ORIGINALS

Πώς πέρασε ο Τζίμης Πανούσης τον πρώτο του χρόνο στον Παράδεισο

Θεός, άγγελοι και πρωτοπαλίκαρα του '21 είχαν μια σκληρή χρονιά.

Σήμερα κλείνει ακριβώς ένας χρόνος απ’ τη μέρα που στέλναμε ο ένας στον άλλον μηνύματα και λέγαμε “αλήθεια ρε, μπες ίντερνετ αν δεν πιστεύεις, το γράφουν παντού”. Και μπαίναμε και όντως βλέπαμε ότι ο Πανούσης έφυγε, μόλις στα 64 του χρόνια.

Αυτόν τον έναν χρόνο, λοιπόν, τον πέρασε ψιλοβαρετά στον άλλο κόσμο, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπήρξαν και κάποιες μικρές στιγμές που να έλαμψαν με την πικρή αλλοφροσύνη τους.

Αυτές συγκεντρώσαμε εδώ, προκειμένου να δούμε πώς πέρασε το 2018 στον Παράδεισο ο Τζίμης Πανούσης.

Ιανουάριος

13/1: Κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ξυπνάει εκεί που πρέπει.

 

14/1: Καλωσόρισμα και σύντομη ξενάγηση από τον Μεγάλο.

-Γιατί εμένα;

-Η πουτάνα η ζωή.

-Σουζάνα;;;

-ΣΟΥΖΑΑΑΑΑΝΑ!!! ΣΟΥΖΑΑΑΑΑΝΑ!!!

-Δεν περίμενα να με ακούς.

-Έπρεπε να δεις και τη φάτσα του Lemmy όταν του τραγούδησα το Ace of Spades.

15/1: Το σκάει.

18/1: Τον φέρνουν πίσω. Ο Μεγάλος τον ρωτάει τι έκανε τρεις μέρες στην Κόλαση. “Ξέρεις πολύ καλά τι έκανα”.

Φεβρουάριος

12/2: Είναι τα γενέθλιά του. Πρώτη φορά που η τούρτα του έχει σβηστά κεράκια. Λογικό, αλλά όσο να ‘ναι μελαγχολεί. Αναρωτιέται τι πήγε τόσο λάθος στη ζωή του, ώστε να καταντήσει στον Παράδεισο. Δεν έχει όρεξη για πολλές κουβέντες σήμερα.

13/2: Ούτε σήμερα.

15/2: Περνάει η Νταϊάνα και της φωνάζει “μην τρέχεις τόσο πολύ, αγάπη μου”. Χοχοχο. Κάπως καλύτερα τώρα.

17/2: Μπα, τα ίδια.

Μάρτιος

25η Μαρτίου: Σημαιοστολισμοί, πανηγυρική δοξολογία, οπλαρχηγοί με τα καλά τους μπροστά από εικονίσματα. Ένας πρωτοεμφανιζόμενος μουσάτος τσολιάς, πλησιάζει γνωστό πρωτοκαπετάνιο που είχε μαρτυρικό θάνατο. “Να τσιμπήσω λίγο πετσούλα; Έχεις γίνει;”. Πρωτοφανές επεισόδιο με Αθανάσιο Διάκο. Αναστάτωση, κουμπουριές, λιγούρα.

Απρίλιος

10/4:

Τζίμης: Τα μπούτια σου Μαρία, σκοπιά καψιμί αγγαρεία.

Χριστός: Άλλο ένα τέτοιο για τη μάνα μου κι έφυγες.

 

21η Απριλίου: Βλέπει από ψηλά την Κόλαση. Οι χουντικοί κοιμούνται με τις πόρτες ανοιχτές. “Τόσους δρόμους φτιάξατε, δεν κάνατε κι έναν για να ανέβετε εδώ πάνω”; Ο Παττακός γελάει, του άρεσε. “Αυτό σ’ άρεσε”; Μια χλέπα στο πρόσωπο τον βοηθά να συνέλθει. “Κι αυτό μ’ άρεσε. Μισή ζωή πέρασα έτσι”. Τι να πεις.

Μάιος

8/5: “Οι άγγελοι φυτεύουν τα χόρτα”. Προβληματίζει σύνθημα γραμμένο στου Παράδεισου την πόρτα. Οι υποψίες πέφτουν πάνω του. “Δεν ξέρω τίποτα”. Δεν ξέρει τίποτα.

21/5: Υποδοχή Χάρρυ Κλυνν. Ξενάγηση. “Πάμε να σε γνωρίσω στον Θεό”. Η ουρά έξω απ’ την πόρτα του είναι τεράστια. “Πάμε να σε γνωρίσω στον Λένιν τότε”. “Νόμιζα ότι αυτόν εννοούσες απ’ την αρχή”. Σατανικό χαχάνισμα κι απ’ τους δύο.

Ιούνιος

8/6: Χέντριξ και Καζαντζίδης κοινό λάηβ. Μικρή η προσέλευση, μεγάλη η αποτυχία, ο Πανούσης την χρεώνεται απόλυτα. “Μήπως το παρακάναμε με τα βατ;”, ρωτάει ο Καζαντζίδης, κλαμμένος έτσι κι αλλιώς από γεννησιμιού του.

