THE WALKING DEAD

Τhe Walking Dead S6 E10: Αυτό που ο Ιησούς δεν σώζει

Ναι, το κείμενο έχει spoilers. Όχι δηλαδή ότι στο 10ο επεισόδιο, με τίτλο The Next World, έχουν γίνει πια τόσα πολλά πράγματα που δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε και που να σταματήσουμε.

Ήταν δεδομένο ότι το επόμενο επεισόδιο από το αιματοκυλισμένο No Way Out θα ήταν πιο ‘υποτονικό’.

Όπως είναι λογικό κάθε επεισόδιο που δεν έχει έστω και μια ‘τζούρα’ Carol (πολύπλοκη, ραδιούργα, ρεαλίστρια, αδίστακτη, υπέροχη Carol) να είναι χειρότερο από κάποιο που την έχει πρωταγωνίστρια ή έστω σε βασικό ρόλο (σ.σ. επίσης την Maggie την είδαμε -χωρίς λόγο- μόνο μια στιγμή, όταν γύρισε και είπε στην Enid να σταματήσει να κρύβεται και να έρθει να την βρει όταν αποφασίσει ότι θέλει να συμβάλει).

Υπενθυμίζουμε ότι η έκτη σεζόν του The Walking Dead έρχεται αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Τα νέα επεισόδια αλλά και box-sets από όλους τους προηγούμενους κύκλους «The Walking Dead» είναι διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.

Ουσιαστικά στο The Next World -που ξεκινάει μέρες/ εβδομάδες (;) μετά τη μάχη για την Alexandria, το καταλαβαίνουμε γιατί ο Carl φοράει τον επίδεσμο του στο πυροβολημένο μάτι και φαίνεται μια χαρά (πως έγινε, είπαμε, αυτό το θαύμα;) – αυτό που βλέπουμε είναι ένα road trip (σόρι, εξερεύνηση για εφόδια εννοούσα) του Rick και του Daryl (μπορεί να κάνω λάθος, αλλά νομίζω ότι ούτε καν την βαλλίστρα του δεν πήρε μαζί).

Πρώτα βρίσκουν ένα φορτηγό γεμάτο τρόφιμα (ως ανταμοιβή από τους ‘θεούς’ για τις εφιαλτικές μέρες που προηγήθηκαν). Και μετά, έξω από ένα βενζινάδικο, βρίσκουν ένα αυτόματο πωλητή αναψυκτικών.

Δεν περίμεναν να βρουν τίποτα από αυτά. Όπως σίγουρα δεν περίμεναν να βρουν και τον Ιησού (SPOILER- ένα εξαιρετικά αγαπημένο χαρακτήρα από τα graphic novels). Ένα πανέξυπνο, μονίμως χαμογελαστό και ικανότατο στη μάχη σώμα με σώμα τύπο (καθαρό και με τριμαρισμένο γένι, όπως παρατηρεί ο Rick-άρα μέλος μιας άλλης κοινότητας) που πρώτα τους ξεγελάει και τους κλέβει το φορτηγό (σ.σ. respect για την δερμάτινη καμπαρντίνα του-φαίνεται ένα ρούχο ‘χρήσιμο’ και ‘άνετο’ στη μέση της Ζομπο-αποκάλυψης).

Μετά, όταν μένει από λάστιχο, τον φθάνουν, τον ακινητοποιούν, τον δένουν και φεύγουν, ελευθερώνεται, ανεβαίνει στην οροφή του αυτοκινήτου και ξεκινάνε να κυνηγιούνται όλοι μαζί σε ένα καταπράσινο λιβάδι. Εννοείται πως το φορτηγό καταλήγει στο βάθος της λίμνης. Αλλά τον Ιησού, που έφαγε μια στο κεφάλι με την πόρτα και βρέθηκε αναίσθητος, τον παίρνουν πίσω μαζί τους. Ο Rick, που έχει αλλάξει γνώμη για το αν πρέπει να συνεχίζουν να ψάχνουν νέο κόσμο, επιμένει (σ.σ. επίσης λέει ότι ο Ιησούς ποτέ δεν τους απείλησε με όπλο). Ο Daryl, από την άλλη, δεν πολυψήνεται, παρόλο που ο Ιησούς (έτσι θα τον λέω, όχι Jesus) τον έσωσε από ένα Walker.

