<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04 E05. Μόνο Lagertha

Όσα θαυμάσια είδαμε στο πέμπτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο “Promises”.

Πρώτη φορά νομίζω σηκώνομαι όρθιος να πανηγυρίσω σε επεισόδιο του Vikings. Καλά, εντάξει, είχα πανηγυρίσει και όταν σηκώθηκε ο Ragnar από το ψεύτικο φέρετρο αλλά τώρα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Με τον Ragnar να το έχει ρίξει στους εθισμούς και τόσους και τόσους να καλοβλέπουν τον θρόνο του, δεν μπορείς να ξέρεις τι άλλο θα φέρει αυτή η σεζόν. Πέρα από την μάχη στο Παρίσι.

Θα περάσω γρήγορα στο τι έγινε δεξιά κι αριστερά γιατί η Lagertha έκανε το ώπα.

Γονατίστε μπροστά στην Lagertha

 

Θα γινόμουν ιππότης στη φρουρά της, θα ήμουν πιστός υπήκοός της, θα ήμουν αιώνιος υπηρέτης της. Η Lagertha σκότωσε τον Kalf και πήρε τη θέση του. Και θα το έκανε με μαθηματική ακρίβεια αν ήξερε την προδοσία που έστηναν στο γιο της. Ομολογώ ότι δεν το περίμενα. Ομολογώ ότι δεν περίμενα να την είχε στημένη στον Kalf. Ήξερα ότι φρίκαρε στην ιδέα να τον παντρευτεί, φρίκαρε στην ιδέα να αράξει σε αυτό το βασίλειο για πάντα. Αλλά με περίσσια μαεστρία τον έφερε εκεί που ήθελε πριν του καρφώσει ένα μαχαίρι στην καρδιά.

Το φιλί που του δίνει αφού τον μαχαιρώνει είναι η καλύτερη σκηνή της σειράς εδώ και πάρα μα πάρα πολύ καιρό. Με έκανε να ξεχάσω τον Floki στο μαρτύριό του.

Καλημέρα Ζωή S01E03

Γίνεται συμβούλιο για να σωθεί η Mercier και φυσικά οι ευγενείς αποφασίζουν να την πολιορκήσουν για χάρη της Quentrith. Για κάποιο λόγο αυτή η γυναίκα καταφέρνει πάντα να περνάει το δικό της. Και απ’ ό,τι φαίνεται θα κερδίσει και το θρόνο της πίσω και τον άνδρα που θέλει. Ο οποίος αυτομαστιγώνεται για τις αμαρτίες του. Κι έχει και τη γυναίκα του να μην θέλει καν να κοιμηθεί δίπλα του.

Επιτέλους υπάρχει στο τραπέζι αυτό το χιαστί που έχουν κάνει βασιλιάς και γιος με τα κορίτσια που ποθούν. Γιατί ήταν λίγο γελοίο να μην το παραδέχονται. Το πιο σημαντικό κομμάτι του επεισοδίου για αυτή την πλευρά της σειράς ήταν όσα εξομολογείται ο βασιλιάς ενώπιον Θεού. Ότι θα πωλούσε εύκολα την ψυχή του στο διάβολο για να κερδίσει όσα θέλει. Τα βάζει με τον Θεό ακριβώς όπως έκανε και ο Ragnar. Και θέλω πολύ αυτοί οι δύο άνδρες να συναντηθούν ξανά.

Ένα ωραίο δίδυμο για το μέλλον, Bjorn και Harald

 

Μου αρέσουν οι συζητήσεις του Ragnar με τον Bjorn. Γιατί βγαίνουν πάντα μαχαίρια. Μέχρι ο Bjorn να βρει άλλο παιχνίδι. Μπαίνει σε μια κοκκορομαχία με τον βασιλιά Harald για το τι και πώς θα γίνει στο Παρίσι και πριν από αυτό. Και φυσικά έρχεται και ο αδερφός του Harald. Αλήθεια, από πού ξεφύτρωσαν αυτοί; Και γιατί μπαίνει στο Kattegat όποιος γουστάρει, όποτε γουστάρει; Το είχα απορία σε όλη τη σειρά. Τα δύο αδέρφια γίνονται γρήγορα φίλοι με τον Floki, έναν Floki που έχει μείνει ξεκάθαρα από συμμάχους, πέρα από την Aslaug που δεν την λες και σύμμαχο. Η σχέση ανάμεσα στον Floki και την Aslaug είναι πολύ περίεργη. Και με τον γιο της να σκοτώνει έστω και κατά λάθος ένα άλλο παιδί, επειδή ο Floki τον έβαλε να παίξει, μόνο πιο μπερδεμένα γίνονται τα πράγματα.

