ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Το ‘American Crime Story’ περνάει από τον O.J. Simpson στον Gianni Versace

«Ο,τι βλέπετε γύρω σας, αυτό το σπίτι, αυτή η εταιρεία, ήταν η ζωή του. Δεν θα επιτρέψω σε αυτό τον άνθρωπο, σε κανέναν, να σκοτώσει δύο φορές τον αδελφό μου.»

Η πρώτη συγκλονιστική και πετυχημένη σεζόν της μίνι σειράς «American Crime Story» των Σκοτ Αλεξάντερ και Λάρι Καραζέφσκι διηγήθηκε με φοβερή ένταση την ιστορία της πολυτάραχης δίκης του Ο Τζ. Σίμπσον για τη δολοφονία της γυναίκας του Νικόλ και του Ρον Γκόλντμαν, μέσα από την πλευρά των δικηγόρων, ρίχνοντας φως για πρώτη φορά στο τρελό παρασκήνιο που υπήρξε και τις μεθόδους που χρησιμοποίησαν οι δικηγόροι ώστε να βγει υπέρ τους η απόφαση.

Μετά τις καταπληκτικές ερμηνείες που είδαμε στην πρώτη σεζόν από τους Σάρα Πόλσον (η οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα και Emmy για τη δουλειά της), Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ και Ντέιβιντ Σουίμερ, τη σκυτάλη παίρνουν οι Εντγκαρ Ραμίρεζ, Πενέλοπε Κρουζ και Ρίκι Μάρτιν, οι οποίοι μεταμορφώνονται στους Τζάνι Βερσάτσε, Ντονατέλα Βερσάτσε και Αντόνιο Ντ’Αμίκο αντίστοιχα και ρίχνονται έτσι στη μάχη της τηλεθέασης (και των βραβείων).

Τον Ιανουάριο του 2018, λοιπόν, θα κάνουμε ένα ταξίδι στο παρελθόν, συγκεκριμένα στο 1997 και στην περίοδο που ενώ όλα έδειχναν ότι πήγαιναν τέλεια στην καριέρα αλλά και στην προσωπική ζωή του Βερσάτσε, δολοφονήθηκε εν ψυχρώ στα σκαλοπάτια του σπιτιού του στο Μαϊάμι. Στα 10 επεισόδια θα δούμε για πρώτη φορά την ιστορία που κρύβεται πίσω από τη σοκαριστική δολοφονία και θα γνωρίσουμε τον 27χρονο Αντριου Κουνάναν, που διέπραξε άλλους 4 φόνους πριν αφαιρέσει τη ζωή του Βερσάτσε και στη συνέχεια αυτοκτονήσει, γεγονός που προκάλεσε μεγάλες συζητήσεις για το αν επέλεξε τυχαία τον σχεδιαστή ή το έγκλημά του ήταν προμελετημένο.

«Ο,τι βλέπετε γύρω σας, αυτό το σπίτι, αυτή η εταιρεία, ήταν η ζωή του. Δεν θα επιτρέψω σε αυτό τον άνθρωπο, σε κανέναν, να σκοτώσει δύο φορές τον αδελφό μου» λέει χαρακτηριστικά η Πενέλοπε Κρουζ ως Ντονατέλα στο επίσημο τρέιλερ, που κυκλοφόρησε και μας έδωσε μια γεύση από όσα θα δούμε. Θα είναι αυτή μια ερμηνεία ικανή να χαρίσει μια Χρυσή Σφαίρα ή ένα βραβείο Emmy στην Πενέλοπε; Ενδεχομένως. Από τα πρώτα πλάνα, πάντως, που είδαμε, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι η Ισπανίδα ηθοποιός απολαμβάνει ιδιαίτερα τον ρόλο της Ντονατέλα, ο οποίος, όλως παραδόξως, της ταιριάζει γάντι.

Το σενάριο βασίζεται στο βιβλίο της Μορίν Ορτ «Vulgar Favors: Andrew Cunanan, Gianni Versace and the Largerst Failed Manhunt in US History», ενώ υπεύθυνος για το αποτέλεσμα είναι ο Ράιαν Μέρφι, γνωστός από τη σειρά «American Horror Story», αλλά και το «Feud», άλλη μια οπερατικού τύπου αναβίωση αληθινής ιστορίας από τον κόσμο του θεάματος. Η ανάπτυξη της ιστορίας θα κινηθεί στο ίδιο μοτίβο με την πρώτη σεζόν, χαρίζοντάς μας στιγμές αγωνίας αλλά και κοινωνικού σχολιασμού, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πώς επηρέασε ο θάνατος του Τζάνι Βερσάτσε τόσο την αυτοκρατορία που είχε ξεκινήσει να χτίζει όσο και την Ντονατέλα, που κλήθηκε να αναλάβει τα ηνία αυτής.

2Η ΣΕΖΟΝ, 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, FOX

Δες όλο το ένθετο όπως δημοσιεύτηκε στο Έθνος της Κυριακής: