TRUE DETECTIVE

O Robert Downey Jr. θα πρωταγωνιστήσει σε ΗΒΟ σειρά του δημιουργού του ‘True Detective’

Ο Nic Pizzolatto θα γράψει το ριμέικ της δικηγορικής σειράς 'Perry Mason' με τον κινηματογραφικό Iron Man να πρωταγωνιστεί.

Δεν είναι φάρσα και δεν είναι ένα από αυτά τα ‘ναι μεν αλλά’ ειδησάκια. Δεν είναι τηλεταινία. Δεν είναι ένα από αυτά τα ζογλερικά που κάνει ο Bradley Cooper που εμφανίζεται για 3 λεπτά κάθε όποτε έχει χρόνο. Όχι, είναι αυτό ακριβώς που είπαμε: ο Robert Downey Jr., ο #1 κινηματογραφικός σταρ του κόσμου, διαπραγματεύεται ώστε να πρωταγωνιστήσει σε σειρά του ΗΒΟ.

Είναι ο μεγαλύτερος εν ενεργεία σταρ που έχει κάνει ποτέ τηλεόραση; Είναι σίγουρα στη συζήτηση. 10 από τις 12 τελευταίες ταινίες που έχει πρωταγωνιστήσει ο Downey έχουν φέρει πάνω από $100 εκατομμύρια στο box office. Και ναι, οι 6 από αυτές είναι Marvel, αλλά ο Downey με το ‘Iron Man’ δημιούργησε την κινηματογραφική Marvel οπότε μια χαρά τα χρεώνεται, ευχαριστούμε πολύ.

Η ουσία είναι πως, με ένα διάλειμμα το 2014 (όταν και έβγαλε τη μόνη αληθινή του αποτυχία όλα αυτά τα χρόνια, το ‘The Judge’), ο Downey έχει ανοίξει μπλοκμπάστερ ως πρώτο όνομα κάθε χρονιά από το 2008 ως και φέτος. Ο άνθρωπος είναι το πρόσωπο του εμπορικού Χόλιγουντ στα 2010s.

Και τώρα, είναι έτοιμος για το ΗΒΟ. Αυτό μεταδίδει τουλάχιστον το Variety, που έρχεται με την μεγάλη αποκλειστικότητα: ο Robert Downey Jr., μαζί με τον Nic Pizzolatto, βρίσκονται σε συζητήσεις με το ΗΒΟ για μια σειρά-ριμέικ του ‘Perry Mason’, του θρυλικού δικηγορικού δράματος που παιζόταν από τα μέσα των ’50s ως τα μέσα των ’60s και αφορούσε έναν συνήγορο υπεράσπισης που αναλαμβάνει τις δυσκολότερες υποθέσεις.

 

Το πρότζεκτ το κυνηγά χρόνια ο Downey Jr., αρχικά ως κινηματογραφική μεταφορά και έπειτα, μετά την αποτυχία του ‘The Judge’, ως πλέον τηλεοπτικό ριμέικ. Θυμίζουμε πως ο σταρ είχε εμφανιστεί παλιότερα στην τηλεόραση σε κεντρικό ρόλο στην 4η σεζόν της ‘Ally McBeal’, μα αυτό συνέβη σε μια άλλη εποχή, πολύ πριν την μεγάλη επιστροφή, πριν ακόμα και την μεγάλη πτώση του ηθοποιού.

Το κερασάκι στην τούρτα της είδησης είναι φυσικά ο Pizzolatto, ο δημιουργός του ‘True Detective’, τον οποίο το ΗΒΟ έχει κλεισμένο σε γενική συμφωνία για μερικά χρόνια ακόμα, όμως ταυτόχρονα έχει ψιλο-κόψει το ‘True Detective’ οπότε κάτι έπρεπε να τον κάνει.

Ε, καθόλου άσχημα.

Το Variety αναφέρει συγκεκριμένα μάλιστα πως “πηγές αναφέρουν πως θα πρόκειται για σειρά κι όχι τηλεταινία”, προφανώς κι οι ίδιοι εντυπωσιασμένοι με το μέγεθος του σταρ.

Πώς θα λειτουργούσε πρακτικά κάτι τέτοιο δεν ξέρουμε, και είναι και πολύ νωρίς βέβαια για τέτοια άγχη. Όμως αν όλα πάνε καλά και δούμε όντως τη σειρά να περνά στη φάση της ανάπτυξης, υποπτεύομαστε πως ΗΒΟ και Downey θα μπορούσαν να συμφωνήσουν σε ένα μοντέλο αντίστοιχο του ‘Sherlock’ με το ΗΒΟ, όπου βασικά γυρίζεται σεζόν κάθε όποτε οι δουλευταράδες πρωταγωνιστές του έχουν κενά από τις άλλες υποχρεώσεις τους.

Πολύ σωστό τον βρίσκουμε τον Downey Jr. Προετοιμάζοντας το μετα-Marvel στάδιο της καριέρας του, θα μπορούσε να κινηθεί σε κάτι πιο σίγουρο από μια πρεστίζ σειρά σε κανάλι με ανυπέρβλητο brand name;

Μπράβο σε όλους τους λοιπόν. Όσο περιμένουμε αυτό το, ας το λέμε, ‘True Judge’, ας θυμηθούμε τους τίτλους αρχής των 2 σεζόν του ‘True Detective’.