έρθει ο αγαπημένος μου ήρωας, Lestat, σε μια σειρά ύψιστης ποιότητας. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για μένα, τον Christopher και τους φαν που περίμεναν να δουν τον Brat Prince [χαϊδευτικό του Lestat] σ’ αυτό το μέσο για χρόνια», δήλωσε η Rice βάζοντας φωτιά στο Ίντερνετ.

Στο μεταξύ τα βαμπίρ κάνουν το comeback τους και με το ‘A Discovery of Witches’, τη νέα σειρά του Sky One με πρωταγωνιστές τον Matthew Goode (Watchmen, Stoker, The Crown) και την Teresa Palmer (Lights Out, Warm Bodies, Hacksaw Ridge).

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.