VIKINGS

O Scorsese και ο σεναριογράφος του ‘Vikings’ ετοιμάζουν σειρά για τον Καίσαρα

Άβε Μάρτιν, το μελλοντικό σου κοινό σε χαιρετά.

Δεν πέρασαν ούτε τρεις μέρες που αναρωτηθήκαμε αν θα κάνει τελικά την παραγωγή ο Martin Scorsese στην ταινία ‘Joker, τα χρόνια της νιότης’, η οποία συνεχίζει κανονικά να είναι στα σκαριά με το όνομα του Joaquin Phoenix να αιωρείται ως πιο πιθανό για τον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον σκηνοθέτη να συμπράττει με τον Michael Hirst, παλιά καραβάνα σε ταινίες και σειρές εποχής, για τη δημιουργία μιας σειράς για τους πρώτους Ρωμαίους Αυτοκράτορες, ονόματι ‘Ceasars’. Ο Hirst έχει γράψει το σενάριο του ‘Elizabeth’, της ταινίας για τη ζωή της Βασίλισσας Ελισάβετ που ανέδειξε τη Cate Blanchett, ενώ ήταν πίσω από το ‘Tudors’ και πιο πρόσφατα το ‘Vikings’. Καλό χαρτί τον λες.

AP

O Scorsese, εκτός από τη μεγάλη οθόνη όπου για χρόνια είναι αυτοκράτορας, έχει ήδη δείξει τη δυναμική του και στη μικρή, με τα εξαιρετικά ‘Boardwalk Empire’ και ‘Vinyl’. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι μεγάλος θαυμαστής της ρωμαϊκής ιστορίας και πάντα ήθελε να ασχοληθεί καλλιτεχνικά μαζί της.

Το ‘Ceasars’ λοιπόν θα εστιάσει αρχικά στα χρόνια της νιότης του Ιούλιου Καίσαρα. Στις ταινίες έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τον Καίσαρα μεγάλο σε ηλικία, πριν την πτώση του. Όσο ήταν νεαρός όμως, ήταν το ίδιο και ακόμη περισσότερο ενδιαφέρουσα προσωπικότητα, για την οποία αν και υπάρχει αρκετό υλικό πληροφοριών δεν έχει έχει ακόμη εξερευνηθεί από την ποπ κουλτούρα.

Ο Hirst μίλησε για την επικείμενη σειρά και για τον τρόπο που θα προσεγγίσει την ιστορία, λέγοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει απόλυτη αντικειμενικότητα.

Ακόμη και οι μαρτυρίες για τα σύγχρονα γεγονότα δεν είναι ακριβείς. Αν εγώ και εσύ βλέπαμε το ίδιο συμβάν, θα το περιγράφαμε διαφορετικά. Κάθε μαρτυρία είναι μονομερής. Δεν υπάρχει αγνή ιστορία.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Martin Scorsese ετοιμάζει ταινία για τον Joker για κάποιο λόγο