ASSOCIATED PRESS
ΜΟΥΣΙΚΗ

The Four: Ποιο είναι το νέο ριάλιτι που μας έρχεται

Ένα παιχνίδι που μοιάζει βγαλμένο από το Black Mirror είναι η νέα τυροτρέλα στην Αμερική.

Update 21/7/2019: Πέσαμε μέσα στην πρόβλεψή μας.

Τον Ιανουάριο του 2018, μιλήσαμε για το τηλεοπτικό ριάλιτι ‘The Four’, που μόλις είχε αρχίσει να προβάλει την πρώτη σεζόν του στην Αμερική. Την Τρίτη βρεθήκαμε στην παρουσίαση του προγράμματος του Αντ1 για τη νέα τηλεοπτική σεζόν, και ένα από τα σόου που φιγούραρε ήταν και το ‘The Four’, το οποίο θα έρθει τελικά και σε μας το Φθινόπωρο. Όπως είπε και ο διευθυντής προγράμματος του Αντ1, Τζώρτζης Ποφάντης, το κανάλι ήταν πάντα πρώτο στις νέες ριάλιτι προτάσεις, το οποίο και ισχύει. ‘Big Brother’, ‘Fame Story’, ‘The Voice’, ‘X Factor’, όλα τα έφερε πρώτος ο Αντ1.

Το ριάλιτι θα λέγεται ‘Final Four’, αντί ‘Τhe Four’, που ξέραμε από τα ξένα, παρουσιάστρια θα είναι η Ζέτα Μακρυπούλια και η κριτική επιτροπή δεν έχει κλείσει ακόμα, αλλά η παραγωγή κοιτάει να είναι πρόσωπα, γνωστά μεν, που δεν έχουν ξανασυμμετάσχει όμως σε κριτικές επιτροπές.

Ένα ακόμα angle, άσχετο με τον Αντ1, αλλά μια και προσθέτουμε πράγματα σε αυτό το άρθρο από το μέλλον, είναι και η Zhavia, την οποία είχαμε προβλέψει για νικήτρια του αμερικάνικου ‘The Four’. Η Zhavia δεν νίκησε τελικά στα χαρτιά (βγήκε δεύτερη -σαν την αδικία που είχε γίνει στον Ίαν Στρατή ένιωσα με αυτό το αποτέλεσμα), νίκησε όμως στην πράξη. Κανείς δεν θυμάται την κανονική νικήτρια (σαν τον Ίαν Στρατή και εδώ) και η Zhavia έχει αρχίσει μια επιτυχημένη καριέρα, με το ντουέτο της με τον Zayn στο ‘A whole new world’ και με το EP της ’17’.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά όλα όσα είχαμε γράψει τον Ιανουάριο του 2018:

Βασισμένο στο ισραηλινό ‘The Final Four’ το ‘The Four: Battle for Stardom’ μπήκε στις αμερικάνικες οθόνες μαζί με το νέο έτος και βρίσκεται στην πρώτη του σεζόν. Στα τρία live που έχει κάνει ως τώρα, δεν σκίζει στα νούμερα, αλλά έχει μία decent παρουσία και ήδη μία παίκτρια, που έχει κεντρίσει την προσοχή.

Είναι αρκετά εύκολο να σκεφτεί κανείς ότι αν συνεχίσει την καλή του πορεία εκεί, θα μας έρθει και εδώ αρκετά σύντομα. Ειδικά τώρα που ο Σκάι έχει πάρει τα δικαιώματα για ό,τι ριάλιτι υπάρχει, ο Αντ1 ίσως ψάξει το επόμενο ‘Rising Star’,το οποίο ήταν επίσης ισραηλινής προέλευσης, αφού το τελευταίο δεν πήγε ιδιαίτερα καλά και ήταν και λίγο δυσνόητο για τον τηλεθεατή.

Και το ‘The Four’ είναι κάπως δυσνόητο στην αρχή, αλλά το πιάνεις πιο γρήγορα. Ας δούμε λοιπόν περί τίνος πρόκειται.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ

Το παιχνίδι είναι σαν να είσαι σε επεισόδιο στο ‘Black Mirror’, αλλά μάλλον πρέπει να πάρουμε απόφαση ότι από δω και πέρα όλα τα καινούρια τηλεπαιχνίδια, με τα μπλιμπλίκια και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, θα είναι σαν να είσαι σε επεισόδιο στο ‘Black Mirror’.

Δεν υπάρχει το στάδιο της οντισιόν. Οι παίκτες κάθονται και περιμένουν σε ένα δωμάτιο μέχρι να έρθει η σειρά τους και στο πλατό υπάρχει η κριτική επιτροπή, το κοινό και 4 παίκτες σε στρογγυλές θέσεις.

Κάθε παίκτης που διαγωνίζεται πρέπει να πάρει 4 ναι από την κριτική επιτροπή. Αν τα πάρει διαλέγει ποιον από τους 4 παίκτες, που κάθονται ήδη, θα προκαλέσει.

