QUIZ

Πόσο καλά θυμάσαι τους θρυλικούς τσακωμούς της ελληνικής τηλεόρασης;

Από το 'Σκάσε Ηλίθια' μέχρι την έκρηξη που δεν κατάλαβε ποτέ η Άσπα Τσίνα.

Ας μην τα ξαναλέμε, αν έχεις συσκευή τηλεόρασης σπίτι σου τα τελευταία 20 χρόνια και διαθέτει και κεραία ώστε να πιάνεις τα ελληνικά κανάλια, σίγουρα κάτι θα έχεις υποψιαστεί για το επίπεδο της πλειονότητας του προγράμματος.

Μέτριες παραγωγές, αρπαχτές και ο ορισμός του trash. Καμία έκπληξη μέχρι εδώ, όλα καλά κι αναμενόμενα. Το θέμα είναι πως αρκετές στιγμές απ’ τις οποίες η ελληνική τηλεόραση άγγιξε τον πάτο, τον έξυσε κι έφτασε ακόμη πιο κάτω, έχουν έρθει και σε εκπομπές υπεράνω υποψίας, όπως δελτία ειδήσεων και ‘ενημερωτικά’ talk shows.

Έτσι, κατά τη διάρκεια της λαμπρής ιστορίας της ελληνικής τηλεόρασης, έχουμε ζήσει ορισμένους μυθικούς τσακωμούς, τόσο σε ριάλιτι και μεσημεριανά, όπου ΟΚ, τους σηκώνει το κλίμα, όσο και σε εκπομπές που υποτίθεται έπρεπε να μας προσφέρουν νηφάλια ενημέρωση.

Αρκετοί απ’ τους τσακωμούς αυτούς ανήκουν πλέον στη σφαίρα του μύθου και πολλές ατάκες έχουν μείνει μέχρι σήμερα στη ζωή μας, παρ’ ότι έχουν περάσει χρόνια.

Αλήθεια, εσύ πόσο καλά θυμάσαι τις στιγμές ετεροντροπής που μας χάρισε η αθάνατη ελληνική τηλεόραση όλα αυτά τα χρόνια; Πριν εκραγείς, κάνε το κουίζ για να μάθουμε: