Interviews

H Mαριάννα Παινέση είναι η αγαπημένη μας απουσιολόγος

Το πιο εξωτικό κορίτσι του Next Top Model είναι μια ήρεμη υπερδύναμη.

 

Κείμενα

 

20 φωτογραφίες σύγχρονης δυστοπίας που δείχνουν ότι το μέλλον έφτασε

Ύστερος καπιταλισμός, gadgets και καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ο William Gibson, ο 'προφήτης του noir' και ένας από τους σημαντικότερους sci-fi συγγραφείς, είχε δηλώσει ότι "το μέλλον είναι εδώ". Η φράση αυτή μπορεί να έχει ένα δισεκατομμύριο διαφορετικές ερμηνείες. Η δική μας γενιά βλέπει το μέλλον τελείως απαισιόδοξο έχοντας πάντα στη σκέψη της ότι αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα είναι χειρότερο από το παρόν της: κλιματική αλλαγή, μετακαπιταλισμός και μεταδημοκρατία, εισβολή της τεχνολογίας σε κάθε πτυχή της ανθρώπινης καθημερινότητας, ανισότητα.

Διαβάστε περισσότερα

Samsung Galaxy S10: Περιμένοντας το πρώτο 5G super premium smartphone

Σε λίγες ώρες, η νέα εκδοχή της συσκευής που καθόρισε την κουλτούρα του mobile θα κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Την Τετάρτη 20/02 στις 21:00 ώρα Ελλάδας, ο πλανήτης θα υποδεχτεί το νέο Samsung Galaxy S10, το πρώτο smartphone της Νέας Εποχής. Η διατύπωση που χρησιμοποιεί η Samsung δεν είναι υπερβολική, αφού το S10 ενσωματώνει και χρησιμοποιεί ιδανικά την τεχνολογία που αναμένεται να διαμορφώσει την επικοινωνία, την ψυχαγωγία, τη διάδραση αλλά και την συνολικά την καθημερινή ζωή την επόμενη δεκαετία.

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αλέξανδρος Μυλωνάς δεν είναι ένας κοινός θνητός

Ένας ειλικρινής απολογισμός μιας ζωής που δεν υπήρξε ποτέ και καθόλου κοινότοπη.

Όταν ο παππούς σου υπήρξε υπουργός και συνεργάτης του Ελευθερίου Βενιζέλου και ο πατέρας σου υπουργός της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου -κυνηγημένος μάλιστα από την χούντα, το να ακολουθήσεις κι εσύ τα βήματα της πολιτικής, ειδικά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, θα έλεγε κανείς ότι μοιάζει με μονόδρομο.

Διαβάστε περισσότερα

Σπάνια φωτογραφία Ελλήνων στρατιωτών να παίζουν ποδόσφαιρο στη Μικρασία

Πώς ξέσκαγαν οι Έλληνες στο Μέτωπο το 1921.

Οι ποδοσφαιρικοί αγώνες μεταξύ των Ελλήνων στρατιωτών στο Μικρασιατικό Μέτωπο, δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο. Αυτό φαίνεται και απ' το παρακάτω απόσπασμα από το βιβλίο του Κώστα Ντούλα, 'Ένας φαντάρος θυμάται τον Μικρασιατικό πόλεμο, Αθήνα 1976'.

Διαβάστε περισσότερα

Πράγματα που για κάποιο γελοίο λόγο 'δεν πρέπει να κάνουν οι άντρες'

Μια εποποιία για τη θιγμένη ανδρική αξιοπρέπεια.

Έχουμε συνηθίσει κάποια πράγματα να τα θεωρούμε 'αντρίκεια', ασυμμάζευτα 'παντελονάτα', ατελείωτα και ασταμάτητα. Και πραγματικά καταλαβαίνω γιατί κάποιος να δυσκολεύεται να μαζέψει το παντελόνι του αλλά κάποια από τα χαρακτηριστικά της μάτσο επιτέλεσης φύλου μού είναι πραγματικά ακατανόητα. Και νομίζω ότι δεν είναι μόνο για μένα.

Διαβάστε περισσότερα

10 νεκρά ελληνικά κανάλια από το καλύτερο στο χειρότερο

Κάποτε η ελληνική τηλεόραση είχε όσα κανάλια έχει το YouTube.

Όταν πρωτοξεκίνησε η ελληνική τηλεόραση ήταν κάτι σαν το σημερινό YouTube. Όλοι θέλαν να έχουν το δικό τους κανάλι. Μόνο η Θήβα είχε δύο δικά της κανάλια. Μέσα στο πλήθος των καναλιών ήταν κάποια που ξεχώρισαν και θυμόμαστε ακόμα με νοσταλγία. Εδώ συγκεντρώσαμε δέκα από αυτά.

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Αγγελόπουλος: περιμένοντας το βιβλίο ενός 'λαϊκού ήρωα'

Από τις αρένες του Survivor στην Εκδοτική Αθηνών.

Τι κάνει τέλος πάντων ο Ντάνος; Πώς περνάς από το βενζινάδικο της Σκιάθου στον Ολυμπιακό Βόλου και από τον Ολυμπιακό Βόλου στο Survivor, από το Survivor στην καθημερινή σειρά 'Τατουάζ' και από εκεί στην Εκδοτική Αθηνών; Τι είδους πορεία είναι αυτή; Τι είδους μεταμοντέρνος λαϊκός ήρωας είναι αυτός; Καταρχάς πώς γίνεται να είναι ένας λαϊκός ήρωας μεταμοντέρνος; Ας το πιάσουμε όμως από την αρχή. Και η αρχή σε αυτή την οπτική είναι η πρώτη μέρα του Survivor.

Διαβάστε περισσότερα
1 2 3 4 5 6 7

Όλα είναι Γαύδος

Ξένος, στο νησί που δεν πάει κανείς τον χειμώνα.

Water is life

Powered by ΕΥΔΑΠ
PROMO
Social Man