Το υπόλοιπο επεισόδιο θα μπορούσες και να το κάνεις fast forward. Το μόνο που μας έδειξε είναι τους υπόλοιπους να πηγαίνουν στο δάσος. Συγκεκριμένα τον χαροκαμένο Spencer με την Michonne στο κατόπι του. Και τον Carl με την Enid. Στην πορεία καταλαβαίνουμε τι παίζει. Ότι δηλαδή ο Spencer ψάχνει να βρει την -Walker πλέον- Deanna (την οποία και βρίσκουν και είναι εντελώς ‘αφάγωτη’) για να την θάψει. Και ο Carl βοηθάει, αφού πλακώνεται με την Enid, βοηθάει να την φέρει προς το μέρος του (γιατί, όπως εξηγεί στην Michonne ύστερα, θεωρεί ότι πρέπει τον Walker να τον σκοτώνει κάποιος που τον αγαπά).

Όλο το ζουμί κρύβεται στο τελευταίο ενάμιση λεπτό. Εκεί που βλέπουμε τον Rick και την Michonne (έχουν ήδη το παρατσούκλι του, δηλαδή Richonne!) στον καναπέ του σπιτιού που μένουν μαζί, να -μην- μιλάνε για την μέρα που είχαν. Και μετά να φιλιούνται (και να κάνουν διάφορα άλλα) παθιασμένα. Είδες πόσο γρήγορα ξεπέρασε ο Rick το ξεκλήρισμα της αγαπημένης του Jessie και όλης της οικογένειάς της;

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω ακόμη πως αισθάνομαι για αυτή τη σχέση. Ναι, είναι politically correct. Ναι, έχει ενδιαφέρον ότι είναι κάτι διαφορετικό από ότι συμβαίνει στα κόμικ (SPOILER: εκεί η Michonne παίζει μπάλα μόνο με Αφροαμερικάνους). Αλλά μας νοιάζει; Ίσως μόνο υπό την έννοια ότι αυτή είναι μια οικογένεια (ο οξύθυμος, το katana girl και ο μονόφθαλμος) που δεν θα ήθελες ποτέ να συναντήσεις μπροστά σου). Άσε που η Michonne με ρόμπα, όπως την βλέπουμε στην αρχή του επεισοδίου, μου κάνει τόσο παράταιρη. Σαν να ήρθε από το set άλλης σειράς που γυριζόταν ακριβώς δίπλα. Όπως και όταν παρακολουθούν την Judith από το baby monitor.

Όπως και να’ χει, αυτή η σχέση ήρθε για να μείνει. Το ίδιο και ο χαμογελαστός Ιησούς που, στην τελευταία σκηνή, έχει λυθεί πάλι και έχει μπει στο δωμάτιο που κοιμούνται γυμνοί ο Rick και η Michonne με εκείνους να πετάγονται να πιάσουν τα όπλα τους και εκείνον να τους ζητάει να μιλήσουν (σ.σ. Αλήθεια σε πόσες κρεβατοκάμαρες χρειάστηκε να πάει μέχρι να βρει τη σωστή;)

ΥΓ. Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εμένα με ενοχλεί που δεν άκουσα ούτε μια λέξη για τον Negan. Είναι σαν να μην απασχολεί κανέναν τους ποιοι ήταν αυτοί οι ελεεινοί τύποι που παραλίγο να σκοτώσουν, στο προηγούμενο επεισόδιο, τον Abraham και την Sasha (αλήθεια πότε είπαμε θα δούμε τι γίνεται με το τρίγωνο Sasha-Abraham-Rosita;)