<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Homeland, ‘New Normal’: Το Α’ Λύκειο Χολαργού πάει πενταήμερη

Όσα είδαμε στο δέκατο επεισόδιο της πέμπτης σεζόν του Homeland. Tο κείμενο περιέχει απόρρητες πληροφορίες για την ασφάλεια των ΗΠΑ και spoilers για το επεισόδιο. Ενα επεισόδιο έμεινε για το μεγάλο φινάλε.

Είδαμε τον τελευταίο καιρό πόσο από τη μία έβλαψε την κοινωνία των Βρυξελλών εκείνος ο τετραημερος εγκλεισμός στα σπίτια και πόσο από την άλλη χρήσιμα ήταν τα μέτρα αφαλείας και η προετοιμασία των Γερμανικών Αρχών στην περίπτωση του γηπέδου που θα γινόταν το φιλικό ανάμεσα στη Γερμανία και την Ολλανδία.

Άρα σε αυτή την περίπτωση, το Homeland καταφέρνει καλύτερα από ποτέ να πιάσει το κοινωνικό αίσθημα της εποχής του και να κάνει κόσμο να ταυτιστεί έστω και στη σφαίρα του φανταστικού μαζί του. Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και η ρητορική της σειράς έφυγε χάριν πλοκής από τα ζητήματα με τα οποία ασχολήθηκε στην αρχή της σεζόν. Τελειώσαμε με τους χάκερς, εντάξει τελειώσαμε με τους πρόσφυγες και πλέον έχουμε μείνει σε ένα ρεαλιστικό παιχνίδι κατασκόπων και τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι απειλούν μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Και ειλικρινά δεν θεωρώ ότι θα φύγουμε την επόμενη σεζόν από αυτά τα δεδομένα.

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι έγινε στο επεισόδιο. Αφού θυμίσω ότι το Homeland προβάλλεται αποκλειστικά κάθε Δευτέρα βράδυ στις 21:50 από το FOX, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική.

Κατώτεροι των περιστάσεων S01E08

 

Στη συνέχεια του spinoff μας παρακολουθούμε την άμπαλη τριάδα των Otto – Jonas – Laura να μας απογοητεύουν για άλλη μια φορά αποδεικνύοντας πόσο επικουρικοί είναι σε αυτή τη σειρά. Όλο βέβαια το στόρι το οποίο μας δίνουν σε αυτό το επεισόδιο θέλει νομίζω απλά να δείξει ότι δεν έχουν θέση να παίζουν με θέματα ασφαλείας. Ένα μάθημα στους διάφορους ακτιβιστές και δημοσιογράφους για το πως θα πρέπει να χειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. ΟΚ, δεν συμφωνώ και πάρα πολύ με τη λογική αλλά κυριότερα νομίζω θέλουν να δείξουν πόσο άχρηστη είναι αυτή η τριάδα.

Άχρηστη στο να διαχειριστεί μία κατάσταση, άχρηστη στο να πάρει μία απόφαση προς το συμφέρον όλων, άχρηστη στο να φέρεις εις πέρας την όποια αποστολή. Θεωρώ βέβαα λανθασμένη την κίνηση του Saul να στείλει τους Γερμανούς να τον παραλάβουν, γιατί προκάλεσε ένα ανούσιο ρήγμα στις σχέσεις του με τον Otto και ίσως τον χρειαστεί στην πορεία. Θα φανεί στο επόμενο επεισόδιο κατά πόσο θα είναι χρήσιμος ο συγκεκριμένος ‘κρατούμενος’ για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Το Α’ Λύκειο Χολαργού πάει εκδρομή

 

Με αφορά πολύ η υπόθεση της Allison. Δηλαδή, αλήθεια, αγαπητή CIA, υπάρχουν υποψίες ότι μία υπάλληλος τα έχει κάνει πλακάκια με τον χειρότερο εχθρό που θα μπορούσατε να φανταστείτε και την αφήνετε ελεύθερη, υπό την υψηλή εποπτεία ενός από τους παλαιότερους εμπιστούς της; Θα μας τρελάνετε τελείως; Επειδή βοήθησε λίγο η Allison παρέα με τον Ivan την υπόθεση, τους αφήνουμε να φύγουν και τα ξαναλέμε λίγο αργότερα; Τι παιδιάστικη λογική είναι αυτή;

Ο Dar είναι με το ένα πόδι στη μία πλευρά και με το άλλο στην απέναντι. Ο Saul είναι πεπεισμένος λόγω Carrie ότι η πρώην αγαπημένη του είναι ένοχη και φυσικά η Carrie θέλει απλά να δει την Allison να πληρώνει για την προδοσία της. Ούτε προεδρίο 15μελούς σε σχολείο που δεν μπορούν να αποφασίσουν πού θα πάνε πενταήμερη και συνεχίζουν τη ζωή τους μέχρι μία εβδομάδα πριν φύγουν για τν εκδρομή.

