<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Homeland, 'All about Allison': Σιγά μην κλάψω

Όσα είδαμε στο όγδοο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Homeland. Tο κείμενο περιέχει απόρρητες πληροφορίες και spoilers για το επεισόδιο.

Με το ρωσικό αεροσκάφος συντρίμμια στο έδαφος της Τουρκίας ή της Συρίας, το Ισλαμικό Κράτος στόχο κάθε υγιούς σκεπτόμενης δύναμης στον δυτικό κόσμο και τις σχέχεις ΗΠΑ και Ρωσίας τόσο τεταμένες, το Homeland μοιάζει σαν να έχει κερδίσει το τζακ ποτ της επικαιρότητας. Χωρίς βέβαια να αγγίζει τα θέματα τα οποία πραγματευόμαστε στην επικαιρότητά μας αλλά με την πολύ σημαντική πιθανότητα να οδηγούμαστε σιγά σιγά στο να επικεντρωθεί η σειρά στο ISIS την επόμενη σεζόν.

Αυτό που είχαμε ήταν ένα όχι πάρα πολύ δυνατό επεισόδιο αλλά ένα επεισόδιο το οποία ξεδιάλυνε καταστάσεις και μας προετοιμάζει για ένα φαντασμαγορικό ένατο επεισόδιο. Με την Carrie να έχει λύσει το γρίφο και τον Saul στα σχοινιά, είναι βέβαιο ότι η αναμέτρηση με τους Ρώσους δεν θα αργήσει να έρθει. Σε μια περίοδο βέβαια που αυτό φάνταζε σενάριο φαντασίας αλλά με τις εξελίξεις σε Συρία και Ιράκ να το εμφανίζουν ως πάρα πολύ πιθανό σενάριο.

Το όγδοο επεισόδιο, όπως πρόδιδε και ο τίτλος, μας έβαλε βαθιά στην ιστορία της Allison. Από την πρώτη φορά που γνωρίστηκαν με την Carrie μέχρι τους στενούς δεσμούς της με τον Άχμεντ Ναζάρι, ο οποίος είναι εν προκειμένω και η πέτρα του σκανδάλου. Ομολογώ ότι το story του Ναζάρι και ειδικά το love story του με την Allison και πώς την παγίδευσαν οι Ρώσοι δεν μου άρεσε και πάρα πολύ. Μου φάνηκε φοβερά απλοϊκό το πώς κατάφερε α) ένας τόσο σημαντικός πληροφοριοδότης να βγει από το χάρτη χωρίς να πάρουν χαμπάρι ότι δεν βγήκε από το χάρτη, β) πόσο απλοϊκά η Alisson πρόδοσε τη χώρα της για να μη βγει στη σέντρα ένα σκάνδαλο που θα μπορούσε να καλύψει ή απλά να παραδεθεί χωρίς τρομερές κυρώσεις γ) πώς δεν πέθανε η Carrie στην συνάντησή της με την Allison.

 

Το Homeland προβάλλεται αποκλειστικά κάθε Δευτέρα βράδυ από το FOX στις 21:50, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.

Πάμε να δούμε τι έγινε σε αυτό το επεισόδιο. Ξεκινώντας από το αγαπημένο μου spin off.

Κατώτεροι των περιστάσεων S01E06

 

Βρε χακερ της κακιάς δεκάρας. “Πολύ δύσκολο σύστημα για να το αποκρυπτογραφήσεις” είπε όταν του έβγαλε το πρώτο “Access is denied”. Γενικά, οτιδήποτε αφορά τους υπολογιστές, χάκινγκ και αυτούς τους δύο τύπους που κατάφεραν να χακάρουν την CIA είναι απαράδεκτο και σε εξιστόρηση και σε υποκριτική. Τουλάχιστον φάνηκε σε κάτι χρήσιμος ο χάκερ, έδωσε την πληροφορία έστω και καθυστερημένα και οδήγησε την Carrie στο να λύσει το μυστήριο.

