VIKINGS

Vikings S04E18: Αυτό με τους αφηνιασμένους γιους του Ragnar

Όσα αιματηρά ζήσαμε στο νέο επεισόδιο της σειράς. Προφανώς και ακολουθούν spoilers για το επεισόδιο “Revenge”.

Δεν έχουν περάσει ούτε 5 λεπτά που έχω τελειώσει το επεισόδιο και έχω νομίζω κι εγώ το βλέμμα του τρελού που είδαμε σε όλους τους ραγκναρικούς μέσα στο επεισόδιο. Η εκδίκηση ήρθε πολύ πιο σύντομα απ’ ό,τι την περίμενα – θεωρούσα θα έχουμε άλλο ένα προπαρασκευαστικό επεισόδιο – και ήταν όπως έπρεπε. Μισή. Και τι εννοώ. Ότι δεν είχαμε απλά ένα μεγάλο χορταστικό επεισόδιο στην Αγγλία αλλά θα ακολουθήσει ένα με την κανονική μάχη, αυτή με τον στρατό του Aethelwulf. Γιατί προς το παρόν ξεμπερδέψαμε με τον δήμιο.

Η εκτέλεση του βασιλιά Aelle είναι ακριβώς όπως την περιμέναμε. Οδυνηρή και σκληρή, όπως και εκείνη η εκτέλεση που είχε κάνει ο Ragnar. Ομολογώ ότι αυτό το άνοιγμα της πλάτης είναι πολύ σοκαριστικό για τηλεόραση αλλά μιλάμε για Βίκινγκς, τι περιμέναμε;

 

Όλο το επεισόδιο είναι γεμάτο με πολύ δυνατές σκηνές. Από την σεξουαλική σκηνή παράλληλα με τη θυσία, στο μέγεθος του Great Heathen Army, τις μαγευτικές κραυγές των πολεμιστών μπροστά στη μάχη, τον carpenter Floki και τον θάνατο του Aelle. Ένα πάρα πολύ καλό επεισόδιο που ξεδίψασε όσους βλέπουν την σειρά για το αίμα και τους προετοίμασε για το επόμενο ακόμα πιο αιματηρό σίγουρα επεισόδιο.

Τι περιμένω να δω; Πώς θα φερθούν στον Ecbert. Αν θα χάσουμε κανέναν γιο στη μάχη. Πώς θα συνεχιστεί η ιστορία ανάμεσα στον Bjorn και τον Ivar.

Bjorn, κάτσε μέχρι να φύγεις

 

Είναι σχεδόν προδιαγεγραμμένη η πορεία και νομίζω το αντιλαμβάνεται και ο ίδιος ο πρωτότοκος του Ragnar. Ο Ivar είναι εκείνος που θα ηγείται κάποτε της αγέλης και το Bjorn ήδη φαίνεται να τον βάζει στη θέση του αλλά με τρόπο που τον σέβεται. Είναι πράγματι δουλειά του Bjorn να ηγηθεί τώρα του στρατού αλλά ο μικρός είναι ανυπόμονος.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος γιατί έχει γιγαντωθεί τόσο πολύ η ιστορία ανάμεσα σε εκείνον και την Astrid. Δεν το λες και πολύ πρέπον να αφήνουν την θυσία για να κάνουν το κέφι τους αλλά μας χάρισαν ομολογουμένως μια πάρα πολύ ωραία σκηνοθετικά εμπειρία με την Lagertha να θυσιάζει τον νεαρό Βίκινγκ μοντέλο σχεδόν αισθαντικά την ώρα που ο γιος της έκανε γλυκό έρωτα (λολ) στην ερωμένη της μητέρας του.

Οι βαρετοί γιοι του Ragnar

 

Και με αυτό εννοώ τους Ubbe, Hvitserk και Sigurd γιατί οι άλλοι δύο με ενδιαφέρουν και πολύ μάλιστα. Καλά, για τον Sigurd δεν είναι ανάγκη να μιλήσουμε καν. Του έκαναν τη χάρη να έχει αυτός τον Aelle με το μαχαίρι στο λαιμό για λίγη ώρα για να πληρωθεί ο ηθοποιός και σε αυτό το επεισόδιο. Ο τύπος είναι τρομακτικά άχρηστος και δεν θα στεναχωρηθώ και τόσο πολύ αν τον χάσουμε στα επόμενα επεισόδια.

