<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04E08: Κανένας γάμος και τρεις κηδείες

Όσα θανατερά συνέβησαν στο όγδοο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν. Φυσικά ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο “Portage”.

Οδηγούμαστε αργά αλλά σταθερά προς το midseason finale που είναι μετά από δύο επεισόδια αλλά δεν έχουμε ανάγκη κανέναν οδηγό παρακολούθησης για να μας πει ότι κάτι μεγάλο ψήνεται στην σειρά. Εντάξει, κάποιοι περίμεναν κάτι πιο δραστικό σε αυτό το επεισόδιο αλλά διάολε πέθαναν τρεις χαρακτήρες της σειράς, λίγο το λες εσύ αυτό;

Το Παρίσι όπως λέει κάποια στιγμή προφητικά ο Rollo δεν θα έπρεπε να αισθάνεται ασφαλές γιατί αν είναι ένα πράγμα που δεν κάνει ο Ragnar είναι να τα παρατάει. Και με ένα έξυπνο – όσο φαντάζομαι και κουραστικό – σχέδιο, βρίσκει τον τρόπο με τον οποίο ο στόλος θα καταφέρει να πλησιάσει στο Παρίσι, αποφεύγοντας τους δύο πύργους και τις αλυσίδες που τους οδήγησαν την περασμένη εβδομάδα στην καταστροφή.

 

Ο Ragnar δεν είναι σίγουρα στα καλύτερά του αλλά ένα είναι σίγουρο. Ότι δεν γίνεται ποτέ να τον ξεγράφεις είτε είσαι όμοιός του είτε πολέμιός του. Θα κάνω μια βόλτα από το αγαπημένο spin off και μετά θα αναλύσω την ιστορία μέσα από τους τρεις θανάτους.

Καλημέρα Ζωή S01E06

Ομολογώ ότι το spin off μας πήρε λίγο τα πάνω του με τις εξελίξεις. Αν και η ερωτική εξομολόγηση του Βασιλιά στην Judith θύμισε αρκετά Hugh Grant με την αβολοσύνη του και τα γλυκανάλατα λόγια που δεν φάνηκαν να συγκινούν όσο θα έπρεπε την γυναίκα του γιου του (λολ), τα πήγαμε πολύ καλά αυτή τη φορά στο Wessex, κυρίως χάρη στις εξελίξεις που αφορούν την Quentrith. Η οποία παίρνει χαρά που βλέπει το βασιλιά να μπαίνει έφιππος στο Wessex και να ανακοινώνει τη μεγάλη νίκη αλλά γρήγορα μαθαίνει ότι δεν είναι πια βασίλισσα. Για την ακρίβεια είναι ένα τίποτα και soon to be ένα νεκρό τίποτα.

Ο θάνατος της Quentrith

Δεν θα πω ότι με συγκλόνισε. Περισσότερο με απογοήτευσε γιατί μου φαινόταν εξαιρετικό το σενάριο του να πεθάνει ο βασιλιάς, με το γιο και διάδοχο σε ταξιδάκι αναψυχής. Η νόμιμη διάδοχος της Mercier είναι όμως τελικά αυτή που έμελλε να θανατωθεί, από την ίδια γυναίκα που απεκάλεσε «φίλη» λίγη ώρα νωρίτερα όταν την εκλιπαρούσε να δραπετεύσει. Κρίμα πάντως, χάσαμε μία τεράστια σεξουάλα αλλά και τον μοναδικό χαρακτήρα που άναβε λίγο τα αίματα στο Wessex. Ανυπομονώ για την αντίδραση Aethelwulf όταν μάθει ότι σκότωσαν τη μάνα του παιδιού του.

Ο θάνατος της Yidu

 

Σίγουρα δεν περίμενα να δω τον Ragnar να την σκοτώνει αλλά είναι άλλη μια τρανή απόδειξη του πόσο αναλώσιμοι μπορεί να είναι εκείνοι τριγύρω από τον βασιλιά όταν νιώσει ότι δεν τους χρειάζεται πια. Τα ναρκωτικά αποδεδειγμένα τελείωναν και η παρουσία της έφερνε μόνο γκρίνια και απειλές πια. Τι το ‘θελε κι αυτή να του πει ότι θα προδόσει το μυστικό για τους αμάχους πίσω στο Wessex. Σαν να έσκαψε μόνη της τον λάκκο της. Η Yidu βέβαια ήταν και η τελευταία γυναίκα στην οποία είχε αφεθεί ο Ragnar. Με τον εαυτό του απομακρυσμένο σε κάθε πιθανή εκδοχή από την Aslaug η οποία εξακολουθεί να ερωτοτροπεί και πλέον να θέλει και αποκλειστικότητα από τον Habart, ο Ragnar μοιάζει να έχει πιο κοντά του τους ανθρώπους με τους οποίους πολεμά παρέας παρά την οικογένειά του. Το βλέμμα της Lagertha στην αρχή του επεισοδίου φανερώνει ανησυχία και αγάπη αλλά για πόσο μπορεί η Lagertha να νταντεύει τον πρώην σύζυγό της; Και πόσο κοντά μπορεί να έρθει ο Ragnar ξανά με τον Floki, ο οποίος του δηλώνει πιστή υποταγή;

 

Ο θάνατος του Odo

Σίγουρα εκείνος που χάρηκα περισσότερο από όλους αλλά και πάλι, δεν είχε καταφέρει η σειρά να με κάνει να αντιπαθήσω τον χαρακτήρα αυτόν. Και σίγουρα δεν μπορούμε να ξέρουμε τι επιπτώσεις θα έχει στο παλάτι με τον Rollo πλέον σε πολύ πλεονεκτική θέση και τους μικρούς σπιούνους του Βασιλιά απλά ευνοημένους προς το παρόν. Το μικρό νυμφίδιο βέβαια δεν ξέρω αν καλοβλέπει τον ίδιο τον βασιλιά. Τι να κάνει κι αυτός; Μια ζωή στην καταπίεση. Το βέβαιο είναι ότι οι όποιες αλλαγές δεν θα κρατήσουν τόσο πολύ γιατί ο στρατός του Ragnar πιθανότατα θα πλησιάσει. Και κάτι μου λέει ότι το σχέδιο του Ragnar και η αποτυχία των πύργων που έστησε ο Rollo, θα αρχίσουν να πριονίζουν την καρέκλα του. Ο Rollo μπορεί να έχει πλέον όλη τη δύναμη στα χέρια του αλλά έχει ταυτόχρονα και όλη την ευθύνη.

 

Δεν ξέρω πόσο καιρό θα τους πάρει να σύρουν τα καράβια μερικά χιλιόμετρα αλλά ανυπομονώ να δω τη φάτσα του Rollo όταν δει το σχέδιο του Ragnar σε δράση αλλά και τη φάτσα του όταν βρεθεί αντιμέτωπος με τον αδερφό του. Το Παρίσι δεν είναι μακριά.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