ORIGINALS

Βγάλαμε από το μυαλό μας 5 ταινίες που θα χώραγαν σε κάθε θερινό σινεμά

Και κάναμε και πώς θα ήταν περίπου οι αφίσες τους.

To να πηγαίνεις σε θερινό κινηματογράφο είναι από τα πιο απολαυστικά πράγματα που μπορεί να ζήσεις  μέσα στο καλοκαίρι. Μέρος όλου αυτού του πράγματος που λέγεται θερινό σινεμά όμως είναι και το είδος των ταινιών που συνήθως προβάλλονται σε αυτό και για να πούμε την αλήθεια υπάρχει ένα κάποιο μοτίβο.

Έτσι, αποφάσισα να κάνω 5 ταινίες που στην πραγματικότητα ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ, τις έβγαλα από το μυαλό μου. Ωστόσο, αν υπήρχαν, ομολογουμένως θα τις έβρισκες μόνο σε θερινούς κινηματογράφους. Πάρτε, λοιπόν, ένα δείγμα.

Το γαλλικό δράμα δωματίου

 

Τίτλος: ‘Τόλμα να με αγαπήσεις’ (2019)

Κριτική: *

Ο γάμος του γοητευτικού Ρον και της πανέμορφης Εμιλί περνάει κρίση λίγο πριν τη γέννηση του παιδιού τους. Όταν η Εμιλί προσκαλεί δύο φιλικά της ζευγάρια, η ερωτική ζωή τους θα περιπλακεί και διάφορα μυστικά από το παρελθόν και των δύο θα αποκαλυφθούν, για να δοκιμάσουν τα όρια αντοχής και των 6 παρευρισκόμενων.

Σκηνοθεσία: Ζακ Αρνιμεντί,  με τους: Ιουιλιέτ Ζινιάκ, Βολ Παλερί, Κριστιάν Καρεμπέ, Λένα Ζιανί.

Το ισπανικό θρίλερ

Τίτλος: ‘To κυνήγι της αλήθειας’ (2018)

Κριτική: ***

Μια γυναίκα αγνώστου ταυτότητας βρίσκεται δολοφονημένη στην εξοχή των Αστουρίων και ο κύριος ύποπτος  είναι ο πρόσφατα χωρισμένος ιδιοκτήτης ενός κοντινού μπαρ που έχει 24 ώρες για να αποδείξει την αθωότητα του πριν συλληφθεί από το παλιό του αφεντικό στην αστυνομία.

 

Σκηνοθεσία: Πέδρο Τζαμάλ, με τους: Μιγκέλ Γκαρσία Ιραϊκόθ, Ιζαμπέλα Πέρεζ, Χουαν Κάρλος Ζεν, Τζον Χάρις.

 

Το σινεφίλ αριστούργημα

Τίτλος: ‘Φόνος στην Μπάρμπερ Στριτ’ (1953)

Κριτική: *****

Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Στιβ Έις παρακολουθείται από έναν μυστηριώδη άντρα, μέχρι που τον βρίσκει δολοφονημένο στα σκαλιά του σπιτιού του έχοντας στην τσέπη ένα κρυπτογραφημένο μήνυμα. Τότε στη ζωή του Στιβ εμπλέκεται μια συμμορία, ένας διεφθαρμένος αστυνομίκος και μια μοιραία γυναίκα, που προσπαθούν να δυσχεράνουν το έργο της διαλεύκανσης της υπόθεσης.

 

Σκηνοθεσία: Χιού Τζόνσον, με τους: Tζον Κέιν, Μπάρμπαρα Άιρονς, Μάρτιν Γούοκερ

 

Η…δροσερή κωμωδία

Τίτλος: “Mια θεόμουρλη ληστεία” (2019)

Kριτική: []

Το πιο ακριβό διαμάντι του κόσμου κρύβεται σε μια ειδικά φυλασσόμενη αίθουσα και η καυτή Λούσι, ιδιαίτερα έμπειρη σε μεγαλοκομπίνες, προσπαθεί να πείσει τον άμαθο και χωