<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04E07: Αδέρφια να χτυπάνε αδέρφια μωρέ;

Όσα εκνευριστικά είδαμε στο έβδομο επεισόδιο της φετινής σεζόν του Vikings. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο “The Profit and the Loss”.

Μία πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν. Αυτό νομίζω πήραμε στο συγκεκριμένο επεισόδιο γιατί δεν είναι δυνατόν ο Ragnar να αφήσει να μείνει ατιμώρητη η προδοσία του αδερφού του. Να πω σε αυτό το σημείο ότι δεν ξέρω τα ακριβή ιστορικά στοιχεία για ό,τι επακολουθεί και δεν θέλω να τα μάθω όσο εξελίσσεται η σειρά. Είτε μιλάμε για βιβλία φαντασίας είτε μιλάμε για ιστορικά στοιχεία τα οποία ο κάθε δημιουργός παραλλάσσει, είναι σίγουρα κάτι που σου χαλάει τη χαρά να παρακολουθείς την σειρά.

Βρισκόμαστε λοιπόν στον ποταμό που οδηγεί στο Παρίσι και ο στόλος των Vikings μετράει απώλειες μέσα σε φλόγες και βέλη, την ώρα που το σχέδιο του Ragnar για να αιφνιδιάσει τον Rollo με επίγειο στρατό, ναυαγεί παρέα με μερικά πλοιάρια. Ο Rollo είναι πλέον εμπειρότερος και έχει στο πλάι του έναν καλά οργανωμένο και τεχνολογικά πιο εξελιγμένο στρατό. Μπάλες εύφλεκτου υλικού, καταπέλτες, καλοφτιαγμένα τόξα. Σε μία μάχη από μακριά, οι άτσαλοι βόρειοι δεν έχουν ελπίδα.

 

Την ίδια ώρα, ο Harald γλεντάει κανονικότατα ως άλλος Μπάρκουλης ό,τι θηλυκό κινείται στο Kattegat και ο βασιλιάς Ecbert καλοβλέπει για τον εαυτό του το θρόνο της Mercia χάρη σε ένα απροσδόκητο δώρο. Θα ξεκινήσω από το τελευταίο για να το βγάλω από τη μέση.

Καλημέρα Ζωή, S01E05

Μπλα μπλα ένας φλώρος πρίγκιπας της Mercia μπλα μπλα παραδίδει το στέμμα από τον τάφο της μητέρας του στον King Ecbert γιατί όπως λέει τον έχει ατιμάσει η ίδια του η οικογένεια και σκέφτεται να τα παρατήσει να ξεκινήσει κι αυτός το δρόμο για τη Ρώμη. Αυτό σαν να το θυμήθηκαν ξαφνικά σε αυτή τη σεζόν ότι παίζει σαν εκδοχή και το χρησιμοποιούν συχνά. Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι η Quentrith η οποία θεωρεί ότι ο Ecbert παλεύει για λογαριασμό της, θα γίνει έξαλλη με τις εξελίξεις. Αλλά με τον Athelwulf να το έχει κόψει ποδαράτο για τον Πάπα, ποιος λέει ότι ο πατέρας του δεν θα σκοτώσει την Quentrith για να ζήσει ευτυχισμένος με τη γυναίκα του γιου του; Ο ανώμαλος.

Κάτι από Shakespeare

 

Το διάβασα σε πολλά tweets, το είδα και σε αρκετά άλλα reviews. Λίγο η ιστορία του Ερρίκου του πέμπτου όταν επετέθη στους Φράγκους, λίγο ο Άμλετ μέσα στον Ragnar την ώρα που έχει αποδεχτεί την ήττα και τα βάζει με τον Rollo. Είναι σίγουρα το δίπολο της σεζόν και περιμέναμε αρκετό καιρό να τους δούμε να αναμετρώνται. Δεν νομίζω ότι θα στερηθούμε ένα face to face των δύο αδερφών, όσο κι αν ο Bjorn φαίνεται ακόμα πιο θυμωμένος με τον θείο του. Ο Ragnar δεν μπορεί να δεχτεί ότι προδόθηκε ξανά, δεν μπορεί να δεχτεί ότι έχασε, δεν μπορεί να δεχτεί να τον επικρίνουν για τα σχέδιά του. Η υποχώρηση που διατάζει στο τέλος θα είναι σίγουρα μόνο προσωρινή.

