ORIGINALS

8 λόγοι για τους οποίους δεν θα υπάρχουν Έλληνες σε 1000 χρόνια από τώρα

Η καλή είδηση της ημέρας.

Η μόνη μας ελπίδα για να μη χαθούμε ως είδος σε 1000 χρόνια από τώρα, είναι να χαθούμε πολύ νωρίτερα. Και αυτό είναι το αισιόδοξο σενάριο. Το απαισιόδοξο είναι να συνεχίσουμε να σέρνουμε ανά τους αιώνες την ύπαρξή μας και απλώς να περιμένουμε να καταστραφεί γενικά ο κόσμος και να μας πάρει μαζί του.

Αλλά ας μείνουμε στο αισιόδοξο σενάριο, αυτό που λέει ότι σε 1000 χρόνια από σήμερα θα είμαστε παρελθόν, μία ανάμνηση, ένα δάκρυ που το σκόρπισε στον δρόμο η βροχή.

Τσέκαρε τους πιθανότερους λόγους για τους οποίους δεν θα υπάρχουμε για πολύ καιρό ακόμα και αν σκεφτείς και κανέναν άλλον, ευχαρίστως να τον ακούσουμε και γιατί όχι, να καταστραφούμε και απ’ αυτόν.

 

1. Γύρος

Είτε είναι ο κανονικός γατόγυρος, είτε ο άλλος ο άνοστος ο χοιρινός, δεν έχουμε καμία ελπίδα. Τα τριγλυκερίδια τραβάνε την ανηφόρα με τη σιγουριά που τους αρμόζει, ενώ οι ουσίες που ούτως ή άλλως έχει μέσα η εθνική μας βρωμιά, παίζει να προκαλούν γύρω στις 4.000 θανατηφόρες αρρώστιες. Προσθέστε και κανά δυο ακόμα από τον ιδρώτα -ξέρετε ποιων- που ραντίζει το έδεσμα και γεια σας. Πλάκα είχε η ζωή, πάμε να κάνουμε και τίποτα άλλο τώρα.

2. Φανάρια

Κάποια στιγμή θα κολλήσουν όλα στο πορτοκαλί και μπαμ. Η μεγαλύτερη καραμπόλα στην ιστορία της ανθρωπότητας θα συμβεί εδώ που γεννήθηκε και ανδρώθηκε η οδηγική καφρίλα. Και μπράβο μας. Όσο για σας, άγνωστες σκοτεινές δυνάμεις, που κάνετε κάποιους νεάντερταλ να ελαττώνουν ταχύτητα μόλις βλέπουν πορτοκαλί, φύγετε από μέσα τους. Αφήστε τους να έρθουν μαζί μας. (Θα έρθετε ε;)

3. Πυρηνικό ατύχημα

Υπάρχουν δυο τρόποι για να συμβεί αυτό. Ο ένας είναι το υπερδραστήριο ελληνικό δημόσιο να προχωρήσει κάποια στιγμή στη δημιουργία εργοστασίου πυρηνικής ενέργειας, οπότε όλο και κάποια Παρασκευή πριν από τριημεράκι, θα ζήσουμε στιγμές Κρύπτον. Ο άλλος τρόπος (και πιο πιθανός) είναι η υπερσύγκεντρωση τόσο μεγάλης ιδιοφυΐας (Έλληνες) σε τόσο μικρό χώρο (Ελλαδάρα), κάποια στιγμή να προκαλέσει αλυσιδωτές εκρήξεις που θα οδηγήσουν σε πυρηνικό ολοκαύτωμα. Η ιδιοφυΐα έχει και το τίμημά της. ΓΡΗΓΟΡΕΙΤΕ.

-Τι κάνανε ρε τα ‘άτομα’;

4. Αλόγιστος πολλαπλασιασμός των γκρουπ σαν τις “Μανούλες του Facebook”

Για κάποιον περίεργο λόγο θα αρχίσουν να δημιουργούνται όλο και περισσότερα τέτοια ημίτρελα γκρουπς, που όλα θα παρουσιάζουν την εξής ομοιότητα: όσο πιο γελοίες και επικίνδυνες είναι οι συμβουλές τους, τόσο πιο πιστευτές θα γίνονται. Αποτέλεσμα; Ένας ένας οι αθρώποι θα πεθαίνουν με τους πιο περίεργους τρόπους εκεί έξω, άλλοι τρώγοντας αγιασμένο πλακούντα ξέρωγω ή άλλοι πηδώντας με το μωρό τους αγκαλιά πάνω σε φωτιές, γιατί αυτό σημαίνει τύχη και μακροζωία και άλλα τέτοια. Με διαφορά το πιο πιθανό σενάριο μέχρι στιγμής.