Το δράμα της Carrie

 

Δεν είναι λίγο να βλέπεις τον Quinn να πεθαίνει. Δεν είναι λίγο ειδικά αν έχεις δει δυο σεζόν πιο πριν τον Brody να πεθαίνει. Και στις δύο σκηνές η Carrie παρακολουθεί τη σκηνή μόνη και φοβισμένη. Το να χάσει σε αυτή τη φάση η Carrie τον Quinn σημαίνει ότι εκείνη τον άφησε να πεθάνει για να σώσει τη δική της ζωή. Παρόλο που δε το λέει, η Carrie νιώθει ενοχές που άφησε τον Quinn να αργοπεθαίνει σε εκείνο το κρεβάτι του πόνου. Νιώθει ενοχές που εδώ και 9 μέρες δεν έχει ασχοληθεί καν με εκείνον την ώρα που ο Quinn είχε πέσει σε χέρια τρομοκρατών.

Οπότε το να τν βλέπει να πεθαίνει τόσο βίαια την ώρα που εκείνη είναι σε ένα κυνήγι μαγισσων, λογικά την κάνει να αισθάνεται απαίσια. Και την λυτρώνει η όποια προσπάθεια έκανε με την Astrid για να τον εντοπίσουν και τελικά να τον σώσουν.

Τα πουλιά ξανασμίξαν

 

Η σκηνή με Carrie, Quinn και Saul στο δωμάτιο όπου αναρρώνει ο Quinn είναι πολύ σημαδιακή για την σειρά. Στην αρχη της σεζόν τους είδαμε σκορπισμένους. Ο Saul να ακολουθεί κατά πόδας τον Dar γιατί μόνο έτσι έχει νόημα η ζωή του. Ο Quinn να έχει αναλάβει χρέη δολοφόνου χωρίς βουλή χωρίς Θεό. Και η Carrie να προσπαθεί να ζήσει μια ζωή πιο κανονική αλλά χαχαχαχαχαχ.

Πλέον τα πουλιά ξανασμίγουν και πλησιαζοντας στ φινάλε θα έχουμε σίγουρα την αφορμή για μια νέα αφετηρία, ενδεχομένως κοινή και για τους τρεις. Θεωρώ απίθανο η Carrie να σταματήσει να ασχολείται με την CIA εκ νέου. Περιμενω απλά πότε θα το παραδεχθεί δακρύβρεχτη στον Otto τον Jonas και κυρίως τον εαυτό της. Και εφόσον ο Quinn τη γλίτωσε και τώρα και δεν πέθανε τις τόσες φορές που κόντεψε να πεθάνει σε αυτή τη σεζόν, θεωρω ότι θα πορευτούν όλοι μαζί στη νέα σεζόν.

Δεν παίζουμε με αυτά, παιδιά

Βλέπουμε τους Σύριους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους να ετοιμάζουν την επίθεσή τους στο Βερολίνο. Βλέπουμε να βγάζουν βίντεο προειδοποιώντας για το χτύπημα κάπου στην Ευρώπη.. Βλέπουμε να ζητούν την αναγνώριση του Ισλαμικού Κράτους. Βλέπουμε όμως και να είναι ανυπόμονοι για την εκτέλεση του σχεδίου τους. Να σκοπεύουν να χτυπήσουν με κάθε κόστος. Χωρίς λογική, χωρίς ιδιαίτερο πλάνο, πιστοί απλά σε κάτι που τους υπαγορεύει να είναι αδίστακτοι.

Βλέπουμε δηλαδή το σκληρό, αδίστακτο και παράλογο πρόσωπο της τρομοκρατίας, όπως ακριβώς είναι. Βλέπουμε βέβαια και ένα πρόσωπο που δεν ξέρουμε αν υπάρχει. Το πρόσωπο του δισταγμού, τη σκέψη ότι μπορεί όλα αυτά να μην είναι αναγκαία. Και δεν είμαι σίγουρος αν αυτό εκφράζει πραγματικά την πλευρά των τρομοκρατών ή αν είναι απλά μία ηλιαχτίδα για να ελπίζει ο χ Αμερικανός ότι οι τρομοκράτες μπορεί να αλλάξουν από μόνοι τους και να σταματήσουν τις όποιες πράξεις τους.

~

Μένουν μόλις δύο επεισόδια στη φετινή σεζόν και σίγουρα πλησιάζουμε σε μία κορύφωση που δεν είμαι σίγουρος αν θα αφήσει την Ευρώπη πληγωμένη. Εξάλλου το Homeland δεν δίστασε να ανατινάξει τα κεντρικά της CIA, ένα σταθμός στο Βερολίνο θα σταθεί εμπόδιο; Αυτή τη στιγμή με ενδιαφέρει περισσότερο το πώς θα οδηγηθούμε στην επόμενη σεζόν. Γιατί αν έκανε σίγουρα κάτι το Homeland φέτος ήταν να παρει εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης για την συνέχεια.

Μην ξεχνάμε, Δευτέρα βράδυ στο FOX, Τρίτη πρωί στο Oneman.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