Κάτι από Παπακαλιάτη

 

ΗΡΕΜΗΣΕ ΛΙΓΟ ΡΕ HABART. Ο τύπος με ένα μικρό του άγγιγμα κάνει όλες τις γυναίκες να του παραδίδονται αυτόματα και ενδεχομένως να γίνεται ο πατέρας των επόμενων παιδιών τους. Τέτοια επιτυχία ούτε ο Χριστόφορος. Ο ρόλος του Habart είναι αρκετά μυστήριος αλλά μέσα στο χάσιμό της, η Aslaug παραδίδεται άνευ όρων όχι μόνο στη γοητεία αλλά και στις συμβουλές του. Τα μάτια όμως των ανθρώπων του Kattegat είναι ανοιχτά. Και δεν θα καταφέρει να τις ξεμυαλίσει όλες. Η σκηνή στο τέλος με τον Floki να φαντάζεται ότι κάνει σεξ με την Aslaug, λίγα λεπτά αφού έχει δει την Helga ετοιμοθάνατη είναι αρκετά δύσκολη για να την χωνέψεις. Η παρουσία του Habart όμως σε αυτόν τον τηλεπαθητικό έρωτα είναι ένα καμπανάκι για τον Floki, ο οποίος πιθανότατα θα ειδοποιήσει τον Ragnar την κατάλληλη στιγμή ή θα δράσει απλά μόνος του. Μόνο εγώ βλέπω τον Floki να γίνεται ο νέος Sheer σιγά σιγά;

Κάτι από bromance

 

Η μόνη λύτρωση σε αυτό το επεισόδιο. Ο Ragnar σώζει τον Floki από βέβαιο πνιγμό και οι σκηνές που ακολουθούν στον καταυλισμό υποδηλώνουν ένα μόνο πράγμα. Ότι οι φίλοι θα ξανασμίξουν. Και έχει σημασία αυτό για την συνέχεια γιατί ενώ στην αρχή του επεισοδίου βλέπουμε τον Floki εκστασιασμένο από το πάθος των νέων του φίλων, στη συνέχεια η σκηνή ανήκει μόνο στον Ragnar. Και όταν ακόμα και ο ίδιος ο Bjorn τον αμφισβητεί, ο Ragnar έχει πραγματικά την ανάγκη να τον στηρίξει ένας φίλος.

Κάτι από The Knick (χωρίς spoilers)

 

Ο γιατρός John Thackery είναι ναρκομανής και ο εθισμός του τον οδηγεί σε απονενοημένες κινήσεις. Κάτι τέτοιο βλέπουμε να συμβαίνει και στον Ragnar σιγά σιγά, με την Yuki να προσπαθεί να τον ξεκόψει αλλά εκείνος να της ζητά ολοένα και περισσότερο. Λυπάμαι που το λέω αλλά δεν βλέπω διέξοδο για τον Ragnar από αυτό εκτός κι αν πάει σε ένα rehab της εποχής. Αυτό που δεν χάνει ο Ragnar αν και θολωμένος, είναι το συναίσθημα του πατέρα και του οικογενειάρχη. Μία όταν βάζει το χέρι στην κοιλιά της Lagertha και μία όταν αγκαλιάζει τα διασωθέντα παιδιά του, βλέπεις τον άνθρωπο που κάποτε ήταν αγρότης και τον ένοιαζε μόνο η οικογένεια.

 

Η Lagertha δεν τα πήγε πολύ καλά σε αυτό το επεισόδιο. Δεν θέλω να μιλήσω για εκείνη. Μιλήστε εσείς αν θέλετε για την Lagertha και ό,τι άλλο σας απασχολεί σχετικά με την σειρά.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