<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=625554890944361&ev=PageView&noscript=1" />

Όσα ξέρει ο Jon Snow, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος

Ένας φόρος τιμής στον Γιάννη τον Χιονιά και όσα είδαμε από εκείνον στις 5 πρώτες σεζόν του Game of Thrones. Spoiler για όσα έχουμε δει στην σειρά.

Αν μέχρι το ένατο επεισόδιο της πρώτης σεζόν του Game of Thrones, θεωρούσαμε ότι βασικός πρωταγωνιστής είναι ο Ned Stark, από τον αποκεφαλισμό του και μετά ήμασταν σε μια διαρκή αναζήτηση ενός βασικού ήρωα. Ενός κεντρικού προσώπου στο οποίο θα ποντάραμε τα λεφτά μας για την κούρσα. Όχι απαραίτητα του θρόνου, αλλά της ουσιαστικότερης “καριέρας” στην ιστορία αυτή.

Και στις τελευταίες δύο σεζόν, με μία Daenerys να κάνει το αγροτικό της στο Essos, με έναν Tyrion να δημιουργεί διαρκώς καινούριους εχθρούς και έναν Στάθη, well, κατώτερο των περιστάσεων, ο Jon Snow συγκέντρωνε στο πρόσωπό του τις ελπίδες για έναν νέο ηγέτη του Westeros. Με όλο τον κόσμο να περιμένει πότε θα απαρνηθεί τον όρκο του στη Φρουρά για να αρχίσει να ξεπαστρεύει κάθε λογής προδότη που θα βρισκόταν στο δρόμο του.

Εντάξει, αν δεν είχες προβλέψει στο μαλθακό του χαρακτήρα του ότι δεν θα γινόταν αυτό, μάλλον έβλεπες άλλη σειρά.

 

Ο Jon Snow, στην τελευταία σκηνή του δέκατου επεισοδίου του πέμπτου κύκλου Game of Thrones, που είχαμε την τύχη να παρακολουθούμε ταυτόχρονα με την Αμερική μέσα από τα κανάλια Novacinema, έπεσε στην παγίδα των αντιφρονούντων και σε μία τραγική ειρωνία της τύχης, δέχτηκε την χαριστική βολή από το ίδιο παιδάκι μαλακισμένο που είχε καρφώσει το βέλος στην καρδιά της Ygritte.

 

Κι ακόμα κι αν θέλουμε όλοι εδώ στο Oneman να ισχύει η εικασία ότι ο Jon Snow θα αναστηθεί από τον Θεό της Φωτιάς ή οποιονδήποτε, οφείλουμε να του αφιερώσουμε αυτή την συμμετοχή του στο Serious Men με όσα μας έχει δείξει μέχρι τώρα στην σειρά, σαν να τον αποχαιρετάμε για πάντα.

Στον κόσμο του Jon Snow λοιπόν...

Το ξίφος σου είναι λίγο πιο μάγκικο από των υπολοίπων

 

Και το χρησιμοποιείς και για την διασκέδασή σου

 

Ξέρεις πότε πρέπει να διαπραγματευτείς και πότε να πολεμήσεις. Ρε μήπως να έπρεπε να στείλουμε τον Γιάννη αντί για τον Γιάνη στις Βρυξέλλες;

 

Από την άλλη, το να διαπραγματευτείς με μια γυναίκα είναι αδύνατον. Απλά, δέχεσαι αυτό που λέει. Ειδικά αν συζητάτε το αν θα το κάνετε ή όχι.'

 

Είσαι το κινηματογραφικό όνειρο κάθε γυναίκας

 

Και αναπόφευκτα κάνεις τα κορίτσια να σε θέλουν πολύ και να σου δίνονται ολοκληρωτικά.

 

Με κάποιους όρους βέβαια

 

Κρατάς τους εχθρούς σου κοντά. Όχι ότι αυτό σου βγαίνει βέβαια σε καλό. Μάλλον ο Stannis Baratheon, κάτι ήξερε που του απάντησε "όποιος στο είπε αυτό δεν είχε πολλούς εχθρούς στη ζωή του".

 

Σε γενικές γραμμές βάζεις μπροστά τα αδέρφια σου στη Φρουρά και μετά την κάθε Ygritte. Αυτό έκανε ο Jon. Αντί να πάρει το κορίτσι να πάνε να ζήσουν ευτυχισμένοι σε καμιά παραλία στο Essos.

 

Γελάς πού και πού

 

Τα μπήγεις πού και πού. Τι είσαι; Από πέτρα;

 

Είσαι φιλόζωος και διαλέγεις το πιο ταλαιπωρημένο αδέσποτο

 

Δεν ξεχνάς την καταγωγή σου. Ή τουλάχιστον αντιλαμβάνεσαι ότι δεν είσαι ίσος με τους υπόλοιπους

 

Κάνεις και μαθήματα ηγεσίας ως άλλος Μακιαβέλι. Κι αυτός ο Σαμ, τι τέρας γνώσης έχει γίνει; Πόσο διαβασμένος πια;

 

Δέχεσαι άβολες ερωτήσεις

 

Ακόμα και όταν δίνεις μια εντολή, το λες σαν λόρδος. Μπάσταρδος αλλά λόρδος.

 

Το κρατάς αληθινό στη γειτονιά σου. Ακούς Ζωντανούς Νεκρούς αλλά θες μόνο τους Ζωντανούς.

 

Ξέρεις κι από sex ακόμα κι αν είσαι παρθένος

 

Υπερασπίζεσαι ακόμα και τους ορκισμένους εχθρούς σου αν χρειαστεί. Είσαι μεγάλος. Είσαι ανθρωπιστής.

 

Και δεν εκτελείς τόσο άνετα το όποιο καθήκον σου. Ειδικά αν έχει κόκκινα μαλλιά

 

Βασικά, είσαι λίγο γκαντέμης

Εώς πολύ γκαντέμης

 

ADVERTISING
  • top stories
  • BEST OF NETWORK

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