ORIGINALS

Πόνος – θρίαμβος – πόνος: Το 2018 μέσα από τα μάτια ενός ΑΕΚτζή

Ο Θωμάς Ζάμπρας ξαναέζησε μήνα - μήνα την επικότερη κιτρινόμαυρη χρονιά της ζωής του.

Η ΑΕΚ μέσα στην χρονιά πήρε πρωτάθλημα και κέρδισε πρόκριση στου ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ είναι 4η στο πρωτάθλημα, αποκλεισμένη με μηδέν βαθμούς από την Ευρώπη και χωρίς τη μισή της ομάδα. Με άλλα λόγια ΑΕΚ. Πώς όμως φτάσαμε εδώ; Πάμε να δούμε πως κύλησε η χρονιά για τον μέσο ΑΕΚτζη.

Ιανουάριος

Η ομάδα ξεκινάει τον δεύτερο γύρο μόλις ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό. Είναι στη δεύτερη θέση σε ισοβαθμία με τον ΠΑΟΚ. Αλλά ντάξει λες “ποιος ΠΑΟΚ; Τον Ολυμπιακό έχω να φοβάμαι”.  Είχες και σαν ΑΕΚτζής αυτή την ακατανόητη νοοτροπία “Ε ο ΠΑΟΚ, είναι ο ΠΑΟΚ”. Το οποίο εκτός του ότι ήταν τραγική ειρωνεία, δεν σημαίνει και τίποτα απολύτως. Η φάση δείχνει καλά. Είσαι σε απόσταση βολής από την πρώτη θέση, η ομάδα δείχνει να έχει την ψυχή να το καταφέρει, αλλά μέσα σου λες κάτσε. Γιατί είσαι Αεκτζής. Ο Αεκτζής έχει ζήσει πολλά. Έχει ζήσει προσφυγιά, έχει ζήσει χαμένο πρωτάθλημα από διπλό του Ιωνικού.

Έχεις ζήσει Ολίβιε Ενσιαμπαφούμου.

Έχει καεί από παντού, ξέρει να κάνει υπομονή. Η ομάδα ενισχύθηκε κάμποσο μέσα στον Γενάρη. Χρειαζόταν απεγνωσμένα εξτρέμ, οπότε έκανε το αυτονόητο. Πήρε ένα ψευτοδεκάρι, έναν αριστερό μπακ και έναν αμυντικό χαφ. Μασούντ, Χουλτ και Μοράν. “Καλό παιχτάκι φαίνεται αυτός ο Μοράν και έμπειρος, θα βοηθήσει πολύ” έλεγες. Και οι Μοίρες γέλαγαν.

Φεβρουάριος

Ωπ, τι έγινε εκεί; Που να είναι άραγε οι “ο ΠΑΟΚ είναι ο ΠΑΟΚ” τώρα; Μέσα σε ένα μήνα ο ΠΑΟΚ είναι ξαφνικά πρώτος και εσύ στην τρίτη θέση. Η ομάδα δεν πήγε άσχημα σκέφτεσαι. Έκανε 3 νίκες και ένα Χ μέσα στην ΑΕΛ. Που μεταξύ μας περισσότερο σε πείραξε που θα είχε ο Κούγιας να λέει πάλι, παρά η απώλεια δύο βαθμών. Η ομάδα σου είναι τρίτη, αλλά τόσα χρόνια κακών πορειών, έχουν γεμίσει το οπλοστάσιο σου με δικαιολογίες και αισιοδοξία “Ντάξει νωρίς είναι ακόμα”, “ΑΕΚ στα εύκολα, ΑΕΚαρα στα δύσκολα!’, “Θέλει χρόνο να δέσει η ομάδα” και τέτοια. Σε αγωνιστικά νέα ο Αϊντάρεβιτς τραυματίστηκε. Η πορεία του Αιντάρεβιτς στην ΑΕΚ ήταν τέτοια που κάθε φορά που τραυματιζόταν ένα πράγμα έλεγαν όλοι οι ΑΕΚτζήδες. “Ωχ ναι ρε! Έχουμε και τον Αιντάρεβιτς!”. O Χριστοδουλόπουλος βγήκε mvp αγωνιστικής. Και σκεφτόσουν ότι βρήκες επιθετικό χαφ για πάντα.

Α ρε κακομοίρη.