Αφού πρώτα του ζητήσει να κάνει κάτι Google λες και δεν μπορεί η ίδια. Για να της απαντήσει αυτός ο φάρος της εξυπνάδας και της γνώσης “sorry, I don't understand” και να μας στείλει όλους στο ψυχιατρείο.

Οι Ισραηλινοί είναι φίλοι μας. Άχρηστοι αλλά φίλοι μας

Εντάξει, τη βγάλαμε άχρηστη φέτος την CIA, η Μοσάντ τι μας έφταιξε; Απαγωγή του Saul, κάρφωμα από τον Dar Adal και σπεύδει η γραφειοκράτης από την πατρίδα να βάλει στη θέση τους τα παιδάκια που παίζουν. Το γραφικότερο όμως είναι το τετ α τετ του Saul με εκείνη και οι ατάκες που ακούγονται. Με αποκορύφωμα τον εξής διάλογο που αφορά την Carrie και αν την εμπιστεύεται ο Saul.

- Do you trust her?

- With my life

- In our business it's not always a good policy

Ο Saul πήρε υποτίθεται τον χρόνο που χρειαζόταν η Carrie αλλά οι Ισραηλινοί φαίνεται να τον προδίδουν για άλλη μια φορά. Όλοι εκτός από τον φίλο του που αναλαμβάνει να τον φυγαδεύσει, αυτή τη φορά από τους ίδιους του τους ανθρώπους.

Δεν είμαι ειδικός στις μυστικές υπηρεσίες. Αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν λειτουργούν τα πράγματα έτσι ακριβώς. Κι ότι τα υψηλόβαθμα στελέχη δεν πηγαίνουν από την ασφάλεια τους ενός στην ασφάλεια του άλλου χωρίς λόγο. Μια χαρά κατασκοπεία μας δείχνει το Homeland αλλά σε κάποια σημεία νιώθεις ότι σε κοροϊδεύουν μέσα στα μούτρα σου.

Ivan εσύ σουπερ σταρ

 

Ο τύπος είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει αυτή η σεζόν. Και νομίζω ότι όλοι πανηγύρισαν με τα χέρια ψηλά όταν εμφανίστηκε στη Βαγδάτη τόσα χρόνια πριν να κάνει την Allison ένα παιχνιδάκι του. Ο Ivan έχει έναν γκανγκστερικό τρόπο να κάνει τα παζάρια του και τις συνεννοήσεις του αλλά αποδεικνύεται τόσα χρόνια πολύ πιο αποτελεσματικός από οιονδήποτε στην CIA. Και να χάσει μέχρι το τέλος της σεζόν, τους έχει βάλει στα καλάθια τόσα χρόνια τώρα.

Εδώ ο τύπος είχε δικό του τον καλύτερο πληροφοριοδότη των ΗΠΑ, τον Άχμεντ Ναζάρι. Εκείνον που περηφανευόταν η Allison ότι ταίζει με πληροφορίες καθημερινά τον ίδιο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ. Πόσο περισσότερο δηλαδή να κάνει ρόμπα τις ΗΠΑ και όλες τις μυστικές τους υπηρεσίες μαζεμένες;

Σίγουρα το προφίλ του δεν ταιριάζει με τους κουστουμάτους που βλέπουμε στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και με όλους τους λόγιους που έχει μαζέψει η CIA αλλά σε ένα κατασκοπικό θρίλερ του Χόλιγουντ, αυτός θα ήταν ο αγαπημένος μας villain.

