ORIGINALS

Η σειρά που γυρίστηκε σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ χωρίς αυτό να ξέρει τίποτα

Το 'ΙΚΕΑ Heights' και οι δημιουργοί του ξέρουν τι θα πει καλή τρολιά.

Αν υπήρχε ένας κατάλογος με τις πιο δύσκολες δουλειές του πλανήτη, ανάμεσα σε κομάντο του βιετναμέζικου στρατού και πλάι στους μηχανικούς στα αμπάρια των τάνκερ που δαμάζουν τα κύματα του Ειρηνικού θα έβαζα -θα το έκανα, ναι- τους σεκιουριτάδες των ΙΚΕΑ. Δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά, βλέπετε, να έχεις υπό την εποπτεία σου τους τεράστιους χώρους που συνήθως έχει μια έκθεση της σουηδικής εταιρείας.

Βλέπετε η νύχτα σε τέτοια μέρη είναι αρκετά παράξενη σε τέτοια μέρη, όπως έχουμε δει και πρόσφατα στο ‘Μια νύχτα στο μουσείο’. Ανάμεσα σε όλες τις παραξενιές δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να βρεις και ένα ολόκληρο τηλεοπτικό συνεργείο που γυρνάει μια σειρά. Ναι, συνέβη. Ναι, δεν ήξερα τίποτα. Ναι, ανάμεσα στα γυρίσματα πηγαινοέρχονταν πελάτες άσχετοι με το project.

Πριν από χρόνια, δύο δημιουργοί, ο Paul Bartunek και ο David Seger, αποφάσισαν να κάνουν μια σειρά, γυρισμένη κατά κύριο λόγο σε ένα κατάστημα ΙΚΕΑ στο Burbank της Καλιφόρνια. Τίποτα παράξενο μέχρι εδώ. Tέτοια πράγματα έχουν ξαναγίνει. Το πρόβλημα είναι ότι τα ΙΚΕΑ δεν είχαν ιδέα για όλο αυτό που συνέβαινε.

Έτσι, μέσα σε έναν χρόνο, το καστ μαζί με το συνεργείο κατάφερνε κρύφα, μη με ρωτήσετε με ποιον τρόπο, να κάνει γυρίσματα σε διάφορα μέρη του καταστήματος. Το αποτέλεσμα ήταν μια σαπουνόπερα με τον τίτλο IKEA Heights (καλύτερα μια τρολιά που θυμίζει σαπουνόπερα). Σκοπός ήταν να διαγωνιστεί στον μηνιαίο διαγωνισμό video του channel101.com.

Η ιστορία αφορά ένα πρωταγωνιστική με έναν αδερφό που έχει αμνησία, μια σύζυγο που τον απατά μέσα στον χώρο με τα κρεβάτια, έναν φόνο που γίνεται στον χώρο των μαξιλαριών και έναν αστυνομικό που τον διερευνά μέσα από τον χώρο των γραφείων. And it keeps getting better. Αν παρακολουθήσετε τα επεισόδια, πάντως, θα δείτε ότι οι τύποι κάνουν συνεχώς αστεία σχετικά με τα ΙΚΕΑ (για παράδειγμα μια πρωταγωνίστρια μαλώνει τον σύζυγό της που ξέχασε να πληρώσει το νερό και δεν βγαίνει νερό από τη βρύση).

Πώς αντέδρασαν τα ΙΚΕΑ; Η αλήθεια είναι ότι στο κατάστημα δεν το πήραν και τόσο άσχημα: “Το βρήκα πραγματικά παιχνιδιάρικο, διασκεδαστικό και κολακευτικό για το brand. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν δώσαμε άδεια γι’αυτά τα γυρίσματα. Καλό θα ήταν να ρωτούν, πριν το κάνουν”, δήλωσε μια υπεύθυνη του καταστήματος.

 Τίμιο αλλά ομολογουμένως, πόση πλάκα θα είχε αν όντως είχαν πάρει άδεια;

(Πηγή: Los Angeles Times)