ΛΙΣΤΕΣ

Εξωγήινοι και πληρωμένοι δολοφόνοι: ‘Ολες οι νέες σειρές που πρέπει να τσεκάρεις

Το τηλεοπτικό φθινοπωρινό σου πρόγραμμα είναι (σχεδόν) έτοιμο.

Είναι αυτή η εποχή που τα αμερικανικά δίκτυα παρουσιάζουν τα μελλοντικά τους προγράμματα στους διαφημιστές για να δουν πώς θα γεμίσουν τα slots των διαλειμμάτων τους, όταν με το καλό έρθει το φθινόπωρο. Παρακάτω θα βρεις όλα τα τρέιλερ που μοιράστηκαν αυτή την εβδομάδα.

Θα δεις ότι υπάρχει κάτι για όλα τα γούστα, οπότε διαλέγεις και παίρνεις:

Syfy

Nightflyers

Οκτώ επιστήμονες και ένας δυνατός τηλεπαθητικός χαρακτήρας επιβιβάζονται στο Nightflyer. Ένα διαστημόπλοιο με μικρό, δεμένο πλήρωμα και έναν μοναχικό κυβερνήτη με μία αποστολή στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος – την επικοινωνία με εξωγήινη ζωή. Επειδή για νουβέλα του George R.R. Martin του ‘Game of Thrones’ μιλάμε όμως, προφανώς και τα πάντα θα πάνε πολύ, μα πολύ στραβά.

Στην Ελλάδα θα δούμε τη σειρά το φθινόπωρο από το Netflix.

Deadly Class

To ‘Deadly Class’ ήταν μία από τις καλύτερες δουλειές που έχει κάνει ο Rick Remender στα κόμικ, με πρωταγωνιστές εφήβους που σπουδάζουν στην καλύτερη σχολή μελλοντικών δολοφόνων πριν αποφοιτήσουν σε μια ζωή υπηρεσίας στις μαφίες του κόσμου.

Τώρα θα γίνει ένα παρανοϊκό δράμα/περιπέτεια ενηλικίωσης με την υπογραφή των μαρβελικών πια αδελφών Russo (‘Winter Soldier’, ‘Civil War’, ‘Infinity War’) και το περιμένουμε πιο ανυπόμονα απ’ ότι θα έπρεπε.

ABC

Grand Hotel

Εμπνευσμένο από το ισπανικό μελόδραμα εποχής ‘Gran Hotel’ που έγινε παγκόσμιο χιτ όταν ολοκληρώθηκε το 2013 και πουλήθηκε πραγματικά παντού, το αμερικανικό ‘Grand Hotel’ μεταφέρει τη δράση στο παρόν και το πολυπολιτισμικό Miami.

Μπορείς να περιμένεις σκάνδαλα, μυστικά και χρέη να απειλούν την πρωταγωνιστική οικογένεια στην οποία ανήκει το ξενοδοχείο όπου εκτυλίσσεται η ιστορία, ενώ το πιστό τους υπηρετικό προσωπικό θα παίζει εξίσου μεγάλο ρόλο στις εξελίξεις.

Μετά το ορίτζιναλ ‘Gran Hotel’ και το ‘Downton Abbey’, η νέα παραγωγή της Eva Longoria είναι μία ακόμα upstairs/downstairs ιστορία υψηλού προφίλ που μας δίνει η τελευταία δεκαετία.

The Kids Are Alright

Δέκα νομά σ’ ένα δομά θα ζήσει η οικογένεια Cleary στη νέα κωμωδία ‘The Kids Are Alright’.

Βασισμένο στην παιδική ηλικία του δημιουργού της Tim Doyle, η σειρά τοποθετείται στα 1970s και ακολουθεί μία παραδοσιακή, καθολική, εργατική οικογένεια ιρλανδικής καταγωγής που προσπαθεί να βρει ισορροπίες σε μία από τις πιο ταραγμένες δεκαετίες της Αμερικής. Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που θα βιώσουν είναι η επιστροφή του μεγαλύτερου από τα οκτώ αδέρφια, που εγκαταλείπει την ιερατική σχολή για να σώσει τον κόσμο.

