<img height="1" width="1" style="display:none" src="//www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04E04: Κινέζικα ναρκωτικά, γάντζοι και βογκητά

Όσα είδαμε και αγαπήσαμε στο “Yol”, τέταρτο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν του Vikings. Και spoiler έχει αυτό το κείμενο και ό,τι θες.

Ένα πραγματικά απολαυστικό επεισόδιο. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Με νέα πρόσωπα να κάνουν την εμφάνισή τους, όλες τις ιστορίες να εξελίσσονται και τη δράση να περνά αστραπιαία από κάθε γωνιά του χάρτη της σειράς. Μπράβο, όχι, μπράβο. Και η αλήθεια είναι ότι χαίρομαι ακόμα περισσότερο να βλέπω ένα ωραίο επεισόδιο χωρίς να έχει παίξεις σε αυτό τόσο καθοριστικό ρόλο ο Ragnar. Στα σχόλια των προηγούμενων reviews, θυμάμαι να λένε αρκετοί ότι δεν με ενδιαφέρει τίποτα που δεν έχει Ragnar. Θα πω το εξής: Ο Ragnar είναι μια εγγύηση για την σειρά και την εξέλιξη της πλοκής αλλά είναι θέμα σεναρίου να σε συνεπάρουν εξίσου και οι ιστορίες των υπολοίπων.

Σε ησυχία μόνο δεν κάθονται εκεί στην Νορβηγία. Έτσι, λίγο να κυβερνήσουν και να κυβερνηθούν χωρίς πολλά πολλά. Αυτό βέβαια λειτουργεί προς όφελός μας καθότι σε κάθε μία από τις πόλεις που είδαμε στο επεισόδιο, η ατμόσφαιρα βρωμάει μπαρούτι. Δηλαδή όχι μπαρούτι γιατί δεν είχαν αλλά κατάλαβες.

Bjorn ο ατσαλάκωτος

Πρέπει να παραδεχτώ ότι ο Bjorn εξελίσσεται αργά αλλά σταθερά σε τρομερά ηγετική φιγούρα της σειράς. Και νιώθω ότι το διάστημα που πέρασε μόνος του ήταν κατά κάποιο τρόπο η ανάγκη των δημιουργών ο Bjorn να ενηλικιωθεί μπροστά στα μάτια μας. Να αντιληφθούμε ότι δεν μιλάμε απλά για τον γιο του Ragnar πλέον αλλά για έναν που δύναται να ηγηθεί.

 

Η σκηνή της μάχης με τον πληρωμένο δολοφόνο, είναι για μένα μία από τις πιο δυνατές στιγμές της σειράς ολόκληρης. Οι γάντζοι που καρφώνει στο πρόσωπο του κτήνους, πριν τον δέσει στο δέντρο είναι από τα πιο έξυπνα ευρήματα σε μάχη, που έχουμε δει στην σειρά. Για να ακολουθήσει ένα σκληρό και τόσο κλασικό για την σειρά ξεκοίλιασμα με τα έντερα στο πάτωμα.

Ο Bjorn όμως παρόλο που έχει στα χέρια του το δαχτυλίδι, φαίνεται να αγνοεί ποιανού είναι. Και όχι μόνο χαρίζεται στους εκτελεστές του αλλά επιστρέφει και σχετικά σύντομα κοντά στον πατέρα του.

Καλημέρα Ζωή S01E02

Λίγα πράγματα σε αυτό το επεισόδιο αλλά σχετικά σημαντικά. Τα κρυφά ζευγαράκια φαίνεται να μη νοιάζονται ιδιαίτερα για τους τύπους και φλερτάρουν ασύστολα και ανοιχτά. Αυτό που αλλάζει τα δεδομένα σε σχέση με προηγούμενα επεισόδεια, είναι ότι ο βασιλιάς της Northumbria, δεν φαίνεται ευχαριστημένος με όσα συμβαίνουν και αποφασίζει να πει τη γνώμη του δυνατά. Κάτι που προφανώς εκνευρίζει τους παρευρισκόμενους. Ο βασιλιάς θα παίξει σίγουρα σημαντικό ρόλο. Ήδη έδειξε ότι δεν του αρέσει η ύπαρξη ενός απογόνου του Ragnar στη χώρα.

Ο Floki ψάχνει δουλειά

Δες το σαν interview για μια δουλειά. Ο Floki Πάει στον Seer για να πάρει συμβουλές αλλά οι προτροπές τον αναγκάζουν στο να βάλει και κάτι ακόμα στο μυαλό του. Όλο το build up της σειράς αυτή τη στιγμή είναι για να αποκτήσει ο Floki ένα νέο νόημα στη ζωή. Και για καλή του τύχη οι Θεοί του επιφύλαξαν το ιδανικότερο απ’ ό,τι φαίνεται. Ο Floki φαίνεται πιο σίγουρος. Στεναχωρημένος από τον χαμό της κόρης του αλλά υγιής και με διάθεση να αστιευτεί στον Seer. Δεν θα μου έκανε πάντως καμία εντύπωση να τον δούμε σε έναν ρόλο πιο θρησκευτικό, πιο βαθύ

Ένας γάτος στο Παρίσι

Επιτέλους ο Rollo είδε χαρά από μία γυναίκα που αρχικά δεν ήθελε ούτε να τον φτύσει και τώρα δεν προλαβαίνει να πάρει τα  χέρια της από πάνω του. Είναι λίγο σαθρό το πώς ο Rollο έμαθε να μιλά άπταιστα Φράγκικα σε λίγο καιρό. Όπως και να ‘γινε όμως, είναι ένα βήμα μπροστά για το Παρίσι.

Μέχρι να επιτεθεί ο Ragnar και εκεί να δούμε πραγματικό αίσθημα, πραγματικό πάθος και όχι απλά βογκητά και εφηβικά τσιλιμπουρδίσματα.

Ναρκωτικά, γυναίκες και προβλήματα

Ο Ragnar αναλώνει τον περισσότερο χρόνο του στο επεισόδιο στην Yidu. Την σκλάβα που είχε βάλει η Aslaug στο σπίτι τους. Ο Ragnar βρίσκει για κάποιο λόγο στην συγκεκριμένη γυναίκα, μία ιδανική συντροφιά για τις στιγμές που δεν θέλει να νιώθει μόνος. Έχει προηγηθεί βέβαια ένας τρομερός διάλογος των δύο περί σκλαβιάς και το πόσο παγιδευμένος νιώθει ο Ragnar στο θρόνο του βασιλιά.

Όταν Ragnar και Yuki βρίσκουν το δικό τους καταφύγιο, παρακολουθούμε ένα πρωτόγνωρο ταξίδι για την σειρά, σε μία έκσταση ναρκωτικών για τον Ragnar που δεν έχω ξαναδεί. Το τριπάρισμα του Ragnar είναι υποδειγματικό και φαίνεται να βρήκε ο ήρωας μας τη γυναικεία παρέα που έχει χάσει από τότε που δεν μιλάει καν στην Aslaug. Η οποία όταν ήρθε ο βασιλιάς Harald, έσπευσε να συστηθεί και να πιάσει φιλίες. Σαν να θέλει να τον παρακαλέσει να βγάλει τον Ragnar από την μέση για να έρθει πιο σύντομα και η δική της σειρά.

Ξέρετε τι παθαίνει ως τώρα όποιος κάθεται στο θρόνο του Ragnar χωρίς να ρωτήσει, ε;

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