ORIGINALS

Ήταν πολύ δυνατά, ήταν απίστευτα θετικά

Επισκεφτήκαμε την Ημέρα Θετικής Ενέργειας και για άλλη μια χρονιά διαπιστώσαμε ότι είναι η μεγαλύτερη και η πιο θετική γιορτή μουσικής.

Το ημερολόγιο έγραφε 9 Σεπτεμβρίου, ημέρα Παρασκευή. Αν είχες ξυπνήσει με απίστευτα θετική ενέργεια δεν ήταν επειδή έφτασε το Σαββατοκύριακο, αλλά επειδή μόλις είχε ξημερώσει η Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2016 και πλησίαζε η έναρξη της μεγαλύτερη μουσικής γιορτής. Ο χώρος γνωστός, το τοίχος των εθνών στο ΟΑΚΑ. Οι εμφανίσεις άπειρες. Βασικά περιγράφεται πολύ πιο εύκολα με τον όρο ‘τα μεγαλύτερα νεανικά ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής’. Η ενέργεια των 65.000 ανθρώπων που μαζεύτηκαν αμέτρητη. Και ήταν όλη θετική.

Και όλα αυτά για 11η συνεχόμενη χρονιά. Η Amita Motion, πιστή στην εκπομπή θετικής ενέργειας μέσα από τον χυμό της, αποφασίζει κάθε χρόνο να φτιάξει τεράστιους πομπούς για να φτάσει το μήνυμά της σε όλο και περισσότερους ανθρώπους. Πολλοί από τους επισκέπτες έρχονταν από την πρώτη χρονιά και παράλληλα πολλοί νεαροί, με έναν χυμό στο χέρι χόρευαν με τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη που τραγουδούσε στο positive stage.

Μπαλόνια, άπειροι χυμοί Amita Motion, ένα τεράστιο boombox που άλλαζε χρώμα και μηνύματα θετικής ενέργειας να προβάλλονται στο Τοίχος των Εθνών πίσω από το Positive Stage στο οποίο οι καλλιτέχνες διαδέχονταν ο ένας τον άλλον χωρίς να αφήνουν ούτε ανάσα στον κόσμο από κάτω.

Όλα ξεκίνησαν με τον Μιχάλη Τσαουσόπουλο, ο οποίος ζέστανε το κοινό που είχε φτάσει στο ΟΑΚΑ με τις μουσικές που έπαιξε και προετοίμασε για την είσοδό του τον Πρεσβευτή Θετικής Ενέργειας, Θέμη Γεωργαντά ο οποίος και έδωσε το έναυσμα για την πιο  Θετική μουσική γιορτή! Η Animado  με τον DJ Pitsi, ο Κωνσταντίνος Φραντζής,  ο Jimmy Gian, ο Άρης Μακρής, ο Στέλιος Λεγάκης, η Josephine με τον OGE, οι Radioact και ο Βαγγέλης Κακουριώρης ανέβαζαν σταδιακά τον ρυθμό, τον παλμό και την θετική ενέργεια όλο και πιο ψηλά. Στην συνέχεια την σκυτάλη πήραν ο Μύρωνας Στρατής, ο Αναστάσιος Ράμμος με τον Arva, η Demy, οι REC αλλά και η εκρηκτική Ελένη Φουρέιρα. Τα ονόματα που ανέβηκαν στο Positive Stage δεν έχουν τελειωμό όπως και η θετική ενέργεια και διάθεση που προσέφερε ο Claydee, η Έλενα Παπαρίζου, ο Mike, οι Playmen και οι Μέλιsses όπου σε μια συνεργασία έκπληξη με την Ελένη Φουρέιρα απογείωσαν τα πλήθη.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν το performance των #1 DJs στον κόσμο για το 2015, σύμφωνα με το ‘ΤΟP100DJs’ του περιοδικού DJ MAG, Dimitri Vegas & Like Mike, οι οποίοι έδωσαν την δικιά τους παράσταση και μοίρασαν θετική ενέργεια στον κόσμο. Άλλωστε ήρθαν αποκλειστικά στην Ελλάδα για την Ημέρα Θετικής Ενέργειας 2016.

Τριγύρω σου έβλεπες χαμόγελα, ανθρώπους που διασκέδαζαν με την καρδιά τους και κόσμο να χορεύει με την ψυχή του γιατί ήξερε ότι βρίσκεται σε μία μοναδική μουσική γιορτή την οποία εδώ και 11 χρόνια η Amita Motion προσφέρει δωρεάν για το κοινό. Και φέτος προέβη σε ακόμη μια καινοτομία. Η Ημέρα Θετικής Ενέργειας ήταν ακόμα πιο φιλική προς το περιβάλλον, ανακυκλώνοντας τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και προχωρώντας  στην αντιστάθμιση όλων των αέριων ρύπων που προκλήθηκαν από τη διοργάνωση.

Αν όλο αυτό δεν αποτελεί την απόλυτη θετική στάση ζωής, τότε ποιο; Αν αυτή δεν είναι η θετικότερη μουσική γιορτή, τότε ποια; Το σίγουρο είναι ότι η Amita Motion μέσα από την γεύση της, την ενέργειά της και την θετική της στάση θα προσπαθήσει να κάνει ακόμα περισσότερους ανθρώπους να χαμογελούν. Βασικά ο στόχος είναι να τους κάνει όλους να έχουν ένα χαμόγελο στο πρόσωπό τους.