Γιατί είναι απλά αδύνατο να διπλώσεις ένα χαρτί Α4 πάνω από 7 φορές

Όποιος νομίζει ότι μπορεί να τα καταφέρει, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί.
SHARES

Είναι μερικά πράγματα εκεί έξω που δεν μπορείς να εξηγήσεις με τίποτα. Απλά υπάρχουν και σε εκπλήσσουν. Πρόσφατα διάβασα μια ερώτηση ενός αναγνώστη στο επιστημονικό περιοδικό 'Focus', που πραγματικά με σκάλωσε. Η ερώτηση ήταν 'πόσες φορές μπορείς να διπλώσεις ένα χαρτί A4'.

To πρώτο που σκέφτηκα ήταν άπειρες, αλλά η πραγματικότητα δεν ήταν ακριβώς έτσι. Αν προσπαθήσεις να διπλώσεις ένα τέτοιο χαρτί πάνω από επτά φορές θα δεις πώς η προσπάθεια σου θα αποτύχει.

Είναι σχεδόν αδύνατο λόγω του πάχους και του μεγέθους του χαρτιού να διπλωθεί όγδοη φορά. Σύμφωνα μάλιστα με το 'Focus', εξαιτίας αυτής της τεράστιας αύξησης στον όγκο του, αν κάποιος θεωρητικά κατάφερνε να το διπλώσει 26 φορές (είπαμε είναι αδύνατο), τότε το πάχος του χαρτιού θα ξεπερνούσε το ύψος του Έβερεστ.

Για την ιστορία, το ρεκόρ Guinness στο δίπλωμα χαρτιού το κατέχει ο Αμερικανός Britney Gallivan, ο οποίος το 2002 όταν ήταν μαθητής λυκείου στην Καλιφόρνια, κατάφερε να διπλώσει ένα χαρτί μήκους 1.200 μέτρων δώδεκα φορές.

Πώς το έλεγε ο Jesse Pinkman στο Breaking Bad; Yeah Science, Bitch!

 

(Κεντρική φωτογραφία: 123rf.com)

Share
 

24Media Network

Piece of cake

Ο Παντελής Διαμαντόπουλος γράφει για τον Ολυμπιακό που πέρασε άνετα από το Αγρίνιο και πλέον αφοσιώνεται στον… τελικό κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

 
POP για τις δύσκολες ώρες
Social Man
PROMO