THE X FACTOR

The X-Factor, Chair Challenge: Παρασκευή και 13 με τσάι και συμπάθεια

Από χθες το βράδυ, η Πέγκυ Ζήνα έχει πλέον ομάδα και εμείς δύο βασικές απορίες: Ποιος την είδε να διαλέγει και δεν την λυπήθηκε. Ποιος την άκουσε να μιλάει και δεν αποκοιμήθηκε.

Τα παλιά τα χρόνια, τα καλά, κάθε φορά που μία τηλεοπτική εκπομπή μεταδιδόταν σε επανάληψη, εμφανιζόταν στο πάνω δεξιά σημείο της οθόνης ένα ωραίο, μεγάλο Ε, να μας ενημερώνει ότι δεν πρόκειται περί deja vu, αν το όλο επεισόδιο είναι σαν να το έχουμε ξαναδεί. Γιατί όντως, το είχαμε ξαναδεί. Τίμιοι.

Η αλήθεια βέβαια, είναι ότι τώρα πια, δεν υπάρχουν και τόσες πολλές εκπομπές στην ελληνική τηλεόραση που και να βλέπουμε και να επαναλαμβάνονται οπότε αυτό το τόσο γνώριμο Ε, κάνει πλέον παρέα στο Nokia 3310 και φήμες λένε ότι έχει τερματίσει και το φιδάκι του. Τέλος πάντων.

Το θέμα είναι ότι χθες βράδυ, μου πήρε κανένα τέταρτο μέχρι να πιστέψω ότι το επεισόδιο που παρακολουθώ δεν είναι σε επανάληψη. Για να καταλάβεις, έφτασα μέχρι και στο σενάριο ότι “μωρέ, μήπως δεν έβαλαν το Ε επειδή πλέον υπάρχει κανάλι με αυτό το όνομα;” Ναι, εντάξει το έκαψα. Αλλά να σου πω κάτι; Ήταν όλοι τόσο εκνευριστικά ίδιοι που δεν μπορούσε να πάει κάπου αλλού το μυαλό μου.

Άσε που, αδυνατώ μέχρι σήμερα να πιστέψω ότι η Τάμτα δέχθηκε να κάνει την ίδια εμφάνιση σε δύο επεισόδια. Όπως και να έχει, σε περίπτωση που είχες και εσύ την ίδια απορία με εμένα μπορώ να σε διαβεβαιώσω ότι επρόκειτο περί διαφορετικού επεισοδίου. Και κρίμα. Είπαμε να το ρίξουμε το μπάτζετ, αλλά εντάξει, κοντέψανε να λιώσουν τα ρούχα πάνω τους. 

Άσε που, και χωρίς ειρωνεία τώρα, τους λυπήθηκε η ψυχή τόσες ώρες εκεί. Βαρέα και ανθυγιεινά τουλάχιστον. Αλλά με έπιασε το δίκιο του εργάτη τώρα, και θα ξεφύγουμε από το θέμα μας.

Πάμε λίγο χαρά. Πάμε λίγη θετική ενέργεια. Ή μάλλον, πολλή.

Το Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι, unplugged

Η νύφη το σκασε, πλέον, Ευαγγελία Αραβανή με έναν λίγο μεγαλύτερο ρόλο από τον επιθυμητό μας καλωσόρισε στην αρχή διστακτικά, διστακτικά, μας ‘καθυσήχασε’ ότι έτσι θα είναι σε όλη διάρκεια του επεισοδίου και πάνω που ηρεμήσαμε ότι θα είναι εκεί για να τη θαυμάζουμε και όχι να την ακούμε, τσουπ μας την έφερε. Δεν έβαλε γλώσσα μέσα της. Μιλάμε για γλώσσα. Τι επαναλάμβανε τα λόγια των κριτών σε φάση μετάφρασης (εδώ που τα λέμε, αυτή χρειάζεται και λίγο). Τι τραγουδούσε τα κομμάτια των παικτών, παρεμπιπτόντως, όλους τους στίχους ήξερε. Ευαγγελία, αν δεν σου βγει στον SKAI πήγαινε στο Δεν Έχω Λόγια του Καπουτζίδη στο Mega να βγάλεις λεφτά.

Κατά τα άλλα, είχαμε την ίδια ροζ αλλά μαραμένη Τάμτα, την ίδια μανούλα αλλά πολύ στΑναχωρημένη Πέγκυ, αλλά διαφορετικό δίδυμο Μαραντίνη – Θεοφάνους, οι οποίοι ξεκάθαρα από την κούραση ούτε να τσακωθούν δεν την πάλευαν. Ακούει η παραγωγή;

Λοιπόν, είμαστε έτοιμοι;;;;;;

*Αναγκαστικός Σάκης γιατί η μιζέρια χτύπησε κόκκινο.

