<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Vikings S04E09: Αυτό που απασφαλίσαμε την περόνη

Όσα είδαμε και μας έκαναν να περιμένουμε την έκρηξη στο επόμενο επεισόδιο. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο Death All ‘Round.

Ο κόσμος στο Vikings είναι χωρισμένος σε ανθρώπους που κοιτούν το στέμμα, τις τελετές, τα πλούτη και εκείνους που δεν αρέσκονται σε τέτοιες διαδικασίες κι έχουν τον πήχη χαμηλά. Ο Ragnar ήταν πάντα ένας τύπος που ήθελε το θρόνο, ήθελε να κατακτά νέα μέρη και να αποθεώνεται από κάθε έναν τριγύρω του. Η τελευταία σκηνή με τον Bjorn είναι καθοριστική. Τον νοιάζει μόνο ο Rollo, τον νοιάζει μόνο η εκδίκηση, όχι το ίδιο το Παρίσι. Που δεν είμαι βέβαιος ότι αν φτάσει σε απόσταση βολής από τον αδερφό του, θα καταφέρει να τον στείλει επιτυχημένα στον άλλο κόσμο.

Το ένατο ήταν ομολογουμένως ένα ενδιαφέρον επεισόδιο με εξελίξεις τόσο τριγύρω από το Παρίσι όσο και το Wessex. Αλλά είναι μαθηματικά βέβαιο ότι δεν υπάρχει ούτε ένας φαν της σειράς ο οποίος να μην ζει και αναπνέει για το δέκατο επεισόδιο, αυτό στο οποίο θεωρητικά θα δούμε τη μεγάλη μάχη στα τείχη του Παρισίου. Γιατί καλώς ή κακώς, περιμένουμε αυτή την αναμέτρηση από την αρχή της σεζόν.

Ωραία μικρή ειρωνεία για την σειρά το ότι ο Kavanagh που υποδύεται τον The Seer, τώρα βρέθηκε στη θέση του Πάπα Leo.

Καλημέρα Ζωή, S01E07

 

Ο ανωμαλιάρης βασιλιάς της καρδιάς μας γίνεται πλέον παντοδύναμος βασιλιάς, κάτι που δεν αρέσει στον άνδρα που του εμπιστεύτηκε την κόρη του για τον γιο του κι ο βασιλιάς τώρα την έχει για την πάρτη του. Κοινώς, ο Ecbert τα βόλεψε μια χαρά για την πάρτη του. Το σημαντικό ίσως λίγο στην ιστορία αυτή είναι ότι ο Ecbert πλέον έχει αποκτήσει ακόμα μεγαλύτερο τσαγανό και τα βάζει ξεκάθαρα με όποιον σταθεί εμπόδιο

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη

Ξεχωριστή αναφορά στους δύο ταξιδευτές του Χριστιανισμού γιατί ο Albert για λίγη ώρα το ‘ζησε κανονικότατα και του άξιζε, Με τον Aethelwulf να παρακολουθεί γεμάτος καμάρι, πνιγμένος στην τραγική ειρωνεία για το ποιος είναι ο πραγματικός πατέρας του παιδιού. Ελαφρώς κωμικό το κομμάτι με τον Πάπα και το κομμάτι από το στεφάνι με τα αγκάθια που φορούσε ο Ιησούς. Αλλά απορώ γιατί δεν έχει γίνει business αυτό και πουλάνε μόνο κομμάτια από το τίμιο ξύλο μέσα σε σταυρούς.

Όλοι οι τρελοί στο Kattegat

Με την Aslaug να υποφέρει για τη φυγή του Habart σε ένα όραμα του Floki Και αργότερα να εμφανίζεται φοβερά απαθής στην είδηση του νεκρού κορμιού. Γενικά οι σχέσεις της με τα παιδιά έχουν αλλάξει ριζικά. Και πλέον μπορώ να πω με σιγουριά πως ό,τι κι αν γίνεται στο Kattegat όταν δεν είναι ο Ragnar εκεί, είναι τουλάχιστον βαρετό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι βλέπω την οικογένεια του Ragnar να διαλύεται σιγά σιγά και είναι άλλο ένα στοιχείο που κάνει ακόμα ισχυρότερη την  αξία της καθημερινότητας που έχει αναπτύξει με την Lagertha στο στρατόπεδο, το πώς της φέρεται όταν χάνει το παιδί της.

 

Εντός των τειχών

Ο Rollo θα γίνει πατέρας, τρία μπράβο, ένα ζήτω και ένα ζντο. Κι εκεί που όλα πηγαίνουν ομαλά και είχαν μπει σε μια τάξη, εμφανίζεται άλλος ένας ανωμαλιάρης βασιλιάς ο οποίος θέλει λίγη περισότερη φλόγα στην ερωτική του ζωή. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνει και πώς περνάει στο κρεβάτι του αλλά ειλικρινά μέχρι τώρα νόμιζα ότι το μόνο του χόμπι ήταν να κάθεται σε αυτό το θρόνο.

Εκτός των τειχών

 

Τα πλοιάρια είναι πλέον στη θάλασσα και ξεκινούν την εκστρατεία. Την περιμένουμε τόσα επεισόδια αυτή τη μάχη που ελπίζουμε να μας επιβεβαιώσει και να μας ανταμείψει. Ο καθένας έχει τους δικούς του λόγους για να θέλει να αλώσει το Παρίσι αλλά για τον Ragnar μιλά μόνο η εκδίκηση. Ομολογώ ότι τώρα που είμαστε λίγο πριν το ξεκαθάρισμα, σκέφτομαι ότι δεν θα ήθελα να πεθάνει κάποιος από τους δύο. Και ότι αυτό το δίπολο θα αντικατασταθεί πάρα πολύ δύσκολα στην συνέχεια.

Το ξεκαθάρισμα του Bjorn με τον Erlendur ήταν επίσης κάτι που έπρεπε απλά να γίνει. Γιατί τραβούσε πολλά επεισόδια το στόρι και θα φτάναμε να το βαρεθούμε. Θεωρώ παιδιάστικο να βάζει την Torvi να τραβήξει την σκανδάλη σε κάτι τόσο σημαντικό κι αυτός να την παρακολουθεί σαν stalker. Εντάξει, ίσως αυτός ο παιδιάστικος θάνατος να του άξιζε και λίγο.

 

Λίγες μέρες έμειναν μόνο για το φινάλε. Ελπίζω να μην μας αφήσουν το στόρι στη μέση της σεζόν (η φετινή έχει 20 επεισόδια παρακαλώ) και να πρέπει να περιμένουμε μήνες για να δούμε τι απέγινε στο Παρίσι. Μπορεί για πολλούς αυτή η σεζόν να μην ξεκίνησε καλά αλλά νομίζω πλέον αποζημιώνει. Η σκηνογραφία και η σκηνοθεσία, του ένατου επεισοδίου ήταν πραγματικά επική. Το ίδιο θέλουμε να είναι και η αναμέτρηση που ακολουθεί.

TAGS
RECAPS
ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