NETFLIX

O Spike Lee επιστρέφει στο ‘She’s Gotta have It’

Ο σπουδαίος δημιουργός σε ένα τηλεοπτικό ριμέικ του κινηματογραφικού του ντεμπούτου.

Ζούμε στην εποχή όπου τίποτα στην ποπ κουλτούρα δεν πεθαίνει ποτέ. Παλιές ταινίες ξαναφτιάχνονται με νέους παίκτες, σειρές αναβιώνουν σαν να μην είδαμε ποτέ το φινάλε τους,  όμως αυτά δε σημαίνουν ότι μια αναβίωση δεν μπορεί να πει κάτι παραπάνω στη σύγχρονη εποχή. Ειδικά όταν το σήμερα μοιάζει με το χθες περισσότερο απ’ όσο θα θέλαμε.

Η επιστροφή του «She’s Gotta Have It» («Από κάποιον θα το βρει» στην ελληνική του εκδοχή) σε τηλεοπτική μορφή μπορεί να είναι μία από αυτές τις δημιουργικές ευκαιρίες.

Η ταινία του ’86, το κλασικό ντεμπούτο του σπουδαίου Σπάικ Λι, ήταν ένα από τα φιλμ που ανήγγειλαν το κύμα του ανεξάρτητου αμερικανικού κινηματογράφου τη δεκαετία του ’80, αλλά και την απεικόνιση μαύρων χαρακτήρων έξω από τα ρηχά στερεότυπα του ναρκομανούς ή της πόρνης που επικρατούσαν τότε.

Τώρα επανέρχεται στο Netflix για 10 επεισόδια από τον ίδιο τον Λι, ανανεωμένο για τη γενιά που βρίσκει τον έρωτα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη γυναίκα που θέλει να εξερευνήσει τη σεξουαλικότητά της χωρίς ενοχές. Η Νόλα Ντάρλινγκ δεν έχει μόνο τρεις εραστές, αλλά και τον έλεγχο μιας αφήγησης που της ανήκει.

1Η ΣΕΖΟΝ, 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ, NETFLIX

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: