Eurokinissi
ORIGINALS

Ένα κόμμα κατάφερε χθες να μην πάρει ούτε μια ψήφο

Και ένα άλλο κατάφερε να φτάσει τις 96 σε όλη την Επικράτεια.

Χθες παρακολουθώντας στην τηλεόραση τα αποτελέσματα των εκλογών, τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας περπατούσε προς την αίθουσα τύπου του Ζαππείου. Στην άκρη του πλάνου, ένας κύριος με φανταχτερά ρούχα δίνει μεταξύ δεκάδων άλλων το χέρι του στον απερχόμενο πρωθυπουργό. Ήταν ο Δημοσθένης Βεργής, πρόεδρος του συνδυασμού “Δημοσθένης Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ”, κατά μια έννοια αντίπαλος του Τσίπρα στις χθεσινές εκλογές.

Ο Τσίπρας μπορεί να είχε και ένα μειδίαμα γιατί η ήττα του ήταν πολύ πιο γλυκιά από αυτό που φαινόταν λίγο πριν πάμε στις κάλπες. Ο Δημοσθένης Βεργής όμως πρέπει να είχε ένα ακόμα μεγαλύτερο μειδίαμα. Αυτή τη στιγμή, με καταμετρημένο το 99,99&% των εκλογικών τμημάτων, ο Δημοσθένης Βεργής δεν πήρε ούτε μια ψήφο.

Και ειλικρινά θέλω να σκεφτείτε βαθιά μέσα σας τι είναι πιο εύκολο. Το να πάρεις τις 2.251.393 της Νέας Δημοκρατίας και τις 1.781.166 του ΣΥΡΙΖΑ ή να μην πάρεις σε όλη την ελληνική επικράτεια ούτε μια ψήφο. Ότι από τους 5.648.465 ανθρώπους που ψήφισαν, δεν βρέθηκε ούτε ένας που έστω καταλάθος, έστω για πλάκα, δεν έριξε το ψηφοδέλτιο του Δημοσθένη Βεργή στην κάλπη. Ούτε καν ο ίδιος.

Με αυτόν τον τρόπο επισκίασε την επίσης εντυπωσιακή επίδοση της ‘Συν…φωνίας’, του σχηματισμού των κομμάτων που λίγες μέρες πριν τις εκλογές συμφώνησε ότι διαφωνεί και οι υποψήφιοι του άρχισαν να πλακώνονται μεταξύ τους στη διακαναλική συνέντευξη τύπου παίρνοντας σε όλη την Ελλάδα 96 ψήφους, οι 28 από τις οποίες βρέθηκαν στην Πέλλα.

Πάντως αν ήμουν μέλος στο εκλογικό τμήμα των Εξαρχείων από το οποίο κλάπηκε η κάλπη, θα είχα ως μοναδική έγνοια να μην ψηφίσει κανείς τον Βεργή, για να χαλάσει την τρολιά του. Γιατί έχω μια αίσθηση ότι όλο το ζήτημα, ε, είχε να κάνει με το πού μοιράστηκαν τα ψηφοδέλτια.

(Κεντρική Φωτογραφία: Eurokinissi)