THE WALKING DEAD

Τhe Walking Dead S06 E11: Αυτό που ο Rick δεν κάνει καλή πρώτη εντύπωση

Όλα όσα συνέβησαν στον υπέροχο κόσμο του The Walking Dead στο 11ο επεισόδιο της 6ης σεζόν με τίτλο Knots Untie. Το κείμενο φυσικά και έχει spoilers.

‘Ετοιμαστείτε να δείτε τον κόσμο σας να γίνεται πολύ μεγαλύτερος’ και ‘Η σύγκρουση είναι κάτι με το οποίο ποτέ δεν είχαμε πρόβλημα’. Οι συγκεκριμένες δυο ατάκες συμπυκνώνουν μια χαρά την ουσία ενός επεισοδίου χωρίς πολύ αίμα (βλέπε κάτι Walkers εντός του κτιρίου και μια κομμένη καρωτίδα) αλλά με αρκετή πλοκή.

Την πρώτη την λέει ο Ιησούς όταν, αφού μας εκπλήσσει με το τι πρόλαβε να κάνει από την στιγμή που απελευθερώθηκε από τα δεσμά του μέχρι που ξύπνησε τον Rick και την Michonne (δηλαδή να τσεκάρει το οπλοστάσιο, την αποθήκη τροφίμων και να μετρήσει πόσα άτομα μένουν στην Alexandria), τους εξηγεί ποια είναι η κοινότητα από την οποία προέρχεται (το Hilltop) και ότι υπάρχουν και αρκετές άλλες με τις οποίες κάνουν εμπορικές συναλλαγές.

(Εννοείται πως μπήκαν όλοι, εκτός Carl που ήθελε να μείνει πίσω, στο τροχόσπιτο -δηλαδή Rick, Michonne, Abraham, Glenn, Maggie- για να πάνε να πούνε ένα γεια).

Υπενθυμίζουμε ότι η έκτη σεζόν του The Walking Dead έρχεται αποκλειστικά στο Fox με τα καινούργια επεισόδια να προβάλλονται κάθε Δευτέρα στις 22.45, λιγότερο από 24 ώρες μετά την Αμερική. Τα νέα επεισόδια αλλά και box-sets από όλους τους προηγούμενους κύκλους «The Walking Dead» είναι διαθέσιμα on demand μέσω FOX Play.

Την δεύτερη και πιο ‘σημαδιακή’ την ξεστομίζει ο Rick εντός του παλιού αρχοντικού γύρω από το οποίο έχει χτιστεί το Hilltop όταν, αφού μαθαίνει από τον Ιησού ότι ο Negan και οι Σωτήρες του (Saviors) τους παίρνουν 50% από ότι έχουν και δεν έχουν, τους προτείνει (για την ακρίβεια αυτό το κάνει ο Daryl) να τους βοηθήσει να τους σκοτώσουν (και να φέρουν πίσω τον αιχμάλωτο σύντροφό τους) με αντάλλαγμα τρόφιμα, φάρμακα και μια από τις αγελάδες τους. Ναι, κανονικοί μισθοφόροι (σ.σ. στο Hilltop και δεν έχει πολλούς μαχητές και τους έχουν τελειώσει οι σφαίρες-οι φρουροί στην πύλη έχουν δόρατα).

 

Και, έτσι απλά, περνάμε στην επόμενη, πιο ‘διευρυμένη’ εποχή του Walking Dead. Εκεί που ακόμη και οι Walkers -λέμε τώρα- την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια όταν βλέπουν τον ψυχοπαθή Negan να έρχεται προς το μέρος τους. Σόρι, εννοούσα εκεί που υπάρχουν πολλές παραπάνω οργανωμένες κοινότητες ανθρώπων.

Αυτό είναι το πρώτο επεισόδιο που βλέπουμε επιτέλους τον Rick να ρωτάει ποιος είναι ο Negan και τι δύναμη έχει (Απάντηση-δεν ξέρουμε πόσους ακριβώς, έχουμε δει και ομάδες μέχρι 20 ατόμων). Επίσης μαθαίνουμε, από τον Abraham, ότι έχει περάσει ένας μήνας από την στιγμή που ο Daryl τίναξε -την ομάδα Saviors που βρήκαν στον δρόμο τους- με ένα μπαζούκας σε κομματάκια.

