ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ο ΑΝΤ1 ετοίμασε true crime σειρά με τον Χρανιώτη και τον Σόμπολο

Η 10η εντολή συναντά το American Crime Story.

Βρέθηκα σήμερα στο sneak peak του πλούσιου, φθινοπωρινού προγράμματος του ΑΝΤ1 και ανάμεσα στα καθημερινά, στα remakes και στα τηλεπαιχνίδια, μία σειρά μου τράβηξε το ενδιαφέρον. Το ‘Έγκλημα και Πάθος’.

H σειρά θα βασίζεται σε αληθινά εγκλήματα, θα είναι σε μορφή ντοκιμαντέρ μαζί με δράση και τα επεισόδια αυτοτελή. Στο επεισόδιο, του οποίου το extened trailer είδαμε εμείς, το φόρματ ήθελε τον Χρανιώτη να αφηγείται την ιστορία της εγκληματικής του ζωής, όπως γίνεται στη ’10η Εντολή’, αλλά με πιο κουλ πίνουμε-την-κόκα-σα-pepsi τρόπο. Αυτό εναλλασσόταν με πλάνα από τον Σόμπολο και δύο ακόμα κυρίους που δεν αναγνώρισα, που σχολιάζανε τον εγκληματία, αλλά και φωτογραφίες και ντοκουμέντα από το πραγματικό πρόσωπο.

Στη σκηνοθεσία θα είναι ο Δημήτρης Αρβανίτης, που τα τελευταία χρόνια βρισκόταν πίσω από τη σκηνοθεσία των καθημερινών σειρών ‘Ζωή της άλλης’, ‘Δικαίωση’, ‘Κλεμμένα όνειρα’, ‘Μια στιγμή δυο ζωές’, που είναι σαν να είναι όλες μία ίδια σειρά.

Δεν είναι λοιπόν κακή ιδέα που ο ΑΝΤ1 πάει να πιάσει το hype της εποχής και να κάνει μία true crime σειρά. Έχει τα θεωρητικά προσόντα να τραβήξει κόσμο όλων των ηλικιών, αν και θα είναι δύσκολο να αναμετρηθεί με το ξένο true crime και να κερδίσει τη νεολαία και αυτό γιατί δεν μπορεί να ξεφύγει από το επιτηδευμένο coolness της παρουσίασης του εγκληματία, που όταν μεταφέρεται στα ελληνικά πρότυπα μοιάζει λίγο αστείο.

Μου άρεσε πολύ κάτι που είχε πει ο Οικονομίδης σε συνέντευξή του στο πρώτο τεύχος του ‘Μπλε Κομήτη‘. Είχε μιλήσει για το νουάρ και για τον τρόπο που το αντιλαμβάνεται και απεικονίζει ο ίδιος στο έργο του με βάση τα δικά μας δεδομένα. Ένα ελληνικό νουάρ δηλαδή, που δεν προσπαθεί εσκεμμένα να αντιγράψει τον μύθο και το ύφος των ξένων παραγωγών.

Το ‘Έγκλημα και Πάθος’ δεν καταφέρνει να ξεφύγει από αυτό. Είμαστε σε μία εποχή που ζητά τον ρεαλισμό και από το crime της, αλλά και από τους χαρακτήρες της. Η στερεοτυπικά κουλ επιφανειακή παρουσίαση του εγκλήματος είναι πολύ 90s (τόσο όσο και ο τίτλος της σειράς).

Βέβαια οκέι αν περνάμε καλά βλέποντάς το, δεν θα είμαι εγώ αυτός που θα πετάξει τον πρώτο λίθο.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Οι 5 καλύτερες στιγμές των φετινών ριάλιτι
Το ‘Είμαστε στον αέρα’ μας έψησε να θέλουμε να κάνουμε ραδιόφωνο
Evil Genius: Άλλο ένα true crime χρυσωρυχείο του Netflix
Terror: Η φρικιαστική αλήθεια πίσω απ’ τη σειρά τρόμου της χρονιάς
Δεν έχεις ιδέα τι έχουν δει τα μάτια του Πάνου Σόμπολου
Γιάννης Οικονομίδης: Ποια σοβαρή ταινία δε μιλάει για κρίση