Πέρα από την πλάκα όμως, το τέλος Φεβρουαρίου σε βρίσκει 2 βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ με τρίτο τον Ολυμπιακό. Το πράγμα έχει αλλάξει. Λες ντάξει τον ΠΑΟΚ έχω να φοβάμαι. Ο Ολυμπιακός είναι Ολυμπιακός. Θα αρχίσει σε λίγο να γίνεται δύσκολο να θυμηθείς πότε έχασες σε ντέρμπι με Ολυμπιακό. Η ομάδα γενικά έχει κάτι φέτος. Έχει πάθος, παίρνει τα αποτελέσματα, δείχνει να μπορεί. Ρε λες; Ώπα κάτσε τι κάνουν αυτοί; Πέταξαν ρολό ταμειακής στον Γκαρθία και διακόπηκε το ματς στο ΠΑΟΚ- ΟΣΦΠ. Καθόταν ο Γκαρθία και έφτιαχνε συστήματα για να κλέψει νίκη μέσα στον ΠΑΟΚ, σαν ερασιτέχνης. Το καλύτερο σύστημα είναι ρολό και έχεις 3-0 από τα αποδυτήρια.

Μάρτιος

Οι άλλοι κάθονται και μαλώνουν, αν είναι έθιμο να πετάς στο κεφάλι προπονητών ρολά, αν χτύπησε πολύ ο Γκαρθία ή λίγο, αν η μπύρα που είχε φάει ο Ιβιτς ήταν pale ale ή weiss. Καλά όλα αυτά, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ένα. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ! Όλα αυτά που έλεγες ότι είναι νωρίς και δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα πήγαν περίπατο. ΘΥΜΑΣΤΕ ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ;! ΗΡΘΑΜΕ! Είχες ξεφύγει λίγο.

Οκ είχες ξεφύγει πολύ.

Αλλά τι να κάνεις; Η ομάδα πάει με τρελό αέρα στην Τούμπα. Με ένα θετικό αποτέλεσμα ουσιαστικά παίρνεις το πρωτάθλημα. Η διαφορά είναι στους 5 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ παίζει κεκλεισμένων των θυρών. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο, δεν αλλάζει με τίποτα.

 

Και για τους 5 πρώτους που θα τηλεφωνήσουν τώρα, δώρο δύο έξτρα βαθμοί για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο.

Οκ λοιπόν εντάξει. Άκυρο το +5 και το κεκλεισμένων. Αρχίζουν και ξυπνάνε μέσα σου θύμησες από ξεριζωμό και χάρτινο πρωτάθλημα. Αλλά είσαι υπεράνω. Τουλάχιστον ας γίνει ένα καλό ματς λες και τους χτυπάμε εκεί.. Ένα ωραίο ντέρμπυ χωρίς απρόοπ..

Οκ μάλιστα.

Απρίλης

Η ομάδα είναι πρώτη αλλά υπάρχουν ακόμα πολλά να κατακτηθούν. Έχει μια σειρά από μεγάλα ντέρμπυ. Κάποια γηπεδικά, κάποια δικαστηριακά. Αν τα βάλεις κάτω η ΑΕΚ μέτρησε εν τέλει 2 νίκες σε πρωτάθλημα και 2 νίκες σε δικαστήριο απέναντι σε ΠΑΟΚ. Πώς θες κύριε με 4 ήττες να πάρεις πρωτάθλημα; Αυτός ο μήνας είναι βαρετός. Απλά πρέπει να περάσει για να δεις τι θα γίνει με την αφαίρεση βαθμών. Τώρα όλα είναι στο νήμα. Θα μιλήσει η καρδιά πρωταθλητή και η καλύτερη δικογραφία.

Μάιος

Αυτός είναι ο μήνας. Εδώ έγιναν όλα. Για πάρα πολλούς ΑΕΚτζήδες αυτό είναι το πρώτο πρωτάθλημα που έβλεπαν. Και για όλους τους ΑΕΚτζήδες είναι το πρώτο πρωτάθλημα που έβλεπαν μετά από ΕΙΚΟΣΙΤΕΣΣΕΡΑ χρόνια. Ο ΑΕΚτζής έχει στερηθεί τόσο πολύ την χαρά του πρωταθλήματος που ακόμα και στην κατάκτηση δείχνει επιφυλακτικότητα.

-Πήραμε πρωτάθλημα ρε!