17/6: Ξαναχαζεύει στο βίντεο τα αφιερώματα που του έκαναν στη γη όταν πέθανε. Συγκινείται.

 

Ψέματα. Χέστηκε.

Ιούλιος

15/7: “Και γιατί να σου αρέσω στα κρυφά; Καλύτεροι είναι οι άλλοι;”. Τάβλι και χαλαρή κουβεντούλα με Μητροπάνο.

Αύγουστος

7/8: Συζήτηση με σύντροφο Αριστοφάνη για την κωμωδία και τη σημασία του γελοίου. Διαφωνούν σε πολλά σημεία και αποφασίζουν να απευθυνθούν στον μαιτρ του είδους. Περιμένουν να κοιμηθεί ο Άδωνις για να τον επισκεφτούν στο όνειρό του.

8/8: Του άρεσε αυτό με το όνειρο και λέει να επισκεφτεί και μερικούς από τους παλιούς του φίλους, του έλειψαν, θέλει να τους μοιράσει λίγη αγάπη. “Βράζει το στάρι σου”, “δεν είναι αυτοί οι αληθινοί σου γονείς”, “ξέρω με ποιον η γυναίκ…”. Τον τραβάνε γρήγορα πίσω στον Ουρανό.

Σεπτέμβριος

18/9: Πλησιάζει τον Μωυσή. “Έχω μια θεωρία”. “Σε ακούω”, του λέει. “Όλα τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα, αν απλώς είχατε ανταλλάξει ρόλους με τον Νώε. Αν δηλαδή ο Νώε χώριζε τη θάλασσα στη μέση, ώστε ο Θεός όσα ζώα ήθελε να γλιτώσουν, να τα έβαζε απλά εκεί για να μην πνιγούν και αν εσύ έφτιαχνες ένα μεγάλο καράβι και ανέβαζες πάνω τους σκλάβους εβραίους για να τους πας πιο γρήγορα στη Γη της Επαγγελίας”. Κοιτάζονται για λίγη ώρα. “Πιο λογικό, έτσι;”. Βουβαμάρα.

26/9: Ο Μητροπάνος ήξερε από κομπιούτερς, είχε και δικό του Αμίγκα. Όλα ήταν ένα ψέμα, μια συνωμοσία του Μικρούτσικου. Ο Πανούσης το μαθαίνει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο. Χάνοντας στο LOL.

-Δεν μπορώ δεν μπορώ, δεν μπορώ να τη βρω, με κομπιούτερς και με κουμπάκια.

-Δικαιολογίες.

Οκτώβριος

9/10: Ανδρική περιποίηση προσώπου παρέα με τον Πάτερ Παΐσιο. Συζήτηση για Πούτιν, ελληνοτουρκικά και όλα τα μυστικά του grooming. Βραδινή έξοδος.

22/10:

-Μου ρουφιάνεψαν ότι έχεις ένα τραγούδι που με βρίζεις.

-Εγώ; Ποτέ.

-Ένα που λέει:

“Λες μ’ αγαπάς, θες να παντρευτούμε

λες μ’ αγαπάς, και μου δίνεις συμβουλές”;;;

-Δεν μου λέει κάτι.

“Πρώτα να τελειώσω το πανεπιστήμιό μου

μετά να κάνω τη θητεία στο στρατό”;;;

-Μπα, όχι όχι.

-“Να πιάσω δουλειά σε κανένα γραφείο

να παντρευτούμε να κάνουμε παιδιά.

Κι εγώ σ’ αγαπώ…

-ΚΙ ΕΓΩ Σ’ΑΓΑΠΩ ΧΡΙΣΤΕ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΩΡΑ.

Νοέμβριος

23/11: Τον σταματάει νεκρός φαν (αλλά καλοσυντηρημένος), και του λέει ότι το 2013 τον είχε δει να παίζει σε ένα μαγαζί στην Αθήνα. Του κάνει σοβαρά παράπονα.

-Καθόμασταν στο τραπέζι με τη γυναίκα μου και κατέβαινες για να μας κοροϊδέψεις. Της έλεγες πού τον πας αυτόν, κοίτα κάτι μούτρα, ρε τον μαλάκα κτλ.

-Μόνο εσένα κορόιδευα δηλαδή, όχι και αυτή.

-Ναι.

-Τότε γιατί είπες “μας κορόιδευες”;

-Ναι, μας κορόιδευες.

-Μα αφού κορόιδευα μόνο εσένα, όχι κι αυτήν.

-Ναι.

-Τι ναι;

-Ναι.

-Πόσο χρονών είσαι;

-47.

-Και πολύ καλά τα πήγες. Άλλοι με το μυαλό σου θα ‘χαν χαιρετίσει νωρίτερα.

Δεκέμβριος

5/12:

-Μήπως χτύπησες όταν έπεσες στη γη;

-Γιατί το λες αυτό;

-ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ.

Και το λέει σε άγγελο.

30/12: ΑΡΙΜΠΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΣ!

Σκίτσο Κεντρικής εικογράφησης: Παναγιώτης Πανταζής (Pan Pan).