PUBLI

Τα Βραβεία Κοινού Fischer για 6η συνεχή χρονιά στο 20ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Περισσότεροι από 21.500 ήταν οι ψήφοι που διαμόρφωσαν το τελικό αποτέλεσμα επιβεβαιώνοντας την αγάπη του κοινού για την δημιουργία

Την Κυριακή 11 Μαρτίου, έπεσε η αυλαία για μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές γιορτές, με την απονομή των Βραβείων Κοινού Fischer, στο πλαίσιο της τελετής λήξης του 20ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στις 10 ημέρες που διήρκεσε το φεστιβάλ περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες παρακολούθησαν συνολικά 180 προβολές. Για άλλη μια φορά το κοινό της Θεσσαλονίκης αλλά και αυτό των επισκεπτών έδωσε δυναμικό παρών στη ψηφοφορία για τα Βραβεία Κοινού Fischer, από την στιγμή που όλο και περισσότεροι θεατές αγκαλιάζουν το φεστιβάλ κάθε χρόνο.

Ο Γιάννης Κατσούγκρης, Sponsorships Manager της Fischer, από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία, απονέμοντας τα βραβεία στους καλλιτέχνες, στάθηκε στην αδιάκοπη στήριξη του κοινού, που κάθε χρόνο εκπλήσσει θετικά με την συμμετοχή του, ενώ υπογράμμισε την αρτιότατη διοργάνωση του Φεστιβάλ, το οποίο δεν σταματά να προάγει τον πολιτισμό μέσα από την αγάπη και το πάθος του για το καλό σινεμά.

Την τελετή λήξης στον κινηματογράφο «Ολύμπιον», που παρακολούθησαν εκλεκτές προσωπικότητες από διάφορους παραγωγικούς τομείς της χώρας, παρουσίασαν οι σταθεροί συνεργάτες του Φεστιβάλ τα τελευταία χρόνια, Θάνος Ζυγουλιάνος και Βασίλης Τερζόπουλος. Στο πλαίσιο της τελετής, το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ «Σχετικά με τη Νίκαια» συνόδευσε ζωντανά η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μία εντυπωσιακή σύμπραξη.

Από τα 180 ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν, τα 55 διεκδίκησαν το Βραβείο Κοινού Fischer εκ των οποίων νικητές αναδείχθηκαν στην κατηγορία των παραγωγών άνω των 50’: «Επιστροφή στην κορυφή» σε σκηνοθεσία Στρατή Χατζηελενούδα,  «Πατέρες και Γιοι» του Ταλάλ Ντερκί.

Ενώ στην κατηγορία των παραγωγών κάτω των 50’ βραβεύθηκαν τα: «Ζωγραφίζοντας» σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σταμάτη και Ιωάννας Νεοφύτου και «Ο τελευταίος κυνηγός του μελιού» του Μπεν Νάιτ.

Καθ΄ όλη την διάρκεια του φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκαν parties και εκδηλώσεις με καλεσμένους τους εξαίρετους συντελεστές των ντοκιμαντέρ και την Fischer να ρέει παγωμένη στα ποτήρια τους

Fischer, It’s About Taste

Περισσότερες πληροφορίες : www.fischerbeer.gr  ,  www.facebook.com/FischerBeerGreece

#FischerBeer #ItsAboutTaste