-Νωρίς είναι ακόμα. Έχει δρόμο το πρωτάθλημα.

-Τι δρόμο ρε; Το πήραμε σου λέμε.

-Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο νομικό παραθυράκι να το χάσουμε;

Φυσικά το ιδανικό θα ήταν το πρωτάθλημα να έχει έρθει χωρίς όλη την ιστορία με τις αφαιρέσεις βαθμών και τα δικαστήρια. Αλλά δεν είσαι ΑΕΚ αν πάνε όλα καλά. Η απίστευτα μεγάλη προσπάθεια από μεριάς ΠΑΟΚ να σπιλώσει τη χαρά με κάθε είδους λύγισμα λογικής προς την μεριά τους ήταν πραγματικά κουραστική. Είχαμε  μπούκα ενός παράγοντα με όπλο στο γήπεδο και υπήρχε προσπάθεια η συζήτηση να πάει προς το αν είναι οφσάιντ το γκολ ή όχι. Λες και αν ήταν οφσάιντ, με κάποιο τρόπο η εισβολή θα ήταν δικαιολογημένη. Είχες ανθρώπους να σε δείχνουν με το δάχτυλο στο πρόσωπο λες και αν βρίσκονταν αυτοί στην θέση να κερδίσουν το πρωτάθλημα με δικαστική απόφαση, θα έδειχναν ανωτερότητα και δεν θα πανηγύριζαν. Κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένας αστερίσκος στην χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος. Η ομάδα έβαλε κάποιες βάσεις αυτή τη χρονιά. Είχε έναν δυνατό κορμό και ποιοτικούς παίχτες όπως Λιβάγια, Αραούχο και Χριστοδουλόπουλο που μπορείς να βασιστείς πάνω τους για μια αξιοπρεπή πορεία στην Ευρώπη.

Καλά δεν λέω παιδιά;

Ιούνιος-Ιούλιος

Η φάση δεν πολυξεκινάει καλά την μεταγραφική περίοδο. Βασικά αυτό είναι ψέματα. Δεν είναι ότι δεν ξεκίνησε καλά η μεταγραφική περίοδος. Είναι σαν να βλέπεις εφιάλτη. Αρχικά από του πουθενά χάνεις τον πρώτο προπονητή που σε έκανε ομάδα μετά από καιρό.

Έι! Και εγώ;

Τι εσύ ρε Μοράις; Είσαι καλά;

Κάπου εκεί γίνεται μια δήλωση από την διοίκηση ότι “όποιον θέλουμε τον κρατάμε”. Και μετά από αυτό η ομάδα χάνει διαδοχικά το βασικό της σέντερμπακ, τον βασικό επιθετικό της χαφ και τέλος τον βασικό της επιθετικό. Ο ένας έφυγε πληρωμένη μεταγραφή οπότε λες οκ. Ο άλλος πήγε ελεύθερος στον έναν από τους δύο μεγάλους αντιπάλους σου, οπότε καθόλου οκ. Ο τρίτος έληξε ο δανεισμός του και επέστρεψε στην ομάδα του. Η ΑΕΚ όμως ήταν αποφασισμένη να κάνει μια κρούση στην ομάδα του για αγορά.

-Ναι καλησπέρα, θέλουμε τον Αραούχο.

-Θέλουμε λεφτά.

-Έγινε, χάρηκα πολύ και δεν χανόμαστε.

Τουλάχιστον η ομάδα έπραξε το αυτονόητο και αγόρασε τον Λιβάγια. Ο ένας παίχτης σε αυτή την ομάδα που έχει το ταλέντο να βοηθήσει Ευρώπη. Μέσα σε όλα εξαφανίζεται και ο Γιόχανσον που ήταν σαν φευγάτος από την αρχή.

Οπότε η ομάδα πλέον έχει ξεκάθαρες ελλείψεις. Πέρα από τα 1-2 εξτρεμ και 1 αμυντικό χαφ που ήθελε απεγνωσμένα από πέρσι, πλέον χρειάζεται αντικαταστάτη του Χριστοδουλόπουλου, του Γιόχανσον, του Βράνιες και του Αραούχο. Δηλαδή όλου του βασικού της κορμού. Τουλάχιστον πρέπει όλοι αυτοί να βρεθούν και να αγοραστούν πριν την προετοιμασία γιατί η ομάδα έχει προκριματικά στον Αύγουστο.