Όλα αλλάζουν, αλλά κάποια πράγματα μένουν ίδια. Όπως ότι ο Rick και πάλι δεν κάνει την καλύτερη πρώτη εντύπωση αφού, για άλλη μια φορά (βλέπε όπως Alexandria), σκοτώνει έναν δικό τους. Συγκεκριμένα το δίμετρο ξανθό γίγαντα που, επιστρέφοντας από την παράδοση του φορτίου στους Saviors (εκεί που σκότωσαν μερικούς από αυτούς επειδή ήταν λειψό και πήραν αιχμάλωτο τον αδελφό του) μαχαιρώνει τον αρχηγό του Hilltop στο στομάχι (ως μήνυμα από τον Negan) και μετά πέφτει νεκρός όταν ο Rick του χώνει ένα μαχαίρι στην καρωτίδα.

 

Ο οποίος Rick καπάκι σηκώνεται και, ενώ είναι γεμάτος αίμα από την κορυφή ως τα νύχια, με ύφος γυρίζει και λέει κάτι στη λογική ‘Τρέχει κάτι;’ Με διαφορά η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου.

 

Τουλάχιστον, προς τιμήν του, ο Rick αναγνωρίζει από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι δεν είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να διαπραγματευτεί με τον ‘λίγο γραφειοκράτη, μετρίως γλοιώδη και πέφτουλα και πολύ δειλό ανθρωπάκι’ αρχηγό του Hilltop, Gregory. Οπότε δίνει αυτό το καθήκον στην Maggie η οποία, στην πορεία, τα πάει περίφημα (την την έπεσε χοντρά, της πρότεινε να μείνει πίσω επειδή είναι έξυπνη και ωραία, μετά της είπε ότι δεν χρειάζεται κάτι από αυτούς και μόνο μετά το μαχαίρωμα ήρθε στα συγκαλά του). Καταλήγοντας να του ζητήσει 50% των τροφίμων και προμηθειών που έχουν με αντάλλαγμα την εξόντωση του Negan (σ.σ. Όταν ο παλικαράς πρωτοπήγε στο Hilltop, μόλις ανέβηκαν τα τείχη, ξυλοφόρτωσε μέχρι θανάτου ένα 16χρονο μπροστά σε όλους για παραδειγματισμό).

 

Συνολικά μια χαρά επεισόδιο με τους μπαρουτοκαπνισμένους πολεμιστές μας να πηγαίνουν υπερβολικά χαλαρά να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη επικίνδυνο αντίπαλο (μα καλά, τίποτε δεν έχουν μάθει ως τώρα; Την έχουν δει πιστολέρο; Μήπως ο Rick έχει πάθει διάσειση;). Mε το τελευταίο πράγμα που τους βλέπουμε να κάνουν είναι να πασάρουν ο ένας στον άλλο το υπερηχογράφημα που δείχνει το μωρό του Glenn και της Maggie (ναι, παίρνουν και την έγκυο μαζί στην εμπόλεμη ζώνη-πολύ λογικό).

Εννοείται πως μας έλειψε και πάλι η Carol. Είναι δυνατόν να είναι για 2ο επεισόδιο εξαφανισμένη; Που πας, ρε The Walking Dead, χωρίς τον καλύτερο παίκτη σου;

 

Όπως εννοείται πως τα γκομενο-υπαρξιακά του Abraham μας αφήνουν ψιλο-αδιάφορους. Στην αρχή βλέπουμε να τον παρατάει η Sasha (του λέει πως δεν πρόκειται να κάνουν ξανά περιπολία μαζί-προφανώς επειδή ήταν αρκετά δειλός για να το πει στη μόνιμη) και μετά τον βλέπουμε να την σκέφτεται ενώ είναι στο κρεβάτι με την Rosita. Ύστερα απορεί με το γιατί ο Glenn θέλει να φέρει ένα παιδί σε αυτό τον κόσμο. Και, στο τέλος, μοιάζει να αφήνεται ενώ τον στραγγαλίζει ένας τύπος από το Hilltop. Με άλλα λόγια, εξακολουθεί να είναι αυτοκτονικός. Και εξακολουθεί να είναι με κάποια που δεν γουστάρει.

Τo μόνο που με προβληματίζει; Το ‘Όλο αυτό θα μας κοστίσει’ που ξεστομίζει η Maggie (η επίσημη διάδοχος της Deanna, αν δεν το κατάλαβες), σχετικά με την απόφαση του group. Μου ακούγεται πολύ προφητικό και δυσοίωνο. Εσένα όχι;