ORIGINALS

Ποια είναι τελικά η Νέα Τάξη Πραγμάτων;

Μια ειλικρινής προσπάθεια καταγραφής του χαρακτηρισμού 'νεοταξίτης' με βάση τα social media.

Δεν ξέρω τι σημαίνει Νέα Τάξη Πραγμάτων. Το μόνο σχετικό που έχω καταλάβει είναι ότι το ‘νεοταξίτης’, δηλαδή ο υποστηρικτής της Νέας Τάξης Πραγμάτων’, θεωρείται πολύ χοντρό μπινελίκι, αφού κανείς δεν έχει τα κότσια να το χρησιμοποιήσει στον προφορικό λόγο. Έχεις ακούσει ποτέ κανέναν να λέει ”ρε παλιοχαμούρα νεοταξίτη”; Όχι. Από την άλλη πλευρά, τα σχόλια στο Facebook, τα σχόλια κάτω από τα κείμενα που δημοσιεύονται online και γενικά το Ίντερνετ είναι γεμάτα από χαρακτηρισμούς όπως νεοταξίτης, νεοταξίτικος, νεοταξιστής και όλα τα παράγωγα. Αλήθεια, τι μας κρύβουν;

Αφορμή για να ασχοληθώ με τη Νέα Τάξη Πραγμάτων στάθηκε ένα πρόσφατο σχόλιο αναγνώστη, κάτω από τη λίστα με τους 8 διασήμους που μας απογοήτευσαν με τις δηλώσεις τους, με αφορμή τον Βασίλη Τσιάρτα και την τοποθέτησή του σχετικά με το νομοσχέδιο για το δικαίωμα στην επιλογή φύλου από την ηλικία των 15:

(Σπουδαία. Ακόμα 11 άτομα γνωρίζουν τι θα πει ‘νεοταξίτικο’ τσιράκι)

Ομολογώ, πως ο φίλος αναγνώστης με προβλημάτισε και το έψαξα λίγο παραπάνω. Για Νέα Τάξη Πραγμάτων, μεταξύ άλλων, είχε μιλήσει ο νεομαρξιστής Antonio Gramsci (L’Ordine Nuovo) τη δεκαετία του 1920, οι ναζί το ’40 (κράτα τους αυτούς, θα σου χρειαστούν παρακάτω) και διάφορες άλλες γαλλικές (Ordre Nouveau) και πορτογαλικές ακροδεξιές ομάδες, του περασμένου αιώνα. Για να είμαι ειλικρινείς, εγώ μόνο μία παρέα νεοταξιτών γνωρίζω και της τρέφω μεγάλη αδυναμία. Αυτή:

Κρίνοντας από τα κείμενά κάτω από τα οποία υπάρχει ο χαρακτηρισμός ‘νεοταξίτης’, τους αντινεοταξίτες (όντως, υπάρχουν) τους φαντάζομαι κάπως έτσι:

-Παιδιά, δεν χρειάζεται να τρώμε πλέον το κρέας ωμό, ο Προμηθέας ανακάλυψε τη φωτιά.

-Ουουουουου νεοταξίτη Προμηθέα.

-Παιδιά, δεν χρειάζεται να στέλνουμε πλέον σήματα καπνού, άνοιξε το πρώτο ταχυδρομείο.

-Ουουουου νεοταξίτικο ταχυδρομείο.

-Παιδιά, δεν χρειάζεται να πεθαίνουμε πλέον από πνευμονία, ο Φλέμινγκ ανακάλυψε την πενικιλλίνη.

-Ουουουουουου νεοταξίτη Φλέμινγκ.

Οι σημερινοί άνθρωποι -γιατί στο παρελθόν με βάση τα της 3ης παραγράφου υπήρχε λογική- που κατηγορούν κάποιους τρίτους για νεοταξίτες, είναι άτομα που δεν στρίβουν ούτε με μανιβέλα. Άνθρωποι που δεν θέλουν σε καμία περίπτωση ν’ αλλάξει οτιδήποτε, όχι μόνο στη δική τους ζωή, αλλά ούτε στη ζωή του γείτονα. Αρνούνται να ψήσουν το κρέας τους στη φωτιά, αλλά αρνούνται να επιτρέψουν και στον γείτονα να το ψήσει. ”Γιατί να μην το ψήσει ο γείτονας;”, ”μα γιατί έχει αθηναϊκές πινακίδες”.

Το πουλέν τους, όμως, είναι το τρίπτυχο πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια και τα παράγαγωγά του. Δεν επιτρέπεται με τίποτα να εκφέρεις άποψη κατά του στρατού, της γλώσσας και των ιερών που μας μεγάλωσαν ή υπέρ των μεταναστών, των προσφύγων, των ομοφυλόφιλων και των διεμφυλικών. Αν το κάνεις, ετοιμάσου για ένα διαδικτυακό walk of atonement αλά Cersei. Σπάω το κεφάλι μου να θυμηθώ, ποιοι άλλοι έχουν πρόβλημα με τα παραπάνω, αλλά δεν μπορώ με τίποτα να τους βρω.

Α ναι! Οι υποστηρικτές ακροδεξιών κομμάτων. Το αστείο είναι ότι ιστορικά οι περισσότεροι νεοταξίτες (βλ. ναζιστές, Ordre Nouveau) ήταν ακροδεξιοί, ενώ εκείνοι που σήμερα κατηγορούν τρίτους ως νεοταξίτες, πάλι ακροδεξιοί είναι. Μπλέξιμο.

Γκουγκλάροντας τη λέξη ‘νεοταξίτης’ βρίσκεις μερικά διαμαντάκια:

> Κορίτσια προσοχή! Έτσι σας θέλουν οι νεοταξίτες.

> Νέο μήνυμα του καλόγερου. Προειδοποιεί τους νεοταξίτες ότι σε λίγο θα ξυπνήσουν οι μνήμες των Ελλήνων.

> Σοκ και δέος από τους Νεοταξίτες στην Αμερική. Με το σύστημα HAARP ελέγχουν και δημιουργούν τον καιρό.

> Globo: Το παγκόσμιο νόμισμα που μας ετοιμάζουν οι νεοταξίτες.

> Νεοταξίτες, οι ανώμαλοι που πασχίζουν να μας περάσουν ως φυσιολογικά την ομοφυλοφιλία, την παιδεραστία, την κτηνοβασία, τη νεκροφιλία και ό,τι άλλη ανωμαλία τους κατέβει στο κεφάλι.

Τα παραπάνω άρθρα τα βρίσκεις σε σελίδες, των οποίων το url τελειώνει σε ‘blogspot’, ‘wordpress’ -γιατί οι νεοταξίτες ελέγχουν και τα ΜΜΕ- ή στο Makeleio και στο εξώφυλλο της Ελεύθερης Ώρας. Επίσης, σχεδόν παντού το ‘νεοταξίτης’ μπορείς να το αντικαταστήσεις με το ‘μασόνος’. Για τις παραπάνω πηγές οι δύο λέξεις είναι σχεδόν ταυτόσημες.

Κλείνοντας και με βάση τα όσα έμαθα για την Νέα Τάξη Πραγμάτων, νεοταξίτης πρέπει να είναι ένας τύπος ο οποίος, μεταξύ άλλων, πιστεύει πως χριστιανοί, μουσουλμάνοι, βουδιστές και υποστηρικτές των Jedi είναι ελεύθεροι να λατρεύουν το θεό τους όποτε και όπου θέλουν. Ένας τύπος που πιστεύει πως κόκκινοι, κίτρινοι, μαύροι και άσπροι άνθρωποι είναι όλοι ίσοι. Ένας τύπος που πιστεύει ότι ο καθένας μπορεί να κάνει σεξ με όποιον θέλει κι αν νιώθει ότι το φύλο του τον καταπιέζει, οφείλει στον εαυτό του να το αλλάξει. Ένας τύπος που πιστεύει πως δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες σε αυτό τον πλανήτη, παρά μόνο άνθρωποι.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, δίκιο είχε ο φίλος. Για νεοταξίτικο τσιράκι με κόβω.