ORIGINALS

Οδηγός επιβίωσης για ψυχαναγκαστικούς τα Χριστούγεννα

Δίνουμε λύσεις στους εφιάλτες των Χριστουγέννων.

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και φέρνουν μαζί τους ένα σωρό εφιάλτες και λάθη. Πράγματα που πρέπει να γίνονται σωστά, γιατί έτσι πρέπει να είναι τα Χριστούγεννα και έτσι μας τα έμαθε η οικογένεια και οι ταινίες μας. Εκπροσωπώντας λοιπόν τους Sheldon, τις Mόνικες και τους Monk αυτού του κόσμου, δίνω λύσεις στις μεγάλες γιορτινές κρίσεις.

Λάθος στην ευχετήρια κάρτα

Έχετε διαλέξει την κατάλληλη ευχετήρια κάρτα με την έξυπνη ατάκα, το ανάγλυφο σχέδιο και τη μουσική όταν την ανοίγεις, για να πάει παρέα με το δώρο στο αγαπημένο σας πρόσωπο; Το χειρότερο που μπορείτε να πάθετε είναι φυσικά να κάνετε κάποιο ορθογραφικό λάθος πάνω στην ευχή ή να μετανιώσετε για κάτι που γράψατε και να χρειαστεί να κάνετε μουτζούρα ή να το καλύψετε με (δεν τολμώ καν να το πω) μπλάνκο.

 

Λύση: Για να αποφύγετε τυχόν λάθη, βρείτε μία κάρτα με ολοκληρωμένη ευχή. Όσες λιγότερες λέξεις χρειαστεί να γράψετε τόσο μειώνεται το ποσοστό λάθους. Το καλύτερο θα ήταν να χρειαστεί να γράψετε μόνο το όνομά σας. Για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια φτιάξτε μια σφαγίδα με το όνομά σας και ίσως μια σύντομη ευχή και αφού την πιέσετε στην κάρτα, στεγνώστε τη με πιστολάκι, για να μην αφήσει σημάδια το μελάνι στην εφαπτομένη πλευρά. Μια ιδιαιτέρως ασφαλής λύση είναι και το να κατασκευάσετε αυτοκόλλητα με το όνομα ή ακόμα και την ευχή σας.

Κρύο γιορτινό σπίτι

Είναι εποχή Χριστουγέννων, στόλισατε, αχνίσατε τον κουραμπιέ, βρήκατε τη σωστή προσφορά στη γαλοπούλα και έχετε κρύο σπίτι; Στολισμένο σπίτι = ζεστό σπίτι.

 

Λύση: Η εταιρεία Φυσικό Αέριο προσφέρει πλέον και ρεύμα. Και σκας από τη ζέστη και όλες οι ηλεκτρικές συσκευές δουλεύουν στο φουλ και το πορτοφόλι σας κάνει διακοπές. Αν μάλιστα ανεβάσετε τη χριστουγεννιάτικη διακόσμησή σας στο Instagram με hashtag #XmasFysikoAerio, μπορεί να γίνετε ένας από τους 2 αναγνώστες που θα κερδίσουν δωρεάν ρεύμα για έναν ολόκληρο χρόνο. Δείτε περισσότερα εδώ.

Απώλεια πάτερν στα στολίδια του δένδρου

Οι μπάλες του δένδρου πρέπει να έχουν μια χρωματική αρμονία και να σχηματίζουν ένα πάτερν. Τα μικροστολίδια που τις πλαισιώνουν πρέπει επίσης να έχουν απλωθεί συμμετρικά ανάμεσα στις μπάλες. Υπάρχει μεγαλύτερο πλήγμα για την όραση από δύο ίδια στολίδια κολλητά; Η σπείρες της γιρλάντας πρέπει επίσης να έχουν ίση απόσταση μεταξύ τους όπως οι παράλληλοι της Γης.

 

Λύση: Ζωγραφίστε σε ένα χαρτί ή στο Paint, όπως έκανα εγώ, ένα προσχέδιο του δένδρου και μετά ακολουθήστε πιστά το σχέδιο, για να μη βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Το μισό στολισμένο δέντρο

Ξέρω ξέρω ένας από τους μεγαλύτερους εφιάλτες των Χριστουγέννων είναι η πίσω όψη του δέντρου. Αν βλέπει τοίχο, ειδικά γωνία παραμένει προκλητικά αστόλιστη στα περισσότερα σπίτια. Αν τα χριστουγεννιάτικα είδη υπερβαίνουν το μπάτζετ σας και έτσι δεν μπορείτε να το στολίσετε ολόκληρο, υπάρχει λύση.

 

Λύση: Στολίστε ακριβώς το μισό δέντρο. Ναι καλά ακούσατε. Πριν αρχίσετε το στολισμό ρίξτε ένα σκοινί που να χωρίζει το δεντρο ακριβως στη μέση, για να ξέρετε μέχρι που ακριβώς να σταματήσετε, έτσι θα έχετε στο μυαλό σας ότι το δέντρο χωρίζεται σε δύο ίσα μέρη, το ένα στολισμένο και το άλλο αστόλιστο, όμως ακριβώς ίσα.

Αστέριωτο αστέρι

Σας έχει τύχει εννοείται η κορφή σας να μην μπορεί να συγκρατήσει το αστέρι και να γέρνει δεξιά και αριστερά;

 

Λύση: Αφαιρέστε εντελώς το αστέρι!

Kαμένο φωτάκι

Η μεγαλύτερη και πιο εκνευριστική εκ των καταστροφών. Τα φωτάκια είναι το ίδιο το πνεύμα των Χριστουγέννων και τα θέλουμε πολλά και συνεχώς αναμμένα. Αν κάποιο λαμπάκι χαλάσει χαλάει μαζί και όλο το φενγκ σουέ του δέντρου.

 

Λύση: Μία αρκετά εύκολη λύση είναι να το καλύψουμε με ένα κλαδί. Μία άλλη λύση είναι να τα βάλουμε σε mode αναβοσβήματος, οπότε να περάσει απαρατήρητο το για πάντα σβησμένο λαμπάκι. Μία πιο επίπονη λύση είναι να βγάλουμε τα λαμπάκια και να τα επανατοποθετήσουμε έτσι ώστε το καμένο λαμπάκι να πάει από το πίσω μέρος του δέντρου. Για τους τέρμα ψυχαναγκαστικούς η λύση είναι να αγοράσουν καινούρια λαμπάκια.

Το πράσινο τρίμμα από το δένδρο στο πάτωμα

Λύση: Ηλεκτρικό σκουπάκι κάτω από το δένδρο, για να σκουπίζετε απευθείας το κάθε τρίμμα που πέφτει στην αντίληψή σας. Έξτρα λεπτομέρεια: βάλτε το σκουπάκι σε ένα όμορφο κουτί που ανοίγει εύκολα, για να φένεται σαν δώρο κάτω από το δέντρο.

Δεν φτάνει το χαρτί περιτυλίγματος

Σου έχει συμβεί αυτός ο τεράστιος εφιάλτης να τυλίγεις δώρο και να σου τελειώσει το χαρτί δώρου;

 

Λύση: Παίρνεις όλες τις σοκολάτες και τις καραμέλες που υπάρχουν στο σπίτι, τις τρως και ενώνεις τα γυαλιστερά χαρτάκια τους μπαλωματιά μπαλωματιά με σελοτέιπ. Βουαλά! Έχεις ένα υπέροχο κολλάζ για χαρτί περιτυλίγματος!