Τα τρόφιμα που θα σε σώσουν σε περίπτωση πολέμου

Η Σουηδία τύπωσε ένα εγχειρίδιο με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες της αν ξεσπάσει πόλεμος, και όλοι αναρωτιόμαστε αν ξέρουν κάτι που δεν ξέρουμε.
SHARES

Για πρώτη φορά μετά το 1961, δηλαδή εν μέσω Ψυχρού Πολέμου, η σουηδική κυβέρνηση αποφάσισε να μοιράσει ένα εγχειρίδιο με τον τίτλο 'Σε περίπτωση κρίσης ή πολέμου' στους πολίτες της, προκαλώντας τη δίκαιη απορία των πάντων.

Τι γνωρίζουν οι Σουηδοί που μάλλον θα έπρεπε να ξέρει και ο υπόλοιπος πλανήτης;

"Η Σουηδία είναι πολύ πιο ασφαλής από πολλές άλλες χώρες, αλλά υπάρχουν εντούτοις απειλές και για τη δική μας ασφάλεια και ανεξαρτησία", αναφέρει το εγχειρίδιο. Σύμφωνα με τους New York Times, οι επιθετικές κινήσεις της Ρωσίας στην ευρύτερη περιοχή μπορούν να λογιστούν σαν απειλή. Εξάλλου, σε μια συγκυρία με Trump, Putin και Kim Jong-un να καιροφυλακτούν ικανοί για το καλύτερο και για το χειρότερο, πόσο ασφαλής μπορεί να νιώθει οποιοσδήποτε;

Τι θησαυρούς όμως περιέχει αυτό το εγχειρίδιο πέρα από τη θεωρία για την αναγκαιότητά του (που μεταξύ μας, δεν έπεισε και πολλούς); Κατ' αρχάς, στις σελίδες του θα βρει κανείς εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες όπως το πώς θα βρει κάποιος καθαρό νερό, αλλά και καταφύγιο για την ώρα των βομβαρδισμών. Στα ακόμα πιο χρηστικά, στα των τροφίμων δηλαδή, η σουηδική κυβέρνηση φτιάχνει μια ωραιότατη, αλλά και πολύ περίεργη λίστα σουπερμάρκετ.

Οι Σουηδοί καλούνται να γεμίσουν τα καρότσια τους με:

> Τορτίγιες

> Τυρί κρέμα

> Ραβιόλι

> Χούμους

> Κεφτεδάκια σολομού

> Σούπες τριαντάφυλλου (!!!;;;)

> Γάλα βρώμης

> Καφέ

Ποιος άλλωστε δεν θα ήθελε μερικές περιποιημένες τορτίγιες λίγο πριν το τέλος του κόσμου; Τώρα, για τη σούπα τριαντάφυλλου, κρατάμε τις επιφυλάξεις μας, ίσως και να μην είναι η πιο έξυπνη κίνηση όταν είσαι κλεισμένος σε ένα καταφύγιο.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η Σουηδία έμεινε ουδέτερη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου, ενώ έχει να εμπλακεί σε πόλεμο 204 χρόνια ακριβώς.

Share
 

24Media Network

VAR, όλη η αλήθεια: Τέρμα στα fake news

Τι ισχύει με την γραμμή του οφσάιντ και πότε θα μπει στο ελληνικό πρωτάθλημα; Γιατί δεν χρησιμοποιείται αυτή της NOVA; Ισχύει ότι έχουμε τη "φθηνή" έκδοση του VAR; Πόσο κοστίζει σε κάθε αγώνα της Super League; Οι διαιτητές όντως δεν έχουν προετοιμαστεί σωστά για τη χρήση του; Το Sport24.gr έχει όλες τις απαντήσεις για το σύστημα που συζητείται όσο τίποτα άλλο στη χώρα μας.

 

Print

Οι αγαπημένοι ήρωες των αστυνομικών μυθιστορημάτων

Από τον Σέρλοκ Χολμς στη Νάνσι Ντρου και από τον Ηρακλή Πουαρό στον Φίλιπ Μάρλοου, οι χαρακτήρες των αστυνομικών βιβλίων έχουν γράψει τη δική τους ιστορία όχι μόνο στη λογοτεχνία, αλλά και στο σινεμά και την τηλεόραση.

POP για τις δύσκολες ώρες

Η Κυψέλη είναι υπερβολικά κουλ

Περιπλανηθήκαμε στα άδυτα της πιο εδώ και τώρα γειτονιάς της Αθήνας.

Social Man
PROMO