<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04E03: Η αρκούδα του DiCaprio κάνει υπερωρίες

Όσα είδαμε στο 'No Mercy'. Με τα spoilers του,τις αρκούδες του και όλα όσα χρειάζεται για να κάνουμε κουβέντα για το επεισόδιο.

Το προηγούμενο επεισόδιο μας άφησε με μια γλυκόπικρη γεύση. Όχι μόνο για την ξενέρα με την άσκοπη περιπλάνηση σε Wessex και Παρίσι αλλά κυρίως για το πώς άφησε τα πράγματα με τον Floki, ο οποίος αναζητούσε έστω τη λύτρωση στην τιμωρία του αλλά ο Ragnar του επεφύλαξε μία τιμωρία χωρίς τιμή. Το τρίτο επεισόδιο έπρεπε να δώσει κάτι παραπάνω και το κατάφερε θα έλεγα πολύ σωστά.

Το δεύτερο έκλεισε με την κραυγή του Floki και το τρίτο επεισόδιο άνοιξε έτσι ακριβώς. Με τον Floki να μην γνωρίζει για τον θάνατο της κόρης του και να υπομένει καρτερικά το μαρτύριό του. Για άλλη μια φορά δεν είχαμε ένα πάρα πολύ δραστήριο επεισόδιο αλλά η έντασή του σε κρατούσε σε όλη του τη διάρκεια και τα περάσματα από τις βαρετές πλοκές ήταν σχετικά σύντομα.

Είναι πλέον φανερό ότι το Vikings ακολουθεί ένα πάτερν στο πώς προετοιμάζει τους θεατές για τα μεγάλα γεγονότα. Μπορεί πολλοί να ελπίζαμε ότι μία νέα μάχη στο Παρίσι θα ήταν μεσούσης της σεζόν αλλά αυτό δεν νομίζω να είναι πλέον εφικτό με τους ρυθμούς που κινούμαστε. Πάμε μάλλον για άλλο ένα φινάλε σεζόν στο Παρίσι ή κάπου προς τα εκεί. Με την σεζόν να αναλώνεται στις ψυχικές διαταραχές του Ragnar και όσα αυτές ορίζουν για τους ανθρώπους γύρω του. Είναι ο Ragnar που ώθησε τον γιο του στην παγωμένη προσωρινή εξορία. Αυτός που έφερε τον Floki σε αυτή τη θέση. Αυτός που κίνησε τα νήματα για όσα εκτυλίσσονται σε Wessex και Παρίσι.

The Revenant part 2

 

Τα έλεγα εγώ στο προηγούμενο review ότι η φάση θυμίζει Revenant; ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΤΑ. Να τη και η αρκούδα στο προσκήνιο σε μία μάλλον ατυχέστατη χρονική συγκυρία με τα Όσκαρς. Όπως και να 'χει, ο Bjorn εξακολουθεί να ζει στην καλύβα του Άη Βασίλη και να εγκλιματίζεται. Ανακαλύπτει μάλιστα και λίγο κρασί, γίνεται στουπί και φαίνεται να το απολαμβάνει ανάμεσα σε ουρλιαχτά και κραυγές που θυμίζουν περισσότερο άγριο ζώο. Ο σκοπός του άλλωστε ήταν αυτός. Να αποδείξει ότι μπορεί να επιβιώσει παρά τις αντιξοότητες.

Συναντά όμως την αρκούδα. Η οποία δεν δείχνει να ασχολείται και πολύ με την εξόντωσή του, ειδικά όσο εκείνος τις σερβίρει άθελά του μεζεδάκια σε παγίδες. Ο ίδιος ο Bjorn όμως αποφασίζει να τα βάλει με την αρκούδα στην χειρότερη κίνηση στην ιστορία των τηλεοπτικών σειρών. Η αρκούδα του καταφέρνει μια πληγή αλλά φυσικά ο γιος του Ragnar σκοτώνει την αρκούδα με χαρακτηριστική άνεση. Κανένα μονοπλάνο, καμία σκηνή πάλης, μόνο ωμή βία πάνω στο ζώο από τον Bjorn. Έτσι σκοτώνουν τις αρκούδες Leo. Για να μην σέρνεσαι μετά στα χιόνια.

 

Το θέμα είναι το γιατί επέλεξαν αυτή τη μάχη σε αυτό το χρονικό σημείο. Πιθανότατα για να μας δείξουν το πόσο έχει δυναμώσει το Bjorn ενόψει της βέβαιης αναμέτρησης με το έτερο κτήνος, εκείνον τον τύπο που μόνο μουγκρίζει και έχει σταλεί από τον γιο του Χόρικ για να τον σκοτώσει. Το δαχτυλίδι του βασιλιά Χόρικ, μάλλον θα προδώσει το ποιος στέλνει τον δολοφόνο, σε μια μάχη που θα ήμασταν χαζοί αν πιστεύαμε ότι θα χάσει ο Bjorn. Οπότε έχουμε να αναμένουμε νέα σύγκρουση με τον γιο του Χόρικ, ίσως και με τον Kalf.

Μια κακή σεζόν για να είσαι σύζυγος

 

Η Helga, η Lagertha και η Aslaug έχουν πολύ διαφορετικές θέσεις στον χάρτη της σειράς αυτή τη στιγμή. Αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Ότι δεν περνούν και πολύ καλά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Η Helga θρηνεί την κόρη της, την ώρα που φτιάχνει ώμους για να σώσει τον Floki από το κινέζικο βασανιστήριο. Η Aslaug έχει να υποστεί τις σπόντες του Ragnar και να συνειδητοποιήσει ότι τα πράγματα δεν θα είναι ποτέ πια ίδια ή έστω λίγο καλύτερα για εκείνη μέχρι να πεθάνει ο σύζυγός της. Η Lagertha ζει θεωρητικά την απόλυτη ευτυχία στο πλευρό του Kalf. Ο οποίος όμως βάζει να σκοτώσουν τον γιο της. Αφού της πει ότι την αγαπάει και ότι θέλει να της κάνει παιδιά. Δεν ξέρω για εσάς αλλά δεν είδα την Lagertha να χαίρεται και πάρα πολύ. Όχι τίποτα άλλο, δεν έχει και μια φίλη εκεί να τα πει να ξεσκάσει.

Καλημέρα Ζωή S01E01

 

Αν διάβαζες και τα reviews του Homeland, θα ξέρεις ότι μου αρέσουν τα spin off των σειρών εντός review. Ξεκινάμε λοιπόν το spin off του Wessex γιατί αλλιώς δεν παλεύεται η κατάσταση εκεί. Τι έρωτες! Τι δολοπλοκίες! Τι μπερδεμένοι χάνοι σε αυτή τη μεριά του πλανήτη. Ένας βασιλιάς που πράττει αναλόγως των ορέξεών του με την γυναίκα του γιου του η οποία φέρει το παιδί του καλύτερού του φίλου που είναι νεκρός. Πραγματικά, ο μακαρίτης ο Φώσκολος δεν θα είχε γράψει ποτέ τέτοια παπάτζα. Την ίδια ώρα ο γιος του ερωτεύεται την Kwenthrith η οποία έχει γεννήσει το παιδί του Ragnar. Όλοι ευχαριστημένοι παιδιά. Ο ένας πατέρας του παιδιού είναι στο Kattegat, ο άλλος στο χώμα και βασιλιάς και γιος μαζεύουν ότι άφησαν Ragnar και Athelstan πίσω στο πέρασμά τους.

Ο Athelstan εμφανίζεται και στον βασιλιά το ίδιο βράδυ που εμφανίζεται στον Ragnar, όμως εδώ η πρόθεσή του είναι σχετικά άγνωστη, σε σχέση με το Mercy που λέει στον Ragnar για τον Floki. Στο Wessex ο Athelstan απλά ειδοποιεί τον βασιλιά για τον θάνατό του και εκείνος με την σειρά του ενημερώνει την Judith, κυρίως για να πέσει με τα μούτρα στην αγκαλιά του. Η επιστροφή του Aethelwulf θα ταράξει λίγο τις ισορροπίες στο παλάτι αλλά αρκεί γιος και πατέρας να τα μοιράσουν και να ζήσουν ζωή χαρισάμενη.

Ρόλλο, μας κούρασες

 

Δεν μπορώ να συγκινηθώ με το δράμα του Rollo που δεν έχει φίλους και συμπαραστάτες στο Παρίσι. Αλήθεια, δεν μπορώ. Ήταν επιλογή τους να πάει με το μέρος τους, ήταν επιλογή του να μην έχει μερικούς δικούς του μαζί στο παλάτι. Δίκαια περνάει όσα περνάει. Και το να θέλει να μάθει γλώσσα ήθη και έθιμα των Φράγκων μου κάνει τουλάχιστον κωμικό για τον συγκεκριμένο τύπο. Οι Φράγκοι βέβαια τον υπολογίζουν για την επόμενη μάχη με τον Ragnar. Ξέρουν ότι χωρίς εκείνον τα πράγματα θα είναι και πάλι δύσκολα. Το θέμα είναι πόσο θα αντέξει ο ρόλο σε αυτή τη φυλακή που ο ίδιος έχτισε για πάρτη του.

Mercy, mercy, mercy

 

Λύτρωση κυρίως για εμάς. Ο Floki δεν άξιζε να τιμωρηθεί και το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά. Ο Ragnar του χαρίζει τη ζωή κυρίως λόγω όσων τράβηξε με τον θάνατο της κόρης του. Ναι, εντάξει, του το είπε και ο Athelstan αλλά δεν μου αρέσει να σκέφτομαι με όρους παραφυσικούς. Ο Floki είναι ίσως ο μόνος άνθρωπος που καταλαβαίνει τον Ragnar τόσο καλά και είναι σίγουρα ο μόνος που τον βλέπαμε να πολεμάει στο πλευρό του στην πρώτη σεζόν και τον βλέπουμε ακόμα στην σειρά. Ο Ragnar χρειάζεται τον Floki, για να ξαναπάει στο Παρίσι, για να τον συμβουλεύει, για να βλέπει τον εαυτό του στον καθρέφτη.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