Θετική Ενέργεια, μόνο

Ο Σταύρος, ο πρώτος διαγωνιζόμενος για την ομάδα της Πέγκυς ανεβαίνει στη σκηνή και τραγουδάει έναν ωραίο Ρέμο. Και ένα Έτσι Ξαφνικά.

Όλοι ψέλλιζαν στίχους μαζί του, εκτός από τον Ζονγκ Γιώργο Λεβέντη ο οποίος ένα κοντινό είχε από τη χθεσινή βραδιά και αυτό τον πέτυχε να χάνει τα λόγια του. Άβολο.

Ο Σταύρος θα πάρει την καρέκλα για την καλή του την ενέργεια. Και γιατί είναι επικοινωνιακός.

Κατάθεση CV: Παιδιά, αν δεν θέλετε φωνή, αλλά επικοινωνία πείτε μας το ξέρουμε.

Next stop, η Βάλια. Η Βάλια η σεμνή, όπως θα την αποκαλέσει η Πέγκυ και η Ευαγγελία (αν έχεις το Θεό σου) θα γυρίσει με νάζι στην κάμερα και θα απορήσει: “Άραγε το ότι είναι σεμνή θα της στερήσει μία καρέκλα“; Πέσαμε κάτω, Ευαγγελία μου.

Η Βάλια τραγουδά Τι Μου Συμβαίνει και οι κριτές απορούν μαζί της. Τι της συμβαίνει. Τέτοιο άγχος να βρούμε τι μπορεί να της συμβαίνει, αλήθεια δεν το περίμενα. Την καρέκλα πάντως, την πήρε.

Τσακωμούλης <3:  Ο Θοδωρής της λέει “Δεν ξέρω τι μου λείπει από σένα” και ο γλυκός Γιώργος Θεοφάνους του απαντάει: “Τα κιλά σου λείπουν“.

Σίσσυ αν με ακούς, είμαι μαζί σου αν θες να του κάψουμε το αυτοκίνητο.

Η Μουστακίτσα και ο Νίκος, ο Ξανθόπουλος

Μία ιδιαίτερη περίπτωση διαγωνιζόμενου από το χθεσινοβραδινό σόου της ταλαιπωρίας (τα μάτια των κριτών δεν παλεύονταν) ήταν η Νωαίνα. Αφενός γιατί το Feeling Good το είπε εξαιρετικά καλά, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη τουλάχιστον, και αφετέρου γιατί αυτή τη φάση της με τα μουστάκια δεν την έχω πολυπιάσει.

Εμένα μου θύμισε τρομακτικά πολύ την Βασιλική Τρουφάκου, ντυμένη Νταλί. Αλλά, τι ξέρω εγώ.

Φιλική Πρόταση: Νωαίνα, αν λέμε τώρα, δεν τα πας καλά με τα Live (την πήρε την καρεκλίτσα της) σκέψου το θέατρο. Το έχεις.

Αναστασία, φούσκωσε λίγο το μαλλί να δω κάτι.

Η επόμενη διαγωνιζόμενη, δεν θα πάρει καρέκλα και πιθανότατα με αυτά που άκουσε από τους κριτές θα πάρει τα βουνά και θα φύγει σε άλλη γη σε άλλα μέρη. Της είπαν ότι κακοποιεί τη φωνή της, ότι στριγγλίζει, ενώ η Πέγκυ την αποτέλειωσε λέγοντάς της ότι “Αν είχα ακόμη μία καρέκλα, σου ορκίζομαι ότι ίσως σου έλεγα να κάτσεις“.

Αρχικά, σου ‘ορκίζομαι’ και ‘ίσως’ δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση. Σε άλλα νέα, η Αναστασία μπορεί να το στρίγγλισε (όντως) λίγο το Fame, αλλά και οι τέσσερις κριτές θα συμφωνήσουν αμφότεροι ότι είναι πολύ καλή επικοινωνιακά. Και αυτό μετράει.

Κατάθεση CV: Μην επαναλαμβάνω τα παραπάνω. Μήπως;

Ο Νίκος, βγαίνει στη σκηνή με ένα ωραίο “Καλησπέρα σας“. Ο Νίκος που είναι πυροσβέστης και έχει κλαμμένο βλέμμα Ξανθόπουλου και βγάλε. Θα πει τα Δύο Ψέμματα του Ρέμου και θα ακούσει από τον φανταστικό αγαπημένο τύπο που λέγεται Γιώργος Θεοφάνους την ατάκα που αναγκαστικά, πρέπει να μπει σε highlight.

Highlight της βραδιάς: Όταν βγήκες στη σκηνή, μου θύμισες αυτό το ‘καλησπέρα και καλή βραδιά’ που οι περισσότεροι από εμάς ξορκίζουμε γιατί μας θυμίζει λουλουδούδες και πίστες“.

