EUROKINISSI / ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
ORIGINALS

Με πλακέτα που του την πήραν πίσω βραβεύτηκε ο Λεμονής από τον Ολυμπιακό

Καυτές, έγκυρες, αποκλειστικές ειδήσεις από το μέλλον.

Το 2048 μ.Χ η Ελλάδα υπάρχει ακόμα (για κάποιο λόγο) και αυτό είναι ένα απόσπασμα από τις κυριότερες ειδήσεις, όπως τις καταγράφει το Έθνος της Κυριακής 7 Ιανουαρίου.

1.

Με τιμητική πλακέτα που μετά από λίγο του την πήραν πίσω βραβεύτηκε ο Τάκης Λεμονής από τον Ολυμπιακό για την συνολική προσφορά του στον σύλλογο. Ο γηραιός προπονητής των ‘Ερυθρολεύκων’ ψευτοχειροκροτήθηκε από τον κόσμο κατά τον αγώνα παλαιμάχων που παραλίγο να διοργανωθεί προς τιμήν του, αλλά ακυρώθηκε τελευταία στιγμή. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν περίμενε ότι όντως θα φτάσει η μέρα που θα πάρει έστω και για λίγο στα χέρια του την τιμητική πλακέτα, καθώς του το είχαν ανακοινώσει πριν από 5 μήνες και συνήθως, όποτε του έλεγαν κάτι, μετά από μερικούς μήνες, του έριχναν άκυρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της βράβευσης, ο κ. Λεμονής κοιτούσε συνεχώς αριστερά δεξιά, από τον φόβο μην τον διώξουν ξαφνικά. Λυπηρό.

2.

Ακόμα πειράζει τους συναδέλφους του 35χρονος που κέρδισε το φλουρί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, καθώς αγνοεί ότι μέσα στις επόμενες ημέρες πρόκειται να απολυθεί. Ο Γιώργος Κ., ο οποίος εργάζεται σε διαφημιστική εδώ και 4 χρόνια, φέρεται να λέει συνεχώς στους συναδέλφους του “δεν σε χάλασε μωρή κυρία, έτσι, ρούφα” και “φέτος θα είναι η χρονιά μου. ΠΟΝΑΤΕ;”. Η είδηση μας έρχεται από τις κοπέλες του λογιστηρίου που έχουν ετοιμάσει τα χαρτιά της απόλυσης του 35χρονου εδώ και δυο μήνες. Το αφεντικό του, μάλιστα, ένας αδίστακτος φραγκοφονιάς που πλούτισε στην πλάτη του, τον επιχαίρει συνεχώς για την επιτυχία του, λέγοντάς του “πάντα έτσι τυχερός να είσαι”. Κτήνος.

3.

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι ο Γιώργος Καραγκούνης τον τελευταίο χρόνο, μετά από σοβαρά οικονομικά και προσωπικά προβλήματα, έχει βρει καταφύγιο στο ‘Σπίτι του ηθοποιού’. Ο παλαίμαχος αρτίστας του γηπέδου και του θεάτρου, αποκάλυψε σε εκπομπή, ότι αν δεν υπήρχε και αυτός ο ξενώνας, πιθανότατα να κοιμόταν στον δρόμο ή ακόμα χειρότερα, στο σπίτι του γεροξούρα του Γιάννη του Γκούμα που όπως λέει, “δεν έκανε μπάνιο ούτε μετά από διπλή προπόνηση”. Ο 70χρονος σήμερα Καραγκούνης, δήλωσε ότι με το που του πρόσφεραν φιλοξενία, αμέσως ‘βούτηξε’ να πιάσει την ευκαιρία, αποδεικνύοντας ότι δεν χάνει το χιούμορ του -χαχα τι γέλιο- ούτε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Μπράβο του.

 

(Απόσπασμα από το κείμενο που δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στη στήλη ‘Σαν Σήμερα’ του Έθνους της Κυριακής 7 Ιανουαρίου.)