ORIGINALS

Τι πραγματικά λέει για σένα το αγαπημένο μάθημα που είχες στο σχολείο

Ντροπιαστικά πράγματα που δεν τα βάζει ο νους σου.

Το αγαπημένο μάθημα που είχες πιτσιρικάς λέει πολλά για τα μυαλά που κουβαλάς – πολλά περισσότερα από όσα φαντάζεσαι. Μέσα από ένα ρεσιτάλ σκατοψυχιάς, προσπαθήσαμε να αποκωδικοποιήσουμε τις σχολικές σου προτιμήσεις και να σου προσδώσουμε τις ψυχασθένειες τα χαρακτηριστικά που σου αξίζουν.

Για τσέκαρε:

Θρησκευτικά

Είσαι λίγο μοναχικός, αν και έχεις παντρευτεί απ’ τα 24 σου και έχεις 3 παιδιά (όλα αγόρια, δόξα τω Θεώ). Προσβάλλεσαι εύκολα, αλλά επειδή είσαι μοναχικός δεν βρίσκονται εύκολα άνθρωποι να σε προσβάλλουν. Έχει και τα καλά του ο ανθρωποδιώκτης. Αφοσιώνεσαι με πάθος σε ό, τι κάνεις, κάτι που εκτιμάει ιδιαίτερα το αφεντικό σου. Όταν σε φωνάζει χαϊδευτικά ‘είλωτα’ και ‘κοροϊδάρα’, λιώνεις από ευγνωμοσύνη.
Σημερινό Επάγγελμα:
Ελεγκτής στο Μετρό, Οργισμένος σχολιαστής στο YouTube, Δημιουργός GIFS με καλημέρες που αναβοσβήνουν επιληπτικά.

Γυμναστική

Είχες από μικρός πολύ ισχυρές άμυνες απέναντι στη φιλοδοξία, την εργασία και την προσωπική εξέλιξη. Ξέρεις ότι μια μέρα θα πεθάνεις και ανυπομονείς. Όταν ο γυμναστής έδινε τη μπάλα για να τον αφήνουν ήσυχο, ώστε να καυλαντίζει άνετος με την τύπισσα του κυλικείου, έβλεπες τι ήθελες απ’ τη ζωή σου: να σ’ αφήνουν ήσυχο.

Σημερινό Επάγγελμα: Υπάλληλος στα διόδια, Φαροφύλακας. Οποιαδήποτε δουλειά μπορείς να κάνεις απ’ το σπίτι φορώντας εκείνες τις πιτζαμούλες σου με τα πιγκουινάκια.

Ιστορία

Ένα φυγόπονο ρεμάλι, που κάνει συλλογή από τις σφαλιάρες της ζωής.

Νόμιζες ότι θα στα δίνουν όλα στο πιάτο και εσύ το μόνο που θα έκανες θα ήταν να τα διαχειριστείς. Κάτι σαν να μαθαίνεις παπαγαλία το μάθημα, χωρίς να χρειάζεται να βάλεις το αγύμναστο και πλαδαρό μυαλουδάκι σου να δουλέψει. Περίεργο που τελικά αυτό δεν ισχύει, ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕ;

Έχεις μεγάλη υπομονή, να και κάτι θετικό, όλο και σε κάποια ουρά για πιασμένη γκόμενα θα σου χρειαστεί.

Για κάποιο λόγο ακόμα θυμάσαι πότε έγινε η συνθήκη Κιουτσούκ–Καϊναρτζή.

Και το παινεύεσαι.

Σημερινό Επάγγελμα: Δημόσιος υπάλληλος, Ημίτρελος επιβάτης στο Μετρό που προσφέρει τζάμπα μαθήματα σοφίας στους γύρω του.

Φυσική – Χημεία

Άνθρωπος πρακτικός, φαντασία μηδέν, αιώνιο χυμαδιό, περνάς τη μέρα σου παίζοντας Φίφα, Στοίχημα και μετά τα 50 σου, ΚΙΝΟ.

Η οικογένεια δεν είναι η προτεραιότητά σου, αλλά για κάποιο λόγο βρίσκεσαι παντρεμένος νωρίς νωρίς με αυτήν που “απλώς περνούσατε καλά”.

Τις Κυριακές ψήνεις.

Σημερινό επάγγελμα: Κάτι από όλα αυτά που βγάζει το Πολυτεχνείο, Υπάλληλος ΔΕΗ,  τοξικομανής

Μαθηματικά

Είσαι ένα εγωιστικό κάθαρμα, που περνιόσουν πάντα για πιο έξυπνος από τους υπόλοιπους. Έπρηζες μπάλες ότι δεν χρειάζεται να διαβάσεις, γιατί “τα πιάνεις με την πρώτη”… Ε, λοιπόν φιλαράκο, αφού τα πιάνεις όλα, ΠΙΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΩΡΑ! Καλά δεν του ‘πα ρε Άκη;

Σήμερα καμία γυναίκα δεν είναι αρκετά καλή για σένα και είσαι αντιμέτωπος με το φάσμα του φορεβεραλονισμού. Κάπως έτσι η ζωή, σου ξεπληρώνει το μπούλινγκ που έκανες σε εμάς της θεωρητικής .

(-Πόσα κιλά κόμπλεξ έβγαλα μόλις; -Γύρω στα 100. -Καλά είναι).

Σημερινό Επάγγελμα: Νέρντουλας προγραμματιστής, Κοιμήσης καραβανάς, Οδοντίατρος που επιμένει ότι είναι κανονικός γιατρός

Λατινικά

Δεν είχες αγαπημένο μάθημα, κορόιδευες τον κόσμο.

Είσαι λεζάντας, ιστορίας και σου αρέσει να πουλάς αέρα. Είσαι ψεύτικος όπως και το ραπ σου, αλλά πείθεις τους πάντες ότι αξίζεις να συμπεριλαμβάνεσαι στα ‘εξελιγμένα θηλαστικά’.

Περνιέσαι για επιτυχημένος και ιντελεξουέλ, ενώ στην πραγματικότητα ψάχνεις να βρεις από που ανοίγει ένα βιβλίο.

Σημερινό Επάγγελμα: Οτιδήποτε αχρείαστο και αεριτζίδικο. Μάνατζερ, copy/paste δημοσιογράφος, Δημιουργός απλικέσιον, Δημοτικός σύμβουλος

Αρχαία

Μίρλας και κουραστικός, αλλά δεν φταις εσύ γι’ αυτό.

Φταίει το αίσθημα του μονίμως αδικημένου που κουβαλάς από μικρός, γιατί, αν και έξυπνος, ποτέ δεν έφτασες το επίπεδο εξυπνάδας του άριστου μαθητή της Θετικής, τουλάχιστον στα μάτια της πλέμπας.

Ήθελες να σε αγαπήσουν και αυτοί αγαπούσαν τον μάστερ νίντζα των κλασμάτων και των εξισώσεων.

Εσύ τους μιλούσες για τα υψηλά κι αληθινά και αυτοί χειροκροτούσαν τον ‘πέντε επί πέντε’.

Α, ρε τσοπαναραίοι…

Σημερινό επάγγελμα: Δικηγόρος, ιντερνετικός μεταφραστής υπότιτλων, Ράπερ με κάποιο περίεργο αρχαιοελληνικό όνομα (Μεθυστής ή Βακχικός Λεξιπλάστης ξέρωγω)

(Κεντρική φωτογραφία: Από το www.garsenis.gr)