Αλήθεια, κύριε Θεοφάνους μου, στο μαγαζί που εμφανιζόσασταν με τον Αντώνη Ρέμο ή την Νατάσσα Θεοδωρίδου ή την Μαρινέλλα ή ή ή, δεν λέγατε καλησπέρα; Ή μήπως δεν είχατε λουλούδια; Τι ρωτάω και εγώ.

Ο Νίκος τέλος πάντων, την πήρε την καρέκλα του, και σόρι για το σπόιλερ αλλά την πήρε για πολύ λίγο.

Εσένα θέλουμε κυρά Πέγκυ μου

Ο καλλιτέχνης του δρόμου, Αλέξανδρος που η Πέγκυ θα του πει με στεναχώρια”και εσύ είσαι πολύ καλλιτέχνης ρε παιδί μου” σόρι κιόλας, θα ανέβει στη σκηνή και θα τραγουδήσει εκπληκτικά το Wicked Game. Και θα πάρει τη θέση του Νίκου του Ξανθόπουλου.

 

Αποριούλα: Η Τάμτα σε όλη τη διάρκεια του σόου κάτι γράφει. Μην είναι ημερολόγιο, να βάλουμε τον Ράιν Γκόσλινγκ να κάνει προετοιμασίες και πους απς;

Ο Πιλάτος με το όνομα θα ανέβει χαμογελαστός και πληθωρικός στη σκηνή και θα πει Βέρτη. Ο Θοδωρής ο λόρδος θα του πει “Επίτρεψέ μου να χρησιμοποιήσω τη λαιϊκή λέξη, αδερφέ μου” ενώ ο ίδιος ο Πιλάτος θα μας ταράξει στο Κυρά Πέγκυ.

Χασταγκ: Όπως είπε και ο Θοδωρής, εύστοχα, όταν η Πέγκυ ζήτησε από τον Πιλάτο να σταματήσει αυτό το Κυρά Πέγκυ, “Θα γίνεις και χάσταγκ και τη βάψαμε“.

Ο Πιλάτος παίρνει την καρεκλίτσα του Σταύρου ο οποίος δεν θέλω να είμαι αδιάκριτη αλλά θα σκάσω αν δεν ρωτήσω: Φορούσε μολύβι στα μάτια ή λόγω της επετείου του ΠΑΣΟΚ βλέπω παντού τον Κίμωνα Κουλούρη;

Η Σιμέλα είναι η επόμενη που θα διαγωνισθεί για μία θέση στον ήλιο της κυρα Πέγκυ. Θα πει έναν κάπως άσχημο Σαμπάνη και δεν θα πάρει καρέκλα. Αλλά, ΑΛΛΑ θα ακούσει και αυτή το πόσο θετική ενέργεια έχει και το πόσο επικοινωνιακή είναι.

Ρε παιδιά μήπως κάνατε χθες κάστινγκ για τον επόμενο Γεωργαντά και μας δουλεύετε;

Πριν το τέλος, που μοιάζει η ζωή σαν συμπάθεια μεγάλη

Ο Τάσος ανεβαίνει στη σκηνή. Ο Τάσος ο οποίος βάζεις στοίχημα ότι θα πει κάτι τουλάχιστον ποπ και λέει έναν Οικονομόπουλο βαρύ και ασήκωτο. Ο Τάσος που αν τελικά έμπαινε θα είχε να κάνει με τον Ίαν της ομάδας του Θεοφανούς, και μεταξύ μας καλώς δεν μπήκε γιατί δεν τίθεται καν θέμα ανταγωνισμού.

Ειλικρινά πάντως, ο Τάσος είναι μία μείξη Νταλί αν ήταν ρεμπέτης και χίπστερ.

*Έφαγα βαριά το βράδυ, σόρι.

Ζονγκ Αλέρτ: Να πούμε ότι η Πεγκούλα είναι η μόνη που φωνάζει από μόνη της το Λεβέντη για να της δίνει τις πολύτιμες συμβουλές του. Κλαίνε και τα παντζούρια.

Τελευταίος και όχι καταϊδρωμένος, ο Γιώργος που έχει βροχίτιδα και που κρατιέμαι φοβερά να μην το γράψω αλλά δεν αντέχω: Τις απόκριες πρέπει να ντυθεί οπωσδήποτε Κοντσίτα γιατί το έχει στο τσεπάκι το πρώτο βραβείο. Μα τι άβολη ομοιότητα ήταν αυτή.

 

Τέλος πάντων, το παιδί είπε το Σου Γράφω Ένα Γράμμα, πολύ καλά και πήρε τη θέση της Βάλιας. Και ζήσανε αυτοί καλά και εμείς καλύτερα.

Στο περίπου.