<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04 E06. Και στο Παρίσι θα ‘ρθω Lagertha για σένα

Όσα είδαμε κι όσα δεν είδαμε στο έκτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Vikings. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το “What might have been”.

Περάσαμε λίγο απότομα από το ετοιμαζόμαστε για το Παρίσι στο ‘φεύγουμε για Παρίσι’ αλλά μα τον Όντιν, αυτό δεν περιμέναμε όλη τη σεζόν; Ας το χαρούμε με ένα καλό γλέντι και λίγο από αυτό το κρασί που πίνουν εκεί στο Κάτεγκατ και τους κάνει όλους τόσο χαρούμενους στις φιέστες τους. Οι εξελίξεις μας πηγαίνουν προς μία και μόνο μία κατεύθυνση, μόνο που σε αυτή τη φάση, το Παρίσι δεν μοιάζει απλά με πόλη που θα δεχθεί πολιορκία, μοιάζει με πόλη που θα φιλοξενήσει Final Four, εξ ου και ο τίτλος, με μια μικρή παραλλαγή από το προηγούμενο κείμενο γιατί το Lagertha θυμίζει περισσότερο Πανάθα.

 

Και λέω ότι θυμίζει Final Four η φάση ακριβώς γιατί ενώ είναι ένας ο θρόνος στο Παρίσι, οι διεκδικητές φαίνεται να είναι περισσότεροι από ένας. Και προς το παρόν, μόνο τον Ragnar δεν βλέπω και τόσο διατεθειμένο να κυβερνήσει ή να αξιώσει κάτι. Έχουμε τον Όντο που ανυπομονεί να τελειώσουν όλα αυτά για να ρίξει τον Βασιλιά, έχουμε τον Βασιλιά που ανησυχεί για το Παρίσι του και εκλιπαρεί τον Ρόλλο, έχουμε τον γιο του Χόρικ να έχει πάντα στο μυαλό του να σκοτώσει τον Ragnar και όλο του το σόι και έχουμε και τους αχόρταγους αδερφούς που με τη συμμαχία του Φλόκι μοιάζουν πλέον ισχυρότεροι.

Πάμε όμως σε ένα – ένα τα μέτωπα, ξεκινώντας από το αγαπημένο μας spin off.

Καλημέρα Ζωή S01 E04

 

Σε μία σχετικά αιφνιδιαστική κίνηση ο Βασιλιάς στέλνει τον γιο του και το παιδί του Athelstan στη Ρώμη να συναντήσουν τον Πάπα, παρέα με τον ιερέα που μάθαινε στην νύφη και ερωμένη του αγιογραφία. Ομολογώ ότι δεν αντιλαμβάνομαι τον σκοπό της πράξης αυτής και γιατί πρότεινε να ηγηθεί εκείνος της επίθεσης στην Mercier. Το μόνο ότι ήθελε να βγάλει για αρκετό καιρό το γιο του από την εικόνα αλλά υπήρχαν πολλοί περισσότεροι τρόποι να το κάνει. Πραγματικά, όποιος έχει μια καλή εξήγηση, θα χαρώ να την συζητήσουμε στα σχόλια.

Lagertha 2.0

 

Σίγουρα δεν άλλαξαν και τόσα πολλά από τότε που η Lagertha ξεφορτώθηκε τον Kalf αλλά πλέον την βλέπουμε ακόμα πιο δυναμική, πιο ανεξάρτητη, πιο ελεύθερη να κάνει όσα εκείνη ορίζει. Χωρίς να είμαι σίγουρος ότι βλέπω λογική σε όσα κάνει η Lagertha. Η εικόνα που βλέπει ο μαστουρωμένος Ragnar, αναπαράσταση της οικογενειακής του γαλήνης μερικά χρόνια νωρίτερα, μου θύμισε ένα πράγμα. Ότι η Lagertha, υπήρχε εποχή που δεν ήταν τόσο χαμένη, που ζούσε για την οικογένειά της και να ακολουθεί τα όνειρα του άνδρα της. Σε αυτή τη φάση ακολουθεί μια εκστρατεία που δεν έχει να της δώσει πολλά. Αντιθέτως την φέρνει διαρκώς στο στόχαστρο του γιου του Χόρικ ο οποίος σε κάθε βήμα ονειρεύεται την εξόντωση των Lothbrok, ξεκινώντας από εκεί που τους πονάει πιο πολύ, τον Bjorn.

Στο μυαλό του Floki

 

Από το προηγούμενο επεισόδιο ήταν φανερό ότι χτιζόταν μια νέα συμμαχία. Ήταν βέβαιο ότι ο Ragnar και ο Floki δεν θα ήταν ποτέ πια ξανά φίλοι αλλά ομολογώ ότι δεν περίμενα να βρει τόσο γρήγορα νέους φίλους στον Harald και τον Halfdan. Κι εκείνοι τον χρειάζονται κι εκείνος τους χρειάζεται ακόμα περισσότερο. Το ότι αγαπούν τους ίδιους Θεούς είναι απλά το άλλοθι για την συμμαχία που χτίζουν. Η αλήθεια είναι ότι οι νέοι φίλοι του Floki του μοιάζουν πολύ περισσότερο στην τρέλα και την συμπεριφορά από τον Ragnar.

Η μυστήρια περίπτωση του Ivar

 

Διάλειμμα από εκστρατεία για λίγο ακόμα Κάτεγκατ. Είναι μία αρκετά δύσκολη ιστορία αυτή του Ivar, του μοναδικού παιδιού του Ragnar που δεν λαμβάνει κανένα από τα προνόμια των άλλων γιων, πέρα από την αγάπη της Aslaug. Σε αυτό τον επεισόδειο τον βλέπουμε δύο φορές σε σκηνές που σε ταράζουν λίγο. Πρώτα ο θηλασμός και μετά αυτό το άβολο όσο και τρομακτικό γέλιο στην όψη του Harbard που επέστρεψε για λίγο ακόμα παιχνίδι με την Aslaug. Δεν είμαι σίγουρος τι ρόλο θα διαδραματίσει στη συνέχεια της σειράς αλλά η εμμονή των δημιουργών να τον κρατούν στο παιχνίδι πολύ περισσότερο πέρα από κάθε άλλο παιδί, το καθιστά λίγο ύποπτο για την συνέχεια.

Ο προστάτης του Παρισιού

 

Τα πλοιάρια περνούν και ο Rollo αγναντεύει καβάλα στο άλογο, υποδηλώνοντας σε όλους ότι αυτός θα προστατεύσει το Παρίσι από την εισβολή. Η προδοσία πονά για ακόμα μια φορά τον Ragnar. Ας δούμε όμως λίγο ποια είναι η θέση του Rollo στο Παρίσι. Είναι πλέον τρελαμένος με τη γυναίκα του και ενδεχομένως μόνο για χάρη της παλεύει για την πόλη. Χωρίς αξίωση να γίνει Βασιλιάς, χωρίς συμμάχους πέρα από το Βασιλιά και την κόρη του, χωρίς λογική. Ο Rollo έχει ακόμα μέσα του τον θυμό του να είναι αιώνιος δεύτερος. Μόνο που δεν ξέρω πώς το να κατατροπώσει τον στρατό του αδερφού του θα τον κάνει καλύτερο.

Η χαμένη σπίθα του Ragnar

 

Το λέω και το ξαναλέω κάθε φορά ότι δεν είναι ο ίδιος με τον Ragnar που επιτέθηκε στο Παρίσι, με τον Ragnar που εισέβαλε στην Αγγλία, με τον Ragnar που γνωρίσαμε στις προηγούμενες σεζόν. Φοβισμένος από τους οιωνούς και τα σημάδια του καιρού και των Θεών, άτολμος απέναντι στους εσωτερικούς του αντιπάλους, έρμαιο του εθισμού και των παραισθήσεων. Μόνο που η Yidu είναι πλέον φοβισμένη από την συμπεριφορά του. Της ζητάει όλο και περισσότερο φάρμακο, δεν μπορεί ούτε να τον ελέγξει ούτε να τον υπηρετήσει. Θυμόμαστε μια δυναμική Yidu πριν μερικά επεισόδια και τώρα έχει τον τρόμο στο βλέμμα της.

 

Η σειρά μας έχει φέρει στο Παρίσι πολύ νωρίτερα από το αναμενόμενο και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για την εξέλιξή της. Νομίζω ότι η σειρά μας προετοιμάζει για ηχηρούς θανάτους κατά τη διάρκεια της πολιορκίας. Με όλο τον κόσμο όμως να περιμένει μία και μόνο μία σκηνή. Εκείνη στην οποία ο Rollo θα μονομαχήσει ενδεχομένως με έναν εκ των Ragnar και Bjorn.

Ο μόνος εξοικειωμένος με την ιδέα του θανάτου, ο μόνος πρόθυμος να πάει γρήγορα στη Βαλχάλα, ο μόνος θεωρητικά αδύναμος από τους ισχυρούς παίκτες στην σειρά, είναι ο Ragnar. Με μία σειρά γιων να έχει πάρει την ευλογία της και το κοντινό του περιβάλλον να αποτελείται πλέον πιο πολύ από εχθρούς παρά από φίλους, ο Ragnar δεν είναι και πολύ μακριά από τον θάνατο.

Αν και, το να σκοτώσει κάποιος τον Ragnar, άνθρωπος ή ασθένεια, έχει αποδειχθεί τόσες σεζόν ότι είναι το πιο δύσκολο πράγμα στον κόσμο.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