TRUE DETECTIVE

To ‘True Detective’ ξαναζεί κι επιστρέφει ενισχυμένο

Ο Nic Pizzolatto έχει ξεκινήσει να γράφει την 3η σεζόν κι ο θρύλος David Milch έρχεται στο τιμ.

Να μια ανατροπή. Αντίθετα με όλες τις προηγούμενες ενδείξεις, το ‘True Detective’ μπορεί και να είναι ακόμα ζωντανό. Βγάζει φυσικά νόημα για το ΗΒΟ να μη θέλει τόσο εύκολα να παρατήσει ένα αναγνωρίσιμο brand, όμως το κλειδί ήταν να μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τις πρακτικές λεπτομέρειες.

Ο δημιουργός της σειράς Nic Pizzolatto είναι ήδη ψιλογνωστό πώς δεν δουλεύει καλά με άλλους- μόλις σε δύο επεισόδια όλης της σειράς ως τώρα μοιράζεται το συγγραφικό credit με άλλον άνθρωπο, ενώ ο Cary Fukunaga δεν ακούγεται πως είχε και τα καλύτερα λόγια να πει μετά τη συνεργασία τους στην 1η σεζόν. (Για τη 2η ο Pizzolatto χρησιμοποίησε ένα ρόστερ σκηνοθετών παρά έναν αποκλειστικό.)

Ωστόσο τώρα μαθαίνουμε από ρεπορτάζ του Entertainment Weekly πως ο Pizzolatto έχει ήδη ξεκινήσει να γράφει τον 3ο κύκλο, που ως τώρα δεν ξέρουμε καν αν πρόκειται να υπάρξει. Ακόμα δεν ξέρουμε δηλαδή, μιας και το ΗΒΟ δεν έχει παραγγείλει επισήμως νέα επεισόδια, όμως το ρεπορτάζ είναι μια θετική ένδειξη. Ακόμα θετικότερη; Το ότι το δίκτυο προσέθεσε στο δημιουργικό τιμ τον τηλέοπτικό θρύλο David Milch, δημιουργό των ‘Deadwood’, ‘NYPD Blue’ και ‘John from Cincinnati’.

Το τι θα κάνει ο Milch είναι ασαφές. Ο ίδιος είναι επίσης γνωστός για το πόσο δημιουργικά συγκεντρωτικός είναι. Στο ‘Deadwood’ έγραφε συχνά τα σενάρια ή άλλαζε σκηνές επί τόπου, στα γυρίσματα, ενώ το σπουδαίο ‘Luck’ (όπου συνεργάστηκε με τον Michael Mann) κόπηκε άδοξα λίγο μετά το ξεκίνημα της παραγωγής του 2ου κύκλου.

Το ίδιο το ‘True Detective’ είναι επίσης πονεμένη ιστορία. Μετά από μια πολυτραγουδισμένη 1η σεζόν που υμνήθηκε και θεμελίωσε την Σοβαρή Στροφή του Matthew McConaughey, το σύνολο της κριτικής στράφηκε βίαια εναντίον της σειράς (παρότι οι δείκτες θεαματικότητας λένε άλλη ιστορία) παρότι εδώ εμείς σταθήκαμε σθεναρά στο πλευρό της.

Περιττό να πούμε πως όλα τα παραπάνω θα μας έκαναν να έχουμε τρελό ενδιαφέρον για οποιαδήποτε σειρά, πόσο μάλλον για την πιθανή επιστροφή ενός από τους πιο σημαντικούς τίτλους της τρέχουσας δεκαετίας. Ο Pizzolatto έχει ήδη γράψει, σύμφωνα με το ρεποτάζ, 2 επεισόδια, και τώρα έχει στο πλευρό του έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς στην ιστορία του μέσου.

Καμία πίεση, ΗΒΟ.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πάντα για το ‘True Detective’
O ξαφνικός θάνατος του ‘Deadwood’
Καστ ‘The Wire’ εναντίον καστ ‘Deadwood’
Οι 10 καλύτερες τελευταίες σεζόν σειρών