Η ομάδα πήρε έναν νέο και εξελίξιμο προπονητή που κακά τα ψέματα αποτελεί στοίχημα. Το σωστό εδώ είναι πλέον η ενίσχυση με παίχτες κατάλληλης ποιότητας. Παίχτες που η ΑΕΚ μπορεί να βασιστεί απάνω τους για χρόνια. 

Και θα αποτελέσουν τα θεμέλια της ομάδας

 

Παίχτες που ήρθαν για να μείνουν

 

Που θα αποτελούν το μέλλον της…

 

Οκ σταματάω εδώ.

Η ομάδα έκανε κάποιες κινήσεις για να καλύψει τις ελλείψεις της. Αλλά δεν πρέπει να ηρεμήσει σε αυτό το σημείο. Λείπουν ξεκάθαρα ακόμα ένας βασικός χαφ και ένας τουλάχιστον βασικός εξτρέμ. Κάποιοι απαιτητικοί θα ήθελαν να είχαν αγοραστεί πριν την προετοιμασία. Πλέον παρακαλάμε να αγοραστούν πριν τελειώσει η χρονιά.

Αύγουστος

Άρχισε να διαφαίνεται κάπου στον ορίζοντα ότι οι μεταγραφές έχουν ψιλοτελειώσει. Το πιο συναρπαστικό κομμάτι του μεταγραφικού ρεπορτάζ της ΑΕΚ είναι ότι έπεσαν πλάκες στην Αγιά Σοφιά και σύντομα θα μπουν τα σκαλοπάτια για την απάνω κερκίδα. Τίποτα από αυτά δεν έχει τόσο σημασία γιατί με μεταγραφές ή χωρίς (χωρίς) η ΑΕΚ πρέπει να παίξει τον πρώτο προκριματικό της με την Σέλτικ. Μέσα στην πίκρα των φτωχών μεταγραφών, έχεις να χαρείς επιστροφή στην Ευρώπη. Η Σέλτικ είναι το φαβορί στα δύο παιχνίδια, αλλά αν νομίζουν ότι θα χάσουμε τόσο εύκολα, έχουν υπολογίσει χωρίς τον Κλωναρίδη. Οκ έρχεται το θετικό αποτέλεσμα και πλέον ο δρόμος είναι στρωμένος. Οι βλέψεις επιστροφής στο Τσάμπιονς Λιγκ, αρχίζουν δειλά δειλά να διαφαίνονται. Αρχίζεις και το πιστεύεις σοβαρά. Τελικά η μεγάλη νίκη έρχεται! 2-1. Μια άνετη επικράτηση της ΑΕΚ.

Ντάξει που λέει ο λόγος ρε παιδί μου.

Και οι ελπίδες για είσοδο στους ομίλους έγινε ακόμα μεγαλύτερη όταν η μοίρα μας έφερε αντιμέτωπους με Βιντεότον. Μια ομάδα που δεν φαινόταν ικανή να μας δυσκολέψει. Ειδικά μετά το διπλό εκτός έδρας, ο επαναληπτικός θα ήταν μια βόλτα στο πάρκο είπες. 

Οκ ρε φίλε, άσε με να το χαρώ λίγο!

Σαν ΑΕΚτζης θα έπρεπε να σταματήσεις πλέον να μαντεύεις πράγματα. Δεν σου πάει καλά. Τέλος παντων, σημασία έχει ότι η ομάδα είναι πίσω στο Τσάμπιονς Λιγκ! Και ας λέγανε κάποιοι ότι θα τα πήγαιναν καλύτερα αν είχαν και αυτοί τόσο εύκολους αντιπάλους.

Αν δεν είναι αυτό κάρμα, δεν ξέρω τι είναι.

Η ΑΕΚ είναι πίσω στα σαλόνια και πλέον με περισσότερα λεφτά στα ταμεία της για ουσιαστικές μεταγραφές ευρωπαϊκού επιπέδου.

Όχι ρε παιδιά πείτε μου ότι θα γίνουν κανονικές μεταγραφές.

Α. Έλα ρε Μαρίνο. Σε ευχαριστούμε. Τρόμαξα και εγώ.

Ε παιδιά όμως τελειώνει η ώρα. Δεν πιστεύω να έχουμε καμιά στραβή. Είπατε θα πάρετε δύο παίχτες.

Μάλιστα.