Ο παίκτης, που ήδη καθόταν, τραγουδά πρώτος και μετά τραγουδά ο νιόφερτος. Το κοινό, που υπάρχει στο πλατό, ψηφίζει ποιον θέλει να κρατήσει.

Όπως είναι φυσικό οι νιόφερτοι παίκτες διαλέγουν να ανταγωνιστούν αυτόν που θεωρούν τον πιο αδύναμο κρίκο. Γι αυτό και μπορεί ένας δυνατός παίκτης να μην προκληθεί σε ένα ή περισσότερα ολόκληρα επεισόδια.

Νικητής θα είναι αυτός που θα νικήσει και τον τελευταίο παίκτη, προκαλώντας τον.

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΡΙΤΕΣ

Για την 1η του σεζόν στο Αμέρικα, οι κριτές που επιλέχθηκαν είναι o Puff Daddy (δεν μπορούμε να συνηθίσουμε άλλο όνομα), ο DJ Khaled (γνωστός από τις διάσημες συνεργασίες του), η  Meghan Trainor και ο Charlie Walk (στέλεχος δισκογραφικής). Και το πιο απρόσμενο, παρουσιάστρια είναι η Fergie, η οποία πρόσφατα επέστρεψε στη δισκογραφία με νέο και καλό άλμπουμ.

Η Fergie έχει μία δεκαετή plus εμπειρία ως οικοδέσπινα σε σόου από την παρουσίαση των τμημάτων του ‘Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve’. Ναι. Αυτού του ‘Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve’.

ΠΟΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΙΚΗΤΡΙΑ

Η Zhavia (Ζαβάια προφέρεται) είναι ως τώρα η παίκτρια που έχει ξεχωρίσει. Μπήκε στο 1ο επεισόδιο, στο 2ο δεν την προκάλεσε κανείς και στο 3ο νίκησε εύκολα την πρόκληση, που της έγινε.

Είναι 16 χρονών, με ξανθά μακριά ράστα, τραγουδάει χιπ χοπ, θέλει αν πετύχει να αγοράσει σπίτι στη μαμά της (αυτό πάντα συγκινεί τους Αμερικάνους) και στο εφηβικό κοινό των 00s θα θυμίσει το παιδακι από το Freestyler ή τους Tokio Hotel.

Στο εφηβικό κοινό των 10s όμως, θυμίζει την Bella Thorne, η οποία έχει τρομερή απήχηση στους εφήβους, που είναι και εκείνοι που βγάζουν τους νικητές.

Η Zhavia έκανε stories που έλεγε στον κόσμο ότι θα τους κάνει μπλοκ αν συνεχίσουν να τη συγκρίνουν με τη Bella Thorne. Η Bella τότε απευθύνθηκε στη Zhavia, σε δικό της στόρι, αστειευόμενη ρωτώντας την, γιατί την πειράζει τόσο η σύγκριση και μήπως είναι, γιατί την θεωρεί άσχημη.

Και αυτό ήταν το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να συμβεί στην καριέρα της Zhavia, για να εκτοξεύσει τη φήμη της.

Αλλά συνέβη και κάτι ίσως ακόμη καλύτερο. Στο επεισόδιο της Πέμπτης, η Zhavia αποκλείστηκε από το κοινό στο πλατό. Η κριτής all-about-that-bass Meghan Trainor ξέσπασε σε λυγμούς, ενώ οι φαν της Zhavia άρχισα να απειλούν (με comments) ότι θα σταματήσουν να βλέπουν το σόου, αν δεν ξαναγυρίσει. Τέτοιες συγκινήσεις είχα να ζήσω από της αρπαγή του τίτλου της Αλεξανδράτου από Χοψονίδου.

Οι κανόνες όμως του παιχνιδιού λένε, ότι αν ένας παίκτης αποκλειστεί, μπορούν να τον επαναφέρουν οι φαν του μέσω Twitter. Και πράγματι δεν πέρασε ούτε μία εβδομάδα και η Zhavia μαζί με άλλους τρεις που πήραν τα περισσότερα hashtag, θα επιστρέψουν.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΕΡΘΕΙ ΕΔΩ ΑΥΤΟ

Δεν έχουμε πραγματικά καμία ιδέα.

Στατιστικά μιλώντας, συνήθως  η μόδα στην Ελλάδα καθυστερεί 2 χρόνια.

ΚΙ ΑΛΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Γιατί το καινούριο Survivor θα πάει άπατο
Γιατί η ελληνική τηλεόραση είναι ανίκανη να κάνει late night show
Γιατί η επόμενη τηλεοπτική μας εμμονή θα είναι μια ελληνική
Ο Νίκος Μουτσινάς πέτυχε γιατί έκανε την τηλεόραση ίντερνετ