A Million Little Things

«Φιλία είναι να μπορείς να κάνεις τις δύσκολες συζητήσεις και να είσαι πρόθυμος να ακούς. Είναι αυτό και ένα εκατομμύριο ακόμη πράγματα».

Η μεγάλη παρέα του δραματικού ‘A Million Little Things’ θα πρέπει να αποδείξει ότι η φιλία της μπορεί να αντέξει στον χρόνο όταν ένας απ’ όλους τους πεθαίνει αναπάντεχα. Για τους υπόλοιπους να νιώθουν στάσιμοι στη ζωή τους, αυτός ο θάνατος θα αποτελέσει κίνητρο για την αλλαγή.

The Fix

Το ‘Fix’ είναι ενδιαφέρουσα περίπτωση γιατί όσο μπορεί να πετύχει, τόσο μπορεί να αποδειχθεί και φιάσκο. Εάν έψαξες ποτέ την υπόθεση του O.J. Simpson ή αν είδες το αριστουργηματικό ‘The People v. O.J. Simpson: American Crime Story’, θα καταλάβεις αμέσως γιατί.

Η πραγματική Marcia Clark, η δημόσια κατήγορος που κυνήγησε τον O.J. και αργότερα ασχολήθηκε και με τη συγγραφή βιβλίων, είναι συν-σεναριογράφος και παραγωγός της νέας δικαστικής σειράς που ακολουθεί μια πρώην εισαγγελέα που αποσύρθηκε όταν δεν κατάφερε να αποδείξει την ενοχή ενός διάσημου ηθοποιού που δολοφόνησε τη γυναίκα του. Οκτώ χρόνια μετά, ένας νέος φόνος που διαπράττει ο σταρ θα της δώσει μια δεύτερη ευκαιρία να τον φυλακίσει.

Μιλάμε για την εκπλήρωση ενός πόθου της δημιουργού προφανώς, οπότε αυτό και μόνο σηκώνει συζήτηση. Στον ρόλο της εισαγγελέως η Robin Tunney του ‘Mentalist’, στον ρόλο του ηθοποιού ο Adewale Akinnuoye-Agbaje του ‘Lost’.

The Rookie

Δύο χρόνια μετά το ‘Castle’, ο Nathan Fillion θα μπλέξει ξανά με την αστυνομία, αλλά σε αυτόν τον γύρο θα φοράει ο ίδιος τη στολή.

Στη νέα αστυνομική σειρά του ABC με κωμική χροιά, ο Fillion θα υποδυθεί έναν φαινομενικά απλοϊκό τύπο από μια μικρή πόλη που μετά από ένα τραυματικό γεγονός αποφασίζει να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να γίνει αστυνομικός στο Λος Άντζελες. Οι υπεύθυνοί του στο τμήμα δεν θα τον δουν με καλό μάτι, αλλά ο ίδιος θα αποδείξει ότι παίρνει τη δουλειά του στα σοβαρά.

Για ξεκαρδιστική δόση Fillion μέχρι το ‘Rookie’, τσέκαρε τη 2η σεζόν του ‘Santa Clarita Diet’.

Single Parents

Η μετα-‘Gossip Girl’ εποχή της Leighton Meester περιλαμβάνει ένα γλυκύτατο μουσικό άλμπουμ και μία πρόσφατη αποτυχημένη προσπάθεια με το ‘Making History’ του FOX.

Με το κωμικό ‘Single Parents’ μπορεί να σταθεί πιο τυχερή γιατί το ABC στηρίζει τις κωμωδίες του μέχρι να σιγουρευτεί ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα (με εξαίρεση το ‘Selfie’, ακόμη δεν τους έχουμε συγχωρέσει για εκείνη την ακύρωση). Στη νέα της σειρά θα ενώσεις τις δυνάμεις με άλλους single γονείς για να βγάλουν έναν 30άρη πατέρα από τη ρουτίνα του γονιού.

Whiskey Cavalier

Με τον Jake του ‘Scandal’ και τη Maggie του ‘Walking Dead’, καταλαβαίνεις ότι το ‘Whiskey Cavalier’ θα αποβεί φονικό.

Ένας σκληροτράχηλος αλλά ευαίσθητος πράκτορας του FBI (Scott Foley) θα απαχθεί από μία badass πράκτορα του CIA (Lauren Cohan) σε μια σειρά επικίνδυνων και κωμικών καταστάσεων. Το περιστατικό τελικά θα τους οδηγήσει σε συνεργασία και ό,τι ήθελε προκύψει. Από τον παραγωγό Bill Lawrence (Scrubs, Cougar Town).

CBS

Murphy Brown

Όσο το ABC ετοίμαζε την αναβίωση του ‘Roseanne’, το CBS ετοίμαζε την επιστροφή του ‘Murphy Brown’.

Και πραγματικά, αν δεν βρίσκεις λόγο για το comeback της δυναμικής ρεπόρτερ στον κόσμο των fake news, τότε δεν θα βρεις ποτέ. Η Candice Bergen αναλαμβάνει ξανά τον ομώνυμο ρόλο που της χάρισε 5 βραβεία Emmy και μαζί με τη δημιουργό της σειράς, Diane English, μάζεψαν το υπόλοιπο ορίτζιναλ καστ και μαγειρεύουν νέα εκπομπή για το διχασμένο κοινό της Αμερικής.

Στο παραπάνω τρέιλερ, οι χαρακτήρες δίνουν μια γεύση όσων έκαναν εκτός οθόνης.

Magnum P.I.

Δεύτερη επιστροφή για το CBS, αλλά χωρίς το μουστάκι του Tom Selleck. Αντικειμενικά τώρα, μετά τον Selleck θα αποδεχόσουν ποτέ άλλο μουστάκι;

Ο Jay Hernandez (Suicide Squad, The Expanse) θα είναι ένας αμούστακος Magnum λοιπόν, αλλά όπως και ο προκάτοχός του θα εξερευνήσει ξανά εγκλήματα με τη βοήθεια των βετεράνων T.C. Calvin, Rick Wright και Higgins. O τρίτος χαρακτήρας είναι πια γυναίκα, το Miami έχει γίνει Χαβάη, ενώ τον πιλότο τον έχει γυρίσει ο αγαπημένος μας Justin Lin των ‘Fast & Furious’.

Happy Together

Νέα sitcom για ένα ζευγάρι τριαντάρηδων που είναι σχετικά ευχαριστημένοι με την αδιάφορη ζωή τους, όταν σκάει σπίτι τους ένας ανερχόμενος ποπ σταρ για να αποφύγει τους παπαράτσι. Ο τύπος γίνεται τελικά συγκάτοικός τους και τους μυεί στη χολιγουντιανή ζωή.

Ο Damon Wayans που πρωταγωνιστεί ήταν περιζήτητος στη φετινή pilot season. Για να δούμε αν αξίζει αυτό που επέλεξε να κάνει.

FBI

O Dick Wolf και η ομάδα πίσω από το franchise του ‘Law & Order’ φέρνουν ένα ακόμη αστυνομικό, δραματικό procedural στην τηλεόραση και επιστρατεύουν την Missy Peregrym που έμαθε την τέχνη του ένστολου procedural από τα πέντε χρόνια της στο ‘Rookie Blue’. Την ίδια τέχνη είχε μάθει προ δεκαετίας στο ‘Law & Order’ και ο Jeremy Sisto που τη συνοδεύει. Μαζί θα σε πάνε στα άδυτα του FBI, αν και δεν ξέρω πόσο άδυτα μπορεί να είναι μετά από τόσες παρόμοιες σειρές. Αν καταφέρει να διαφοροποιηθεί, θα έχει τα σέβη μας.

God Friended Me

Ένας άθεος ακυρώνει τα friend requests ενός λογαριασμού στο Facebook με ψευδώνυμο (;) God, αλλά ανακαλύπτει ότι ο ίδιος λογαριασμός του προτείνει για φίλους ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια. Με τη βοήθεια μιας δημοσιογράφου (η Violett Beane του ‘Flash’) κι ενός χάκερ (o Suraj Sharma του ‘Life of Pi’) θα προσπαθήσει να βρει ποιος κρύβεται πίσω από τον λογαριασμό.

Παραγωγός της dramedy είναι ο πολυπράγμων Greg Berlanti μιας ντουζίνας σειρών στον αέρα αυτή τη στιγμή. Bonus o Papa Pope (Joe Morton, ‘Scandal’).

The Neighborhood

Ένας λευκός, καλοζωισμένος τύπος μετακομίζει σε μια σκληρή γειτονιά του Λος Άντζελες και προσπαθεί να πιάσει φιλίες με τη γειτονική, μαύρη, κάπως διστακτική οικογένεια. Ο σταρ της sitcom είναι αναμφισβήτητα ο κωμικός Cedric the Entertainer, αλλά περιμένουμε και τον Max Greenfield του ‘New Girl’. Μη σκιαχτείς που δεν θα εντοπίσεις τον δεύτερο στο τρέιλερ, δεν έχεις τρελαθεί ακόμα. Ο Greenfield αντικατέστησε τον ορίτζιναλ ηθοποιό, αλλά ο νέος πιλότος δεν έχει γυριστεί ακόμα.

FOX

The Passage

Το FOX έχει μια φοβερά ενοχλητική παράδοση. Φτιάχνει μερικές από τις καλύτερες σειρές επιστημονικής φαντασίας για να τις ακυρώσει μόλις δεν του φέρουν τα νούμερα που περιμένει. Εντάξει, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά δώσε άλλη μία ευκαιρία ρε άνθρωπε. Το ‘Fringe’ ήταν εξαίρεση γιατί κάποιος εκ των έσω λάτρευε τη σειρά και ήθελε να δει πώς θα τελειώσει (αλήθεια). Το ‘Passage’ φαίνεται πολλά υποσχόμενο, οπότε ελπίζουμε σε καλύτερη μοίρα.

Είναι ένα θρίλερ βασισμένο σε τριλογία βιβλίων που αφορούν το Project Noah, τις μυστικές ιατρικές εγκαταστάσεις πειραμάτων που ανακάλυψαν έναν ιό που μπορεί να οδηγήσει στη θεραπεία όλων των ασθενειών – ή στην καθολική καταστροφή του ανθρώπινου είδους. Η λύση είναι να χρησιμοποιήσουν παιδί ως πειραματόζωο, αλλά ο πράκτορας που έχει αναλάβει να εξασφαλίσει τη μεταφορά του επιλεγμένου μικρού κοριτσιού γίνεται τελικά προστάτης της. Δες το γιατί γενικά στηρίζουμε Mark-Paul Gosselaar απ’ όπου κι αν προέρχεται.

The Cool Kids

Ο Charlie Day του ‘It’s Always Sunny in Philadelphia’ είναι παραγωγός στη νέα κωμωδία ‘Cool Kids’ και μάζεψε ένα υπέροχο καστ για να την στελεχώσει. Ο υποψήφιος για Tony David Alan Grier, ο υποψήφιος για Emmy Martin Mull, και οι βραβευμένοι με Emmy Leslie Jordan και Vicki Lawrence, υποδύονται ηλικιωμένους που δεν θα σταματήσουν σε τίποτα για να περάσουν τέλεια.

Rel

Ο κωμικός Lil Rel Howery ξεκίνησε από stand-up, πέρασε στο ‘Carmichael Show’, συμμετείχε στο οσκαρικό ‘Get Out’ και τώρα έχει τη δική του sitcom βασισμένη στη ζωή του.

Όταν ο χαρακτήρας του μαθαίνει ότι η γυναίκα του τον απάτησε τη χωρίζει, αλλά τώρα πρέπει να μάθει πώς είναι κανείς πατέρας από απόσταση, αφού η πρώην του θα ζει πλέον με τα παιδιά τους στο Cleveland.