Το δίδυμο Ubbe και Hvitserk θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον αν βλέπαμε την Margrethe να μπαίνει ανάμεσά τους. Και όχι με τον τρόπο που μπήκε τελικά ανάμεσά τους τη νύχτα του γάμου της με τον Ubbe. Τα δύο αδέλφια την μοιράστηκαν με μεγάλη επιτυχία αλλά ο Ubbe δεν μπορεί να είναι και πολύ χαρούμενος για αυτό. Ελπίζω στα επόμενα επεισόδια να έχουμε μια κάποια σχετική εξέλιξη. Δεν θα εκπλαγώ αν είναι αυτός ο λόγος που τα αδέρφια θα διασπαστούν με την επιστροφή στο Kattegat.

Ένας πατέρας που τον έλεγαν Ecbert

Το τέλος πλησιάζει για πατέρα και γιο και ήρθε η στιγμή της εξομολόγησης. Ο γιος λέει τα αυτονόητα στον Ecbert και περιμένει να ακούσει τουλάχιστον ένα σ’ αγαπώ. Σε αυτό το σημείο να δώσουμε ένα credit στον Aethelwulf γιατί πραγματικά ο πατέρας του τον είχε γραμμένο, φρόντιζε περισσότερο τον Athelstan και τον Ragnar από εκείνον, πήρε τη γυναίκα του γιου του και εν τέλει τον υποχρέωσε να μεγαλώσει τον μπάσταρδο γιο της. Τον λες και ήρωα που τα άντεξε όλα αυτά χωρίς να πάει στο τρελάδικο, τον λες και μαλάκα που του πήρε τόσες σεζόν να ξεσπάσει.

Αγάπησες τον Ragnar, αγάπησες τον Athelstan, αγάπησες την Judith κι εμένα με εμπιστεύεσαι; Ή τουλάχιστον αυτό περίμενα να πει γιατί θα ήταν καλύτερη ατάκα από το να ζητήσει να ακούσει το σ’ αγαπώ ως άλλη Νατάσα Μποφίλιου. Σε κάθε περίπτωση, η λύτρωση έρχεται με ιαχή βαρβάρου και περιμένουμε πώς και πώς να ανοίξει ο δρόμος για τον Alfred, το γιο του Athelstan.

The crippled son S01E08

 

Ανυπόμονος ο Ivar. Ανυπόμονος να εκπληρώσει το πεπρωμένο του. Κάτι πολύ λογικό αφού το περίμενε όλη του τη ζωή να μπορεί να είναι χρήσιμος σε κάτι. Το βλέπεις στο βλέμμα του, την δίψα του για μάχη, την όρεξή του για τσακωμό με τα αδέρφια του. Δεν κρατιέται να πάρει το χρίσμα της εξουσίας και νομίζω δεν θα αργήσει και τόσο πολύ. Ισχύει όμως αυτό που είπε ο Bjorn. Στρατιωτικά και ηγετικά είναι ακόμα ένα μωρό.

Αυτό που θα χαρώ πολύ είναι ο Ivar να βάλει στη θέση του τον Harald όταν επιστρέψουν στο Kattegat, το οποίο ενδέχεται να έχει αλλάξει και μορφή. Η lagertha έμεινε μόνη να φυλάει την πατρίδα και ο Frank Ribbery της Νορβηγίας είναι έτοιμος να λάβει δράση. Το μόνο που δεν θέλω είναι να δω την Lagertha να πεθαίνει από το σπαθί κάποιου ανάξιου του ονόματός της.

Έρχεται μεγάλο επεισόδιο την ερχόμενη εβδομάδα και δεν μπορώ να περιμένω. Χοπ χοπ Floki…