ORIGINALS

Είναι αυτό το βίντεο με τον Άδωνι το πιο αστείο από καταβολής κόσμου;

Το είδαμε και το αναλύσαμε για να μη χρειαστεί να το υποφέρεις κι εσύ.

Είναι δύσκολο να βλέπεις τα ινδάλματά σου να αποκαθηλώνονται, όποτε για κάποιους από μας η χθεσινή μέρα ήταν αρκετά δύσκολη. Θαυμάζεις έναν άνθρωπο, έτσι; Αθλητή, τραγουδιστή, καραμπογιά τηλεβουλευτή, δεν έχει σημασία, κάποιον θα θαυμάζεις κι εσύ σίγουρα και ξαφνικά ΜΠΑΜ. Πέφτει απ’ το βάθρο που τον είχες τοποθετήσει, ένα βάθρο αρκετά χαμηλό εδώ που τα λέμε και λες “πού πήγε ρε που#$# μου, αφού δεν είχε πιο κάτω, το κοίταξα”.

Έτσι, λοιπόν, ένιωσα και γω βλέποντας χθες τη νέα ταινία μικρού μήκους του Άδωνι Γεωργιάδη που μεταδόθηκε αποκλειστικά απ’ το Star και ευτυχώς μετά έκανε τον γύρο του πλανήτη χάρη στο θεόσταλτο ίντερνετ.

Σε αυτό το βίντεο ο αντιπρόεδρος της καρδιάς μας δείχνει το σπίτι του, τούβλο προς τούβλο και γυψοσανίδα προς γυψοσανίδα, για να αποδείξει on camera ότι δεν έχει κάνει καμία ανακαίνιση στο φτωχοκάλυβό του και άρα δεν έχει πάρει τη μίζα απ’ τη Novartis, την οποία τον κατηγορούν, ότι την πήρε γι’ αυτόν τον σκοπό.

Το έπος ξεκινάει απ’ το πρώτο δευτερόλεπτο και σ’ αυτό βέβαια φταίει και ο Βαγγέλης Γκούμας, ο έμπειρος δημοσιογράφος που ξέρει πώς να απογειώσει ένα βαρετό πλάνο με μία και μόνο ξεσηκωτική ατάκα.

“Ήρθαμε ξαφνικά σήμερα το πρωί έξω από το σπίτι του αντιπροέδρου της ΝΔ…”

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ, ΒΑΓΓΕΛΗ ΜΟΥ, ΠΙΟ ΞΑΦΝΙΚΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Εσύ δηλαδή πώς αράζεις σπίτι σου για να δεις τηλεόραση ή για να διαβάσεις ένα βιβλίο (ΜΟΛΙΣ 60 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΟΙ 12 ΤΟΜΟΙ, ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ); Φυσικά με ένα πρόχειρο κουστουμάκι, σκαρπινάτο πατούμενο και βρεγμένο ζελεδιασμένο μαλλί, ώστε αν γίνει κάποιος σεισμός να μπορούν να σε ανακαλύψουν αμέσως τα σκυλιά διάσωσης απ’ την μυρωδιά λαδίλας και λίπους που θα αποπνέει το τριχωτό της κεφαλής.

Επόμενο βήμα, να μπουν στο εσωτερικό του σπιτιού γιατί OK, πετυχαίνεις έναν βουλευτή τυχαία (να σε περιμένει), δεν θα σου πει κι ένα “έμπα μέσα, θα κρυώσεις. Δεν πιστεύω να λούστηκες πρωί πρωί, κάνει ψόφο έξω, ρε να με πεθάνεις θέλεις, πότε θα βάλεις μυαλό;”.

Και ο Άδωνις τον βάζει μέσα στο σπίτι του. Και εκεί αρχίζει να εκτυλίσσεται ένα κινηματογραφικό έπος αβάσταχτης κλάψας και καλτίλας.

Ο θεούλης πηγαίνει πέρα δώθε τον δημοσιογράφο κλαψουρίζοντας σε υψηλά ντεσιμπέλ ότι το σπίτι του είναι ένα γιαπί, που μόνο οι μπουλντόζες μπορούν να το απαλλάξουν από τη μιζέρια του και λέγοντας συνεχώς “δες εδώ τις γωνίες” ή “κοίτα εδώ τους σοβάδες” ή “μην πατάς εδώ ρε καραφλοκόρακα, μόλις σφουγγάρισα” και άλλα όμορφα.

Σχεδόν αμέσως σκάει και οσκαρικός διάλογος, βγαλμένος μέσα απ’ τα πιο χολιγουντιανά όνειρα του τυχερού καμεραμάν, που στέκεται δίπλα σε αυτούς τους δύο γίγαντες της διασκέδασης.

-Η κουζίνα είναι NEOSET.

-Εννοείτε ότι είναι φτηνή η κουζίνα, αυτό λέτε;

-Έχει κλείσει η εταιρεία πέντε έξι χρόνια.

Είναι δυνατόν να πεις στον υπουργό ότι έχει φτηνιάρικη κουζίνα ρε άνθρωπε; Ντάξει με τις γυψοσανίδες, άστον να κλαφτεί για πιο δευτερότριτα πράγματα, κουζίνα όμως δεν αγγίζουμε, όλοι το ξέρουν αυτό. Δεν έχεις φάει μέλανα ζωμό απ’ τα χεράκια του, γι’ αυτό μιλάς.

Απλά σου λέει ότι έχει κλείσει η εταιρεία, άρα δεν είναι καινούργια. Αυτό είναι όλο. Προχωράμε.

“Ξεκινήσαμε την αυτοψία από το ισόγειο, πάνω στην πόρτα του εισόδου υπάρχουν έντονα τα σημάδια της φθοράς”. Αρχίζουν οι αποκαλύψεις, δεν τους κρατάει κανείς τώρα. Φως σε όλους και σε όλα.

“Παρτο πλάνο παιδί μου εδώ”. Άδωνις σε ρόλο βοηθού σκηνοθέτη Αννίτας Πάνια. Και μπράβο του.

“Τράβα το πάτωμα”. Τραβάει. Τι να κάνει; Τραβάει και μάλιστα εκστασιασμένος, μυρίζοντας το Πούλιτζερ που ήδη μαγειρεύεται κάπου μακριά.

Δεν ξέρω, νιώθω ότι κάτι δεν πάει καλά με αυτό το βίντεο ή για να το θέσω πιο απλά, αν κάτι πάει καλά με αυτό το βίντεο είναι ότι έχει ήχο και χρώμα, τίποτα άλλο.

Ξεπροβοδίζοντας τον δημοσιογράφο του λέει και την ατάκα είναι “του 2007 και το χρωστάμε στην τράπεζα και σήμερα πάω και να πληρώσω και τη δόση”. Σήμερα; Αυτήν τη στιγμή; Τρομερή σύμπτωση. Μήπως σε ενοχλεί κιόλας η κάμερα; Κάνε πιο κει ρε να περάσει, φτάνει το νούμερό του, έχει το 57, πήγε απ’ τις 08.00 για να πιάσει σειρά, ξέρεις με πόσα παππούδια μανουριάστηκε;

Εδώ να μου πεις προηγουμένως είχε φωνάξει “να το πει μπροστά μου αυτός που το ‘πε, ότι εγώ έχω πάρει 2 εκατομμύρια ευρώ. Και θα δείτε τι έχει να γίνει”. Βέβαια. Γιατί εννοείται ότι ο προστατευόμενος μάρτυρας κρύβεται απ’ τον φόβο του για τον Άδωνι “Ματωμένη Γροθιά του Καράτε” Γεωργιάδη και όχι γιατί έχει μπλέξει σε μια υπόθεση που παίζονται εκατομμύρια και κεφάλια σε όλον τον πλανήτη.

Ας κλείσουμε όμως με μία αισιόδοξη εικόνα, με τη γαλανόλευκη να κυματίζει κάτω από τους ξεφτισμένους σοβάδες του σπιτιού του, κόντρα στου καιρού τα χαλάσματα.

 

Μία γαλανόλευκη που τις τελευταίες εβδομάδες περνάει ψιλοδύσκολα με όλους αυτούς που τη θεωρούν απαραίτητο αξεσουάρ για την επικοινωνία τους. Σιγά μην έλειπε κι από δω.

 

(Και εδώ το βίντεο σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια. Ξεκίνα το απ’ το 1:56)