Proven Innocent

Ο βραβευμένος δημιουργός Danny Strong (Empire) προχωρά σε νέα δραματική, δικαστική σειρά που ακολουθεί τους δικηγόρους μιας εταιρίας που υπερασπίζεται τους αδύναμους. Κεντρικός χαρακτήρας είναι η Madeline Scott, μια δικηγόρος που σε νεαρή ηλικία είχε κατηγορηθεί άδικα για μία δολοφονία. Η υπόθεση είχε μετατρέψει την ίδια και τον αδερφό της σε εμμονή των μίντια κι έτσι τώρα παλεύει για τη δικαιοσύνη που δεν βίωσε η ίδια.

NBC

Manifest

Το ‘Crossing’ συναντά το ‘Les Revenant’ και μαζί βγαίνουν από το ‘Lost’ που οκτώ χρόνια μετά το τέλος του προσπαθεί ακόμα να βρει άξιο διάδοχο.

Οι επιβάτες της πτήσης Montego Air Flight 828 ανακουφίζονται όταν προσγειώνονται μετά από μια ταραχώδη πτήση. Μόνο που οι δύσκολες στιγμές τους στον αέρα, μεταφράστηκαν σε πέντε χρόνια απουσίας από τους φίλους και τις οικογένειές τους. Οι ίδιοι και ο κύκλος τους προσπαθούν να προσαρμοστούν στη νέα τους πραγματικότητα, αλλά σύντομα θα συνειδητοποιήσουν ότι μάλλον είναι προορισμένοι για κάτι μεγαλύτερο.

New Amsterdam

Νέα δραματική, ιατρική σειρά που εκτυλίσσεται στο Bellevue Hospital, το παλαιότερο δημόσιο νοκοσομείο της Αμερικής. Ο νέος του διευθυντής είναι αποφασισμένος να μην αφήσει τη γραφειοκρατία να εμποδίσει το λειτούργημα του προσωπικού. Στόχος του είναι να βελτιώσει τις υπηρεσίες του νοσοκομείου και να θυμίσει σε όλους γιατί κάποτε θεωρείτο πρότυπο.

I Feel Bad

Ας είναι καλά το ‘Scandal’. Μετά την επιτυχία του ως η πρώτη prime time σειρά με μαύρη πρωταγωνίστρια, έδωσε ζωή στο ‘How to Get Away With Murder’, το ‘Empire’, το ‘Fresh Off the Boat’, το ‘black-ish’, το ‘Quantico’ και άλλες σειρές που απέδειξαν ότι το diversity μπορεί να είναι πολύ γερό χαρτί για νούμερα.

Σειρά έχει η κωμωδία ‘I Feel Bad’ με καστ ινδικής καταγωγής που ακολουθεί τη ζωή μιας σύγχρονης γυναίκας με χίλιους ρόλους στην καθημερινότητά της.

The Enemy Within

Για να πιάσεις έναν κατάσκοπο, πρέπει να σκέφτεσαι σαν κατάσκοπος. Γι’ αυτό στη νέα δραματική, θρίλερ σειρά του NBC, ένας πράκτορας του FBI πρέπει να συνεργαστεί με μια πρώην πράκτορα της CIA που στο παρελθόν του κόστισε πολλά. Είναι πια κρατούμενη σε φυλακή υψίστης ασφαλείας για μία από τις μεγαλύτερες προδοσίες που έχει διαπραχθεί ποτέ εναντίον της Αμερικής, αλλά είναι και η μόνη που μπορεί να τον βοηθήσει. Δεν έχουμε τρέιλερ, αλλά έχουμε την Jennifer Carpenter του ‘Dexter’ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

The Village

Δραματική σειρά που φαίνεται ότι θα μπορούσε να απηχήσει στους φαν του ‘This Is Us’, με πρωταγωνιστές τους κατοίκους ενός κτιρίου στο Μπρούκλιν που ζουν σαν οικογένεια. Από μια νοσοκόμα που μεγαλώνει μόνη την κόρη της μέχρι μετανάστες που κινδυνεύουν με απέλαση, το ‘Village’ ψηφίζεται ως η σειρά με τις περισσότερες πιθανότητες να σε κάνει να κλάψεις.