Ο ερωτοχτυπημένος Otto

Θέλω μόνο να γελάσω με τον Otto που σιγά αλλά μεθοδικά προσπαθεί να φέρει την Carrie στην αγκαλιά του προστατεύοντάς την από κάθε τι κακό. Ενδεικτικό το ότι απέκρυψε από την Carrie την συνομιλία του με τον Jonas. Εκείνη την συνομιλιά στην οποία φρόντισε να απομακρύνει τον Jonas από την Carrie. Λες και δεν θα βρεθούνε κάποτε, δεν θα μιλήσουν μεταξύ τους. Όπως και να ΄χει, είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υπόθεσή του ή να αποδειχθεί ότι ο ρόλος του έπεσε στο τραπέζι όταν γράφοντας το σενάριο αναρωτήθηκαν πού θα έβρισκε τα λεφτά η Carrie για να κάνει όλα αυτά και για ποιο λόγο θα πήγαινε έστω και για λίγο στο Λίβανο.

Ενός λεπτού σιγή για τον Peter Quinn

 

Όσο με πώρωνε η ενέργειά του στα πρώτα επεισόδια, τόσο με εκνευρίζει η απάθειά του στα επόμενα. Σε ό,τι ψυχολογική κατάσταση και να βρίσκεται, δεν είναι δυνατό επί μία σεζόν να τον σέρνουν οι Σύριοι όπου εκείνοι επιθυμούν. Και πες να δεχτούμε ότι πίστεψε ότι θα πάνε στην Συρία και δικαιολόγησε στον Dar την αποστολή του εκεί. Γιατί έχει γίνει τόσο παθητικός; Γιατί δεν προστατεύει τον εαυτό του; Ο Quinn έφτασε αρκετές φορές κοντά στον θάνατο σε αυτή τη σεζόν. Και ή θα τον δούμε μετά και τις εξελίξεις αυτού του επεισοδίου πραγματικά νεκρό προς το φινάλε της σεζόν ή όπως θέλω να ελπίζω οι δημιουργοί μας προετοιμάζουν για κάτι πολύ μεγαλύτερο στην επόμενη σεζόν.

Επιτέλους ρε Carrie

 

Τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά με την Allison τα βαρέθηκα περισσότερο και από όσο βαριέμαι το intro της Adelle στο Hello με όλο το drama στο video clip. Για να ακολουθήσουν για άλλο ένα επεισόδιο ιδεώδη και απόψεις της σειράς περί διπλωματίας και της αμερικανικής πολιτικής. Η Allison λέει σε κάποια στιγμή του διαλόγου με την Carrie “You can't shove democracy down people's throats” αναφερόμενη στην πολιτική των ΗΠΑ στο Ιράκ. Σπουδαίο νέο. Κάντε το και tweet να μαζέψετε RT. Το θέμα είναι γιατί μας κάνει η σειρά αυτή την εισαγωγή. Για να συμπαθήσουμε την Allison την καημένη που ήθελε παγκόσμια ειρήνη και μερικά daiquiries στην St. Lucia; Για να σκεφτούμε ότι την έφερε η άτιμη η ζωή σε αυτή τη θέση; Ή μήπως για να παραδεχτούμε ότι έχουμε τόσους καλούς ανθρώπους σε όλο τον κόσμο που από λάθος δεν λειτουργούν όλοι σε αρμονία;

Η Carrie έπρεπε να πεθάνει στον καφέ που πίνει με την Allison. Αυτή είναι η ρεαλιστική ματιά σε όσα συνέβησαν. Την αποθεώνω όμως που κατάφερε να φέρει στο μυαλό της και τις οθόνες μας όλα αυτά τα σκηνικά από τη Βαγδάτη και να ξεσκεπάσει ουσιαστικά την Allison. Την αποθεώνω γιατί είχα βαρεθεί βασικά να κάνει συνεχώς βλακείες.

~

Το επόμενο επεισόδιο προμηνύεται μεγαλειώδες να ξέρετε. Και θα είμαστε εδώ να το συζητήσουμε την άλλη εβδομάδα. Το Homeland παίζει κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21:50 στο FOX και κάθε Τρίτη πρωί (ή και λίγο αργότερα όπως σήμερα) στο Oneman.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