Το πολύ καλό είναι ότι χτίζεται το μομέντουμ για το Παρίσι. Χτίζεται η μεγάλη μάχη. Και ξέρουμε πλέον καλά πως ό,τι και να γίνει στο Παρίσι, υπάρχει ένας Bjorn και ένας Harald πέρα από τον Ragnar και τον Rollo για να πάνε την σειρά παραπέρα. Έχουμε νέο δίδυμο ισχύος.

Α ναι. Ο Bjorn μαθαίνει (τώρα, όχι στο προηγούμενο επεισόδιο όπως έλεγαν κάποιο στα σχόλια) ποιανού είναι το δαχτυλίδι. Και το μαθαίνει την ώρα που η μητέρα του σκοτώνει τον Kalf. Υπέροχα πράγματα.

Και στο Παρίσι θα ‘ρθω, Rollo για σένα

 

Ο Rollo έχει γίνει fluent πλέον και βοηθά σημαντικά στην κατάστρωση του αμυντικού πλάνου της πόλης. Ζει τον έρωτα τελικά με την γυναίκα του, ζει ζωή χαρισάμενη, μόνο που έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι κάποια στιγμή θα έρθει ο Ragnar. Ο Rollo λέει ότι ένας άνδρας δεν μαχαιρώνει ποτέ πισώπλατα. Sorry φίλε, πώς λέγεται αυτό που έκανες στους πρώην φίλους σου έξω από το Παρίσι;

Καρφώνει ο χαφιεδάκος τον Count Odo στον βασιλιά και αρχίζουν να κινούνται τα γρανάζια. Ο βασιλιάς θορυβείται ότι θα του φάνε το στέμμα, περισσότερο από όταν είχε μερικές ορδές βαρβάρων έξω από το Παρίσι. Από κοντά και η υποτιθέμενη ερωμένη του Odo και αδερφή (;) του χαφιεδάκου. Δεν τον βλέπω καλά τον Odo.

Ένας Ragnar αλλιώτικος

 

Ο Ragnar εξακολουθεί να φλερτάρει επικίνδυνα με την Yidu. Νιώθεις ότι είναι η ίδια εμμονή στην γνώση και την περιπέτεια που τον είχε φέρει κοντά στον Athelstan που τον ωθεί τώρα να είναι τόσο κοντά σε αυτή τη γυναίκα. Θέλει να μάθει την ιστορία της, θέλει να μάθει όσα γνωρίζει για τον κόσμο. Ο Ragnar εδώ και μία σεζόν έχει κουραστεί αρκετά. Δεν έχει καν τη βούληση να πάει πίσω στο Παρίσι. Ποιος; Ο Ragnar που πριν μερικές σεζόν ζούσε για να ανέβει στο πλοίο και να φύγει. Έχει συμβιβαστεί με τον θάνατο (δεν ξέρω αν θυμάσαι το πρώτο επεισόδιο της σεζόν) και έχει όρεξη πλέον μόνο να πειραματίζεται, να ξεπερνά τα όρια, να τεστάρει τα πιστεύω του. Α ναι. Και να δοκιμάζει τα ωραία ναρκωτικούλια που του έμαθε το φλερτ του στο προηγούμενο επεισόδιο. Μόνο που το αθώο αυτό φλερτ έχει αίμα Αυτοκράτορα και αυτό κάνει τον Ragnar να την θέλει σίγουρα ακόμα περισσότερο. Τόσο ώστε να την πλένει (και όχι μόνο) στην μπανιέρα, τόσο ώστε να ασχολείται μόνο με εκείνη. Ενδεχομένως και τόσο ώστε να τον κάνει λίγο αργότερα ό,τι θέλει.

Αλλά ξεχάστε τον Ragnar. Σήμερα γιορτάζουμε την Lagertha.

Μόνο Lagertha.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