Η ξενέρα είναι μεγάλη. Αλλά για άλλη μια φορά μαζεύεις τα κομμάτια σου και πας να στηρίξεις. Ας μην γκρινιάζουμε λες. Είμαστε Ευρώπη, ξεκινάμε πρωτάθλημα. Το έχουμε.

Σεπτέμβριος

Ο μήνας δεν πήγε καθόλου μα καθόλου άσχημα για το πρωτάθλημα. Η πρωταθλήτρια κέρδισε στην πρεμιέρα, συνέχισε με μόνο νίκες στο πρωτάθλημα εκτός από την ήττα στην Τούμπα, που δεν είναι κάτι τραγικά εκτός προγράμματος. Έχεις μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το πρωτάθλημα. Αλλά κακά τα ψέματα. Μια από τις πιο σημαντικές στιγμές όμως της ομάδας ήταν η επιστροφή της ομάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Για αυτό ζεις. Και έχεις ελπίδες. Ο Άγιαξ είναι αξιοσέβαστη ομάδα, αλλά δεν τρομάζει κιόλας. Η ομάδα δεν είναι είναι σίγουρα φαβορί, αλλά δεν πρέπει να την υποτιμήσεις. Μπορείς να κυνηγήσεις αποτέλεσμα.

Οκ. Ντάξει. Δεν πειράζει. Ο Άγιαξ είναι ο Άγιαξ. Σταθήκαμε και καλά για ένα ημίχρονο. Το σημαντικό είναι ότι έχουμε την υγεία μας.

Όπα. Έλα ντάξει.

Αμάν.

Έλα ρε!

Λοιπόν εντάξει το πιάσατε πώς πάει. Ας τα κάνουμε μια όλα μαζι για να τελειώνουμε.

 

 

 

 

Ξέρεις ότι έχεις πρόβλημα όταν έχεις μια 11αδα τραυματισμών που είναι καλύτερη από την βασική σου 11αδα.

Οκτώβριος

Παρόλο που η ομάδα θυμίζει περισσότερο νοσοκομείο, μπαίνει σχετικά δυνατά και τον Οκτώβρη. Έκανε μια καλή εμφάνιση με Μπενφίκα και αν δεν έχανε το γκολ ο Κλωναρίδης.

‘Η δεν περπατούσε αυτός εδώ ο τύπος και κάρφωνε ένα γκολ από το πουθενά.

Μπορούσες και τη νίκη. Μετά ακολουθούν σχετικά εύκολες νίκες με Άρη, Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης. Κάποιοι άλλοι θα έλεγαν ότι ναι αλλά έφαγες δύο γκολ με κάτω τα χέρια από Μπάγερν και ότι έφερες ένα Χ με πολύ ζόρι με τον Ολυμπιακό εντός έδρας. Αλλά εσύ θα απαντούσες σε αυτό:

ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

Κακά τα ψέματα. Ήξερες ότι η ομάδα δεν ήταν υγιής. Η ομάδα με παραδοχή της διοίκησης δεν ενισχύθηκε όπως ήθελε να ενισχυθεί. Ο κορμός της ομάδας είναι αποδυναμωμένος από πέρσι και αν συνυπολογίσεις σε αυτό τους τραυματισμούς και τον καινούριο προπονητή, ήταν σαφές ότι η ομάδα είχε κίνδυνο να χάσει την συγκέντρωση της. Δεν είναι λίγες φορές βέβαια τα τελευταία χρόνια που κόσμος υποτίμησε την ΑΕΚ. Και η ΑΕΚ είχε τον τρόπο να τα καταφέρει και στα πιο δύσκολα.

Νοέμβριος

 

Χμμ οκ.. Ένα αρνητικό αποτέλεσμα με φορμαρισμένο Παναθηναικό. Δεν τρέχει τίποτα.

Εε οκ. Η Μπάγερν είναι ένας δυνατός αντίπαλος. Μέσα στο πρόγραμμα και αυτό.

 

Οκ.. αυτό δεν είναι τόσο στο πρόγραμμα. Αλλά ίσως..

Ρε παιδιά!

Μήπως το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να ανατρέψει λίγο το κλίμα. Η να μαντέψω;

 

Έγινε, οκ.

