EUROKINISSI
ORIGINALS

Ένα άγαλμα από την κόλαση θα κυβερνήσει τη χώρα

Ο Καζαμίας του 2018 από το Oneman.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με το να γράφεις Καζαμία στην Ελλάδα. Όσο γελοίες και τραβηγμένες και να κάνεις τις προβλέψεις σου, στο τέλος η πραγματικότητα έρχεται να αποδειχθεί ακόμη πιο αστεία και απίστευτη, κάνοντας τις προβλέψεις σου να μοιάζουν φλώρικες.

Παρ’ όλα αυτά, θα το ρισκάρω. Μετά από ένα 2017 γεμάτο ειδήσεις και εξελίξεις (όχι μόνο στη χώρα μας για να είμαστε δίκαιοι) που μας έκαναν να  είμαστε με ένα “έλα, δεν παίζει να έγινε αυτό” στο στόμα, είμαι σίγουρος ότι το 2018 θα καταφέρει να βάλει τον πήχη της παράνοιας ακόμα ψηλότερα.

Επειδή όμως όπως είχε πει κι ο Αϊνστάιν, πραγματικά χαμένοι είναι αυτοί που δεν προσπαθούν καν, ακολουθεί η τίμια προσπάθεια να διαβάσουμε τα μελλούμενα, ελπίζοντας ότι κάποια απ’ αυτά θα παραμείνουν για πάντα στην κρυστάλλινη σφαίρα της φαντασίας μας.

Ιανουάριος

Η χρονιά ξεκινάει δυναμικά, με τον Πάνο Καμμένο να ανακοινώνει πως το νεκρό περιστέρι το οποίο απελευθέρωσε ο δήμαρχος Καλαμάτας την ημέρα των Θεοφανείων κέρδισε χάρη στην αυτοθυσία του το βαθμό του μόνιμου αξιωματικού του πολεμικού ναυτικού. Την ίδια στιγμή, οι κάτοικοι του Παλαιού Φαλήρου καταγγέλλουν ότι τα βράδια ακούν παράξενους θορύβους από το σημείο στο οποίο βρίσκεται το άγαλμα του Phylax, ενώ τα πρωινά όλα τα παρακείμενα λουλούδια είναι καμμένα και η ατμόσφαιρα μυρίζει θειάφι. Σύντομα, ορδές πιστών πλημμυρίζουν την περιοχή και ραντίζουν το άγαλμα με αγιασμό, προκαλώντας την έντονη αντίδρασή του, αφού αυτό γυρίζει το κεφάλι ανάποδα και αρχίζει να βρίζει σε αρχαία αραμαϊκά, εκτοξεύοντας ακρίδες από το στόμα του. Η επιτροπή πιστών επιστρατεύει έναν έμπειρο παπά από το Βατικανό, ο οποίος ωστόσο δεν καταφέρνει να διώξει το απόκοσμο πλάσμα. Την ίδια στιγμή, η θητεία του Όσκαρ Γκαρθία στον Ολυμπιακό ξεκινάει με το αριστερό και ήδη πυροδοτούνται τα πρώτα σενάρια για επιστροφή του Τάκη Λεμονή. Στο τέλος της μεταγραφικής περιόδου, στο λιμάνι επιστρέφουν τελικά οι Γιάγια Τουρέ, Τζόελ Κάμπελ, Ζιοβάνι και Νίκος Αναστόπουλος.

Φεβρουάριος

AP IMAGES

AP Photo/Max Becherer

Η ιστορία του νεκρού περιστεριού συγκινεί έντονα τον Γιάννη Σμαραγδή, ο οποίος αποφασίζει να κάνει μια ταινία για τη ζωή του. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης. Η κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφαση κατάσχεσης των σπιτιών όσων χρωστάνε πάνω από 100 ευρώ στο δημόσιο, προχωρώντας όμως ταυτόχρονα στην παροχή επιδόματος αγοράς χαρτόκουτου της τάξεως των 10 ευρώ για 1.000 τυχερούς. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει την απόφαση από το βήμα της Βουλής, επικαλούμενος μια φράση του Άλμπερτ Αϊνστάιν και συγκεκριμένα το “Πιο χαμηλά Λόλα“. Στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, καταθέτουν προσφυγή όλοι οι παίκτες, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να δηλώνει αισιόδοξος, ζητώντας απλά έναν τερματοφύλακα για το καλοκαίρι. Στο All Star Game του ΝΒΑ, o Γιάννης Αντετοκούνμπο αναδεικνύεται MVP και ανακοινώνεται πως το All Star Game του 2019 θα διεξαχθεί μέσα σε παραδοσιακή ελληνική ταβέρνα της Νέας Υόρκης, μπροστά σε κοινό που θα φοράει αναγκαστικά φουστανέλες. Στο διεθνές μέτωπο, ο Ντόναλντ Τραμπ δημοσιεύει στο Twitter τους κωδικούς εκτόξευσης πυρηνικών κεφαλών, δηλώνοντας αργότερα πως το έκανε για να προκαλέσει τον Κιμ. Ο Κιμ απαντάει δημοσιεύοντας γυμνές φωτογραφίες του με την πυρηνική κεφαλή να καλύπτει το επίμαχο σημείο του.