Abby’s

Άλλη μία sitcom για το πρόγραμμα, αυτή τη φορά γυρισμένη σχεδόν εξ ολοκλήρου σε ένα μπαρ στην αυλή της πρωταγωνίστριας, με αντισυμβατικούς για την εποχή κανόνες. Σε αυτό το στέκι απαγορεύονται τα κινητά, αλλά αν υπακούσεις την Abby και περάσεις καλά μαζί της, τότε θεωρείσαι οικογένεια.

CW

Charmed

Μάγισσεεεεες.

Η σειρά που πήρε τη σκυτάλη των μαγισσών έτοιμων για όλα από το ‘The Craft’ επιστρέφει με κάμποσες αλλαγές, αλλά τον ίδιο στόχο. Να πολεμήσουν δαίμονες και να μείνουν ζωντανές. Ως φαν της ορίτζιναλ σειράς, υπάρχουν σημεία που μου αρέσουν στο τρέιλερ και σημεία που άνετα θα ξεφορτωνόμουν, αλλά όπως πάντα η νεκροψία θα δείξει.

All American

Άλλη μία παραγωγή του Greg Berlanti στη λίστα μας. Ένας ανερχόμενος αθλητής από την κακή πλευρά του Λος Άντζελες γίνεται νεοσύλλεκτος στο Beverly Hills High. Αν θέλει να πετύχει, πρέπει να γεφυρώσει δύο αντίθετους κόσμους.

Από τα τρέιλερ που ξεχωρίσαμε αμέσως στα upfronts.

Roswell, New Mexico

To ορίτζιναλ ‘Roswell’ έχει ένα τρομερά πιστό, cult following, αλλά το γεγονός ότι δεν έγινε ποτέ όσο πετυχημένες έγιναν οι ‘Μάγισσες’, δίνει μεγαλύτερη ελευθερία στο reboot του. Ήταν παλιό καλό WB, είχε Emilie DeRavin πριν το ‘Lost’, Shiri Appleby πριν το ‘UNReal’ και Katherine Heigl πριν το ‘Grey’s Anatomy’, έμπαινε με Dido στα credits και δεν ντρεπόταν για τους αδήλωτους μετανάστες του. Τους εξωγήινους πρωταγωνιστές του δηλαδή.

Το reboot που βρήκε την κεντρική του ηρωίδα στην Jeanine Mason (‘Archer’, ‘Criminal Minds’, ‘You’re the Worst’, ‘Grey’s Anatomy’, ‘So You Think You Can Dance’) και τη σκηνοθέτιδά του στην Julie Plec των ‘Vampire Diaries’ και ‘Originals’, θα ακολουθήσει πιο στενά τα βιβλία ‘Roswell High’ στα οποία βασίστηκε η ορίτζιναλ σειρά με κάποιες διαφορές: Την ευαίσθητη  πολιτικά χροιά με τη νέα Liz να είναι κόρη μη καταγεγραμμένων μεταναστών και τον νέο (εξωγήινο) Max να είναι πλέον αστυνομικός, έχοντας κρύψει από όλους – και την εφηβική του σχέση, Liz – την αληθινή του ταυτότητα.

In the Dark

Δραματική σειρά-θρίλερ για μία τυφλή γυναίκα που γίνεται ο μοναδικός μάρτυρας στον φόνο ενός φίλου της που πουλούσε ναρκωτικά. Όταν η αστυνομία δεν θα την πιστέψει, θα προσπαθήσει να βρει η ίδια τον δολοφόνο, παρέα με τον οδηγό σκύλο της, Pretzel. Παραγωγός της σειράς είναι ο Jon Collier του μακρόβιου ‘Bones’.

|Η ποπ κουλτούρα μέσα από εικόνες| Ακολούθησε το Ιnstagram account του PopCode.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:

Πώς το Netflix θα σαρώσει τη ζωή σου: Και οι 26 σειρές που μαγειρεύονται