ORIGINALS

Πόσους νεκρούς αφήνει πίσω της η Τατιάνα κάθε εβδομάδα

Παρακολουθήσαμε το 'Μαζί σου' και μετρήσαμε πόσα πτώματα χωράνε σε μια εβδομάδα εκπομπών.

Ας πούμε ότι η Τατιάνα Στεφανίδου δεν είναι και το ακριβές συνώνυμο της ποιοτικής τηλεόρασης. Εκείνη ήταν άλλωστε που, μαζί με την Χριστίνα Λαμπίρη, καθιέρωσε την λεγόμενη μεσημεριανή ζώνη στα ήθη και τα έθιμα της ελληνικής τιβί.

Μια ζώνη που έφερε μαζί της κουτσομπολιό, τρασίλα, ζωντανούς τσακωμούς και μπόλικη παρακμή. Δυστυχώς όμως, έφερε και νούμερα, με αποτέλεσμα να βρει μιμητές και τελικά να καθιερωθεί. Από φέτος, η Τατιάνα άλλαξε κανάλι, άλλαξε ώρα προβολής, όμως συνεχίζει να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Μέσα από τη συχνότητα του ΣΚΑΪ και την εκπομπή ‘Μαζί σου’, παρουσιάζει κάθε εβδομάδα θέματα που πραγματεύονται το θάνατο, τη δυστυχία και τη μιζέρια, αφήνοντας πια σε δεύτερη μοίρα το κουτσομπολιό και τα ‘καυτά’ (γελάμε) νέα της σόου μπιζ.

Την προηγούμενη εβδομάδα, μια από τις τηλεοράσεις του γραφείου ήταν ανοιχτή στον ΣΚΑΪ, όταν άρχισε η εκπομπή της Τατιάνας. Μέσα σε περίπου μία ώρα, είχα μετρήσει 4 διαφορετικούς θανάτους, μέσα από τα θέματα που παρουσίαζε από το πλατό της. Μέσα μου, γεννήθηκε μια πρόκληση: Να καταγράψω όλους τους θανάτους που παρουσιάστηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας στο ‘Μαζί σου’. Ιδού το μακάβριο αποτέλεσμα:

Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Δευτερούλα γλυκιά, ξεκινάμε δυνατά την εβδομάδα με μία έκπληξη, αφού πρώτο θέμα στην εκπομπή δεν είναι κάποιο φονικό ή μία τραγωδία, αλλά ο θρίαμβος του Τσιτσιπά στην Στοκχόλμη. Αυτό θα ξεπλυθεί με μπόλικους θανάτους. Συνεχίζουμε με παραίτηση Κοτζιά από το Υπουργείο Εξωτερικών, κάτι πάει να γίνει, πέφτει σιγά σιγά το ηθικό, χτίζεται το κλίμα της μαυρίλας. Όλα είναι έτοιμα, ο δρόμος έχει στρωθεί, ΠΑΜΕ.

26χρονη Αγγελική, τα στοιχεία που δείχνουν ότι το κρανίο που βρέθηκε σε βάλτο της Πρέβεζας ανήκει σε εκείνη. Συνεχίζουμε με την υπόθεση της Ειρήνης Λαγούδη και μια μαρτυρία για τα τελευταία της λόγια, θέμα με το οποίο καταπιάνεται σχεδόν όλη την υπόλοιπη ώρα της εκπομπής. Αυτό φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν χωράνε άλλες τραγωδίες. Θύμα διάρρηξης η γνωστή δικηγόρος Ρουμπίνη Καραγκιαούρη, άγρια επίθεση στον δικηγόρο Πηγουνάκη (υπόθεση από το Μίκυ Μυστήριο, σίγουρα), άνδρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο άλσος Βεΐκου, συνελήφθη ο 60χρονος που περιέλουσε με βενζίνη την πρώην σύντροφό του. Για το τέλος, μια συνέντευξη του επιχειρηματία Βαραγκή, χωρίς να του έχει συμβεί ούτε μια συμφορά, έτσι για το ξεκάρφωμα.

Συνολικά death views: 3

Unique death views: 3

Τρίτη 23 Οκτωβρίου

Νέα μέρα, νέα ευκαιρία για τραγωδίες και καταστροφές. Ξεκινάμε με τον όμορφο τίτλο, ‘Βουλιάζει η Folli Follie, μεταβιβάζει άρον-άρον κότερα και βίλες η οικογένεια’. Δυνατό, αλλά όχι αυτό που ψάχνουμε. Επόμενο θέμα: ‘Τραγωδία στον Άγιο Δημήτριο. Έγκυος πήδηξε από το μπαλκόνι’. Τώρα μάλιστα. Follow up στην υπόθεση της 26χρονης Αγγελικής από τη χθεσινή εκπομπή, σύλληψη εφοπλιστή και πρώην παίκτη ριάλιτι και θρίλερ στο Ξυλόκαστρο, με 20χρονη που βρέθηκε νεκρή. Σε τρομερή κατάσταση.

Κάπου εκεί, έρχεται η κορύφωση της εκπομπής, ου μην και της εβδομάδας. Επιστροφή στο θέμα της Ειρήνης Λαγούδη με μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. Ζωντανό πείραμα στο στούντιο, για να δούμε αν το πετρέλαιο κίνησης μπορεί να πάρει φωτιά με αναπτήρα. Αυτή την τηλεόραση θέλουμε(;).

Για το σβήσιμο, μετά από τέτοιες συγκινήσεις, καλεσμένη μία δημοσιογράφος η οποία εξηγεί πώς γέρασε πρόωρα μετά το θάνατο του συζύγου της.

Συνολικά death views: 5

Unique death views: 3

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου

Αλήθεια, πώς συνεχίζεις μετά από μια τέτοια κορύφωση; Δεν νιώθεις κορεσμένος; Έλα τώρα, πάντα υπάρχει χώρος για μερικές τραγωδίες και κακουχίες ακόμα, είναι μόνο Τετάρτη. Κι όχι μια οποιαδήποτε Τετάρτη, αλλά μια Τετάρτη με το ζεύγος Παπαντωνίου στη φυλακή. Μοιραία, η εκπομπή ξεκινάει με όλες τις λεπτομέρειες για την μετάβασή τους στον Κορυδαλλό.

Λίγο follow up στη σύλληψη του εφοπλιστή Λεβεντάκη αφού είμαστε σε τέτοιο mood και η εκπομπή στη συνέχεια γίνεται μονοθεματική. ‘Η Μίνα Αρναούτη λύνει τη σιωπή της στο Μαζί σου’. Προφανώς, τη λύνει για πρώτη φορά εκείνη την ημέρα, αφού είμαι βέβαιος ότι έχει μιλήσει κάποιες χιλιάδες φορές ακόμα, τουλάχιστον στο Facebook της. Για το υπόλοιπο της εκπομπής, η Μίνα Αρναούτη λύνει τη σιωπή της κι έτσι καμία άλλη τραγωδία δεν μας χτυπάει την πόρτα.

Συνολικά death views: 1

Unique death views: 1

Πέμπτη 25 Οκτωβρίου

Το ζεύγος Παπαντωνίου έχει περάσει ήδη ένα βράδυ στη φυλακή κι οι τηλεθεατές βλέπουν παλιές ευτυχισμένες οικογενειακές στιγμές του ζευγαριού, ώστε να χαρούν ακόμη περισσότερο με τη σημερινή τους δυστυχία. Τίμια κίνηση. Η χθεσινή συνέντευξη της Μίνας Αρναούτη φέρνει την αντίδραση της συζύγου του αδερφού του Παντελίδη στο Facebook και φυσικά αυτό απαιτεί την σχετική ανάλυση.

Μια σύντομη επιστροφή στο θρίλερ με την 20χρονη στο Ξυλόκαστρο και η εκπομπή κλείνει με τη μαρτυρία μητέρας, η οποία γέννησε παιδί με σύνδρομο Down και οι γιατροί δεν της άφησαν περιθώριο να διαλέξει αν θα το φέρει στον κόσμο. Τρελά κέφια. Α, λίγο πριν τους τίτλους τέλος, και λίγο ρεπορτάζ από τις φωτιές στη Χαλκιδική.

Συνολικά death views: 2

Unique death views: 0

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

Το προηγούμενο βράδυ έγινε σεισμός, οπότε, έστω κι αν δεν είχαμε θύματα, η εκπομπή μοιραία ξεκινάει με ρεπορτάζ από τη Ζάκυνθο. Προχωράμε με Γιάννο Παπαντωνίου, έναν 27χρονο που έπεσε θύμα ληστείας στο κέντρο, μαχαιρώθηκε και νοσηλεύεται, καθώς και ένα σεξουαλικό έγκλημα μέσα από τα social media, που έφερε μήνυση μιας 26χρονης σε βάρος του συζύγου της. Δυνατό.  Η σύζυγος μάλιστα βρίσκεται και στο στούντιο, αλλά βλέπουμε μόνο την πλάτη της.

Επανερχόμαστε στον θάνατο της 20χρονης στο Ξυλόκαστρο και βλέπουμε ένα βίντεο ντοκουμέντο λίγο καιρό πριν πεθάνει και συνεχίζουμε μια μια 24χρονη που ζυγίζει 150 κιλά και ονειρεύεται να απαλλαγεί από το περιττό βάρος. Παλιά, καλή τηλεοπτική παρακμή.

Συνολικά death views: 1

Unique death views: 0

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Συνολικά death views: 12

Unique death views: 7