Μάρτιος

EUROKINISSI

Eurokinissi

Το Κίνημα Αλλαγής σε μια λαμπρή τελετή στο Ζάππειο, παρουσιάζει το νέο του σήμα, το οποίο είναι ένας πράσινος ήλιος με μια ακτίνα περισσότερη από αυτόν του ΠΑΣΟΚ. Όταν δέχεται σχετική ερώτηση, η Φώφη Γεννηματά επιλέγει να φύγει τρέχοντας από το παράθυρο. Το νεκρό περιστέρι σημειώνει εντυπωσιακό έργο στο Πεντάγωνο, κερδίζοντας διαρκώς θέσεις στην ιεραρχία, με τον ενθουσιασμένο Πάνο Καμμένο να εμφανίζεται στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου ντυμένος περιστέρι. Στο τέλος της παρέλασης, τα άρματα του ελληνικού στρατού πυροβολούν τον Phylax, διαλύοντας την περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Το ίδιο το άγαλμα παραμένει άθικτο. Στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, την τεχνική ηγεσία αναλαμβάνει πάλι ο Τάκης Λεμονής, ενώ το τμήμα του μπάσκετ επιστρατεύει την ομάδα εφήβων μετά από ταυτόχρονο τραυματισμό όλων των παικτών εκτός του Γιώργου Μπόγρη κατά τη διάρκεια του δείπνου. Στην τελετή των βραβείων Όσκαρ, απονέμεται ειδικό βραβείο σε όσους ηθοποιούς δεν έχουν δεχθεί καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση, το οποίο κερδίζει ένας τετράχρονος ερασιτέχνης ηθοποιός από τη Νεμπράσκα, γνωστός για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στην παράσταση ‘Ρομπέν των Δασών’.

Απρίλιος

AP IMAGES

AP Photo/Andrew Harnik

Μετά την ψηφιοποίηση των υπουργείων στην πίτα του Γενάρη, η κυβέρνηση αποφασίζει να συνεχίσει την πετυχημένη τακτική της, ακολουθώντας την τακτική της κλήρωσης και με τον ανασχηματισμό. Ο Πάνος Καμμένος κερδίζει και πάλι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ το νεκρό περιστέρι αναβαθμίζεται σε Υπουργό Οικονομικών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολιάζει τις εξελίξεις από το βήμα της Βουλής, επικαλούμενος και πάλι τον Αϊνστάιν και την διάσημη φράση του “και χίλια περιστέρια θα σου φιλούν τα χέρια κι εγώ να σ’ αγαπώ”. Το Μεγάλο Σάββατο, ο Phylax εξαπολύει επίθεση σε εκκλησίες κλέβοντας το άγιο φως, το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιεί για εμπορικούς σκοπούς. Την ίδια στιγμή, το Twitter ανακοινώνει πως πλέον το όριο στους χαρακτήρες του καταργείται, με τον Ντόναλντ Τραμπ να εκμεταλλεύεται το γεγονός, προχωρώντας σ’ ένα tweet 15.000 χαρακτήρων, επαναλαμβάνοντας τη λέξη ‘sad’ 700 φορές. Στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, προσφυγή καταθέτουν και τα αποδυτήρια με τους πάγκους της Λεωφόρου, αναγκάζοντας την ομάδα να χρησιμοποιεί για τα ντους των παικτών τα ποτιστήρια του δήμου Αθηναίων.

Μάιος

EUROKINISSI

Eurokinissi

Ο μήνας δεν ξεκινάει καλά, αφού η πρωτεύουσα πλήττεται από επίθεση πλασμάτων που παραπέμπουν σε ζόμπι. Τελικά, πρόκειται απλά για τους ανθρώπους που αψήφισαν την πετρελαιοκηλίδα και βούτηξαν στα νερά του Σαρωνικού το περασμένο καλοκαίρι, δεχόμενοι τις αναπόφευκτες παρενέργειες, όπως οι ουρές, τα φτερά και η έντονη επιθυμία ανθρώπινου αίματος. Στα πολιτιστικά, ο Γιώργος Λάνθιμος ανακοινώνει τη νέα του ταινία, η οποία θα είναι απλά το βίντεο γάμου των γονιών του σε slow motion με ασπρόμαυρη εικόνα, κερδίζοντας εξαρχής τον τίτλο του φαβορί για τα Όσκαρ της νέας χρονιάς. Στον διαγωνισμό της Eurovision στον οποίο η χώρα μας τελικά δεν συμμετέχει, την πρώτη θέση κατακτά η Τζαμάικα, στην πρώτη δική της συμμετοχή με ένα ρέγγε κομμάτι. Στο ποδόσφαιρο, ο Ολυμπιακός κατακτά το πρωτάθλημα κι ο Τάκης Λεμονής ενημερώνεται ότι δεν θα συνεχίσει στην ομάδα, με τον Γιάγια Τουρέ να αναλαμβάνει τα ηνία. Στο μπάσκετ, ο Ολυμπιακός συμμετέχει στο Final 4 του Βελιγραδίου και κατακτά τη διοργάνωση με MVP τον Γιώργο Μπόγρη και μοναδικό συμμετέχοντα από την ανδρική ομάδα τον Κάιλ Γουίλτζερ, αφού όλοι οι υπόλοιποι τραυματίστηκαν ξανά κατεβαίνοντας για πρωινό στο ξενοδοχείο. Κατά τη διάρκεια της απονομής, ο Γιώργος Μπόγρης παθαίνει θλάση.

Ιούνιος

EUROKINISSI

Eurokinissi

Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τους εκπροσώπους της τρόικας, το νεκρό περιστέρι υπουργός κουτσουλάει πάνω στα έγγραφα των εταίρων προκαλώντας έντονο διπλωματικό επεισόδιο το οποίο οδηγεί στην διακοπή της χρηματοδότησης. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει πρόωρες εκλογές για τη σημαδιακή ημερομηνία της 5ης Ιουλίου, στις οποίες κατεβαίνουν και οι οπαδοί του Phylax, ο οποίος στο μεταξύ έχει γίνει διπλάσιος σε μέγεθος κι έχει χτίσει δική του εκκλησία στο κατεστραμμένο Παλαιό Φάληρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει έτοιμος, επικαλούμενος τη γνωστή φράση του Αϊνστάιν, “μη ρωτάς τι μπορεί να κάνει η πατρίδα για σένα, ρώτα τι μπορείς να κάνεις εσύ για την πατρίδα σου”. Στις 8 Ιουνίου γίνεται η σέντρα του Μουντιάλ της Ρωσίας και η Αγγλία αποκλείεται με 3 ισοπαλίες. Στον δικό της όμιλο, η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος τερματίζει πρώτη, επίσης με 3 ισοπαλίες.

Ιούλιος

AP IMAGES

AP Photo/Armando Franca, File

Οι εκλογές διεξάγονται κανονικά και όλα τα κόμματα ισοψηφούν αναγκαζόμενα να σχηματίσουν οικουμενική κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Phylax, ο οποίος διορίζει ως αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υποτακτικό του τον Άδωνι Γεωργιάδη. Στο Μουντιάλ της Ρωσίας, φτάνουν στον τελικό η Πορτογαλία με την Αργεντινή. Στο μεγάλο παιχνίδι, η Αργεντινή έχει 12 δοκάρια με τον Ιγκουαίν και τελικά χάνει με 1-0 έπειτα από αυτογκόλ του Μασεράνο, με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος δεν αγωνίστηκε λόγω καρτών να πανηγυρίζει γυμνός μπροστά στον Μέσι. Στον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, ο Τάκης Λεμονής αποτελεί παρελθόν έπειτα από τη νίκη μόλις με 13-0 επί της Καφενόλιουμ στο Ζέεφελντ.

Αύγουστος

EUROKINISSI

Eurokinissi

Ως γνωστόν, τον Αύγουστο δεν συμβαίνει τίποτα.

Σεπτέμβριος

Τα σχολεία ξεκινάνε με τον Phylax να ανακοινώνει πως το μάθημα των Θρησκευτικών θα περιλαμβάνει πλέον μόνο πληροφορίες για τον σατανισμό και τις γάτες. Ο Υπουργός Πολιτισμού Μάρκος Σεφερλής ανάβει το πράσινο φως για επέκταση του Δελφιναρίου, το οποίο θα χωράει στο εξής 1,5 εκατομμύριο θεατές και ανεβάζει την παράσταση “Σεφερλοφύλαξ”, στην οποία εκτοξεύει για τρεις ώρες σεξιστικά και ρατσιστικά αστεία, σπάζοντας τα ταμεία. Στο Χόλιγουντ, ανακοινώνεται πως όλες οι ταινίες στο εξής θα είναι animation, αφού δεν υπάρχει ηθοποιός να πρωταγωνιστήσει σε αυτές, μετά τα σκάνδαλα σεξουαλικών παρενοχλήσεων. Τελευταίος που θα ακούσει κατηγορίες σε βάρος του, ο τετράχρονος από την Νεμπράσκα, ο οποίος είχε παρενοχλήσει την ξαδέρφη του σε ηλικία 2 ετών. Ο Ντόναλντ Τραμπ περνάει ένα μήνα στο νοσοκομείο έπειτα από σύγκρουση με τοίχο, αφού είχε ξεχάσει να φοράει το κράνος το οποίο ήταν υποχρεωμένος να φοράει για τη δική του ασφάλεια όλο το 24ωρο.

Οκτώβριος

Μετά την επίθεση ζόμπι του Μαΐου, η χώρα βρίσκεται ξανά στο έλεος πλασμάτων χωρίς εγκέφαλο. Τελικά, αποδεικνύεται πως επρόκειτο απλά για ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής. Ο Ντόναλντ Τραμπ ξυπνάει από το κώμα και μπερδεμένος πατάει το κουμπί, με τον Κιμ Γιουνγκ Ουν να απαντάει σε δευτερόλεπτα. Ο πλανήτης ωστόσο παραμένει ανεπηρέαστος, αφού και τα δύο κουμπιά ήταν ψεύτικα, επειδή κανείς απολύτως δεν τους εμπιστευόταν. Το Star Channel, ανακοινώνει ότι μετά από χρόνια θα σταματήσει να προβάλλει τα ‘Φιλαράκια’ , καθώς η καθαρίστρια του σταθμού πέταξε καταλάθος τις κασέτες. Στα αθλητικά, ο Ολυμπιακός του Γιάγια Τουρέ μένει στο ‘χ’ με την Ρεάλ στο Μπερναμπέου και ο Ιβοριανός απολύεται, με τον Τάκη Λεμονή να λέει αρχικά όχι στην νέα πρόταση του Ολυμπιακού, παίρνοντας όμως πίσω μετά από 5 δευτερόλεπτα, λέγοντας ότι άλλαξε γνώμη.

Νοέμβριος

EUROKINISSI

Eurokinissi

Ο Phylax συναντάει την τρόικα και υπογράφει ακόμη ένα μνημόνιο, με τους οπαδούς του να αντιδρούν, αισθανόμενοι προδοσία. Ο Άδωνις Γεωργιάδης τον υπερασπίζεται και μέσω της εκπομπής του προσπαθεί να πουλήσει γιλέκο το οποίο αποκρούει τα σκόρδα και το μάτι. Στο εκατοστό και επετειακό συνέδριο γεωλογίας στη Λούτσα, ανακοινώνεται κι επίσημα ότι η Γη τελικά είναι επίπεδη, όπως χιλιάδες συμπολίτες μας είχαν υποψιαστεί. Η ταινία του Γιάννη Σμαραγδή με τίτλο ‘Το νεκρό περιστέρι’ δεν λαμβάνει καλές κριτικές, με τον σκηνοθέτη να προχωράει σε μήνυση κατά όλων των υπόλοιπων πτηνών με την κατηγορία της σκευωρίας.Το τμήμα μπάσκετ του Ολυμπιακού ανακοινώνει την ανέγερση ιδιωτικού νοσοκομείου, έπειτα και από το κρούσμα ιλαράς το οποίο χτύπησε την ομάδα.

Δεκέμβριος

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος αποχαιρετά το 2018 ανακοινώνοντας μια επετειακή εκπομπή διάρκειας ενός μήνα, από την οποία θα περάσει ως καλεσμένη όλη η χώρα. Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο παρουσιαστής παραδέχεται ότι ο Κώστας Μακεδόνας μένει πια μαζί του και δεν μπορεί να τον ξεφορτωθεί με τίποτα, αφού τον ακολουθεί μέχρι και στην τουαλέτα. Ο Phylax, εγκαταλείπει τελικά τη χώρα και επιστρέφει στην Κόλαση, έπειτα από την αποκάλυψη σεξουαλικής επίθεσης στην οποία είχε προχωρήσει κατά το παρελθόν, με το νεκρό περιστέρι να τον αντικαθιστά στην ηγεσία της χώρας. Τέλος, ο Τάκης Λεμονής ανακοινώνει την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου του Ολυμπιακού και στην πρώτη του κίνηση ως μεγαλομέτοχος, απολύει τον εαυτό του.

Κεντρική φωτογραφία: Eurokinissi