Η ομάδα είναι σε ελεύθερη πτώση. Η αγωνιστική κρίση έχει φέρει κρίση σε όλα τα επίπεδα και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να το διορθώσει. Υπάρχει μεγάλο αγωνιστικό πρόβλημα, πολλές ελλείψεις παιχτών, έλλειψη πίστης και πάθους, τα οποία φέρνουν έλλειψη ψυχολογίας. Κάτι τέτοιες στιγμές χρειάζεται ένας εμβληματικός προπονητής και μια καλή διοίκηση να κάνουν τις σωστές κινήσεις και να φέρουν ισορροπία στην ομάδα.

Ή μπορεί να κάνουν αυτό.

Σε μια φάση που η ψυχολογία και η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας είναι στο ναδίρ. Η διοίκηση τελειώνει με μία κίνηση τρεις βασικούς παίχτες με με την δικαιολογία ότι υπάρχουν αγεφύρωτες διαφορές στις συζητήσεις για τα συμβόλαια. Οκ δεκτό. Έστω ότι όντως οι οικονομικές διαφορές με τους παίκτες είναι αγεφύρωτες. Γιατί δεν μπορούν οι παίκτες να εξαντλήσουν τα συμβόλαια τους πρώτα; Δεδομένου ότι η ομάδα έχει μικρότατο ρόστερ και πρόβλημα ψυχολογίας αποδυτηρίων. Η διοίκηση βεβαίωσε ότι αυτή της η κίνηση δεν γίνεται για λόγους αγωνιστικής αδιαφορίας των ποδοσφαιριστών – απλά θέλει να στηριχτεί από δω και πέρα σε παίκτες που θα είναι σίγουρα μελλοντικά στην ομάδα. Όταν όμως η ομάδα έχει ήδη τρεις δανεικούς με μεγάλες οψιόν αγοράς (και χωρίς λεφτά από Τσάμπιονς Λιγκ να έρχονται του χρόνου) συν παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους και δεν έχουν ανανεωθεί, είναι δύσκολο να μην φαίνεται σαν προσωπικό χτύπημα αυτό. Αυτή η κίνηση άφησε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο την ομάδα με πλην τρεις βασικούς και με πολύ μπερδεμένα αποδυτήρια και ειλικρινά κάθε ΑΕΚτζή να δυσκολεύεται να δει τα θετικά της κίνησης.

Δεκέμβριος

Ο Δεκέμβριος δεν άλλαξε πολλά πράγματα σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λίγκ ή στην ψυχολογία. Ο Δεκέμβριος σε βρίσκει ως ΑΕΚτζή σε ποιο γνώριμες καταστάσεις. Μέσα σε μια χρονιά πέρασες από την ελπίδα για κάτι καλύτερο, στην επιτυχία και ξανά στον αγώνα για ανάσταση.. Μπορεί να ήξερες ότι έρχεται κάτι τέτοιο, μπορεί να μην το ήξερες. Μπορεί να έφταιγε ο ένας ή ό άλλος. Δεν έχει τόση σημασία πια. Γιατί, να σου πω κάτι; Κατά βάθος δεν σε πειράζει και τόσο. Γιατί οι ΑΕΚτζήδες μοιράζονται μια ψυχολογία που είναι δύσκολο να κατανοηθεί από πιο φυσιολογικούς ανθρώπους.

Δεν σε πειράζει να περνάει δύσκολα η ομάδα. Ίσα ίσα ένα κομμάτι σου παίζει να είχε αρχίσει να βαριέται λίγο μετά το πρωτάθλημα. Προφανώς και θέλεις να πηγαίνει καλά η ομάδα Αλλά τα άσχημα πια σε ατσαλώνουν. Ναι θα είσαι πρώτος στα πανηγύρια και στα πρωταθλήματα. Αλλά δεν ξεχνάς και πόσο τέλεια περνούσες όταν άφηνες ένα πλάνο 11 σημείων σε σχόλιο με απεύθυνση στον Πρόεδρο της ομάδας, λες και κάθεται ο ίδιος και ψάχνει στρατηγικές σε σχόλια στο Facebook. Ωραία λοιπόν, η ομάδα χρειάζεται μια ανάσταση. Ήσουν εκεί σε πολλές προηγούμενες αναστάσεις, δεν σε φοβίζει άλλη μια. Ελπίζεις να είναι η τελευταία αλλά κατά βάθος ξέρεις ότι “και καλά να ‘μασταν, πάλι ΑΕΚ θα ‘μασταν”.