ORIGINALS

Την ίδια ώρα στο Chernobyl, οι influencers ζουν το όνειρό τους

Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία για να αυξήσουν τους followers τους με αφορμή τη σειρά του HBO. Ή μήπως όχι;

Η επιτυχημένη σειρά ‘Chernobyl‘ του HBO έχει προκαλέσει ένα ντελίριο γύρω από το συμβάν που έλαβε χώρα στις 26 Απριλίου του 1986, με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο που αφορούν την τραγωδία να έχουν εκτοξευτεί τις τελευταίες ημέρες.

Η σειρά που ήδη έχει χαρακτηριστεί από τηλεθεατές και κριτικούς, ως μία από τις καλύτερες που έχουν προβληθεί ποτέ, έχει προκαλέσει παράλληλα και τεράστια αύξηση του τουρισμού στην μικρή ουκρανική πόλη Pripyat, όπου βρισκόταν το εργοστάσιο που καταστράφηκε.

Η πόλη-φάντασμα, 33 χρόνια μετά την καταστροφή δεν κατοικείται, ωστόσο, από το 2011 έχει ανοίξει και υποδέχεται τουρίστες για να μπορέσουν να δουν από κοντά ό,τι έχει απομείνει. Το κακό στην όλη υπόθεση τώρα είναι ότι ανάμεσα στους τουρίστες που ταξιδεύουν εκεί τις τελευταίες ημέρες, υπάρχουν πολύ instagrammers, οι οποίοι βρίσκουν ευκαιρία να ανεβάσουν προκλητικές φωτογραφίες από τα κατεστραμμένα κτίρια, εκτιμώντας πως με αυτό τον τρόπο θα πάρουν likes και θα κερδίσουν νέους followers.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

-ph: @alkrud_ & @angelinaprotein . . . . -assistant: @d._kramer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @ nz.nik στις

 

Στην πραγματικότητα, όμως, συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Πολλές influencers που ανέβασαν χαρούμενες ή ημίγυμνες φωτογραφίες τους, χρησιμοποιώντας το hashtag #Chernobyl στο Instagram γνώρισαν την κατακραυγή του κόσμου και δέχθηκαν σχόλια του στιλ ‘ΝΤΡΟΠΗ’, ‘εκεί έχουν πεθάνει άνθρωποι και εσύ ανεβάζεις τέτοιες φωτογραφίες;’, ‘όσες φορές και να δω αυτό το μέρος, θέλω να βάλω τα κλάματα. Απορώ πώς αντέχεις να βγάζεις τέτοια φωτογραφία εκεί’, ‘δείξε λίγο σεβασμό’ και πολλά ακόμη παρόμοια. Κάποιοι χρήστες έσπευσαν να κατεβάσουν τις φωτογραφίες τους, ενώ άλλοι τις διατηρούν ακόμη στο λογαριασμό τους.

Οι κρατήσεις των τουρ στην πόλη που συνέβη η καταστροφή έχουν αυξηθεί κατά 35% το τελευταίο διάστημα, όμως στην εποχή του Instagram, δυστυχώς όλα περιστρέφονται γύρω από τα likes.

Την ίδια ώρα ο δημιουργός της σειράς, Craig Mazin, ανέβασε το δικό του μήνυμα στο twitter σχετικά με το συγκεκριμένο φαινόμενο.