5. Σχόλια στο ίντερνετ

Είναι αυτονόητο ότι ανθρωποειδή που γράφουν comments ελληνικού επιπέδου και κάτω, ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να ζήσουν να δουν και την επόμενη χιλιετία. Ωστόσο, εδώ κάναμε μια εξαίρεση. Δεν αναφέραμε τον τρόπο με τον οποίο θα εξαφανιστούμε από την πανίδα, αλλά το σημάδι που δείχνει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα. Και το κάναμε μόνο και μόνο για να δείξουμε πόσο αισιόδοξο είναι να λέμε ότι θα χαθούμε σε 1000 χρόνια και όχι για παράδειγμα σε 12. 

6. Η επανάσταση των μηχανών

Ναι, το ξέρω, ότι αυτό είναι ένα παγκόσμιο πιθανό σενάριο, αλλά σκέψου λίγο την ελληνική ιδιαιτερότητα του, πόσο πιο όμορφη θα κάνει τη δικιά μας καταστροφή. Για παράδειγμα, σκέψου να πας από ηλεκτρονική σούβλα. Σε ποια άλλη χώρα κάθε σπίτι έχει από μία τέτοια μηχανή που τη ξεσκονίζει κάθε Πάσχα και “πίσω στην αποθήκη ξανά, του χρόνου πάλι, όταν χρειαστούμε να  χορέψουμε τα καγκέλια γύρω από κανά φλεγόμενο ζωντανό, θα σε φωνάξουμε”; Ή φαντάσου να επαναστατήσουν μαζικά τα χτυπητήρια του φραπέ και να σε πάρουν στο κατόπι; Άντε να το εξηγήσεις αυτό στους έξω. Μερακλίδικος αφανισμός πάντως, μετράει.

-Έχεις ξαναρίξει σε σούβλα;
-Πρώτη φορά.

7. Αίρεση-Ομαδική Αυτοκτονία

Η διαχρονική μας ικανότητα να ακολουθούμε μαζικά τον πιο ηλίθιο, ίσως μια μέρα μας ανταμείψει με έναν ανώδυνο θάνατο. Για παράδειγμα, γιατί να μην πιστέψουμε έναν παραθρησκευτικό ηγέτη που θα μας πείσει ότι στην άλλη ζωή υπάρχουν 601 δισ. με τα οποία ξεχρεώνουμε και πλέον ως πεθαμένοι, απολαμβάνουμε καλύτερα τη ζωή; Ή -ακόμα χειρότερα- να μας πείσει ότι η εκπομπή του Λιάγκα βλέπεται (άσχετο). Θα χρειαστούν ίσως περισσότερες από μία αιρέσεις για να οργανωθεί ένα καλό δίκτυο μαζικών αυτοκτονιών, πράγμα δύσκολο, αλλά ας μην απελπιζόμαστε από τώρα.

8. Υπερθέρμανση-Λιώσιμο Πάγων-Βουλωμένα φρεάτια

Οι πάγοι λιώνουν, σωστά; Σαν τα παγάκια στη φραπού που τώρα στρώνω, σωστά; Και τι σημαίνει αυτό; Ανεβαίνει η στάθμη της θάλασσας και άρα κάποια στιγμή θα γεμίσουν οι ελληνικές πόλεις με λασπόνερα. ΚΑΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; (ε σκάσε πια). Σημαίνει ότι τα βουλωμένα φρεάτια θα κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, αυτό που εκπαιδεύτηκαν τόσους αιώνες σ’ αυτήν τη χώρα να κάνουν: να δημιουργούν ποτάμια εκεί που προηγουμένως αμέριμνοι οδηγοί αντάλλαζαν βρισιές και κωλοδάχτυλα. RIP σε όλο τον κόσμο παιδιά, να μας έχει ο Θεός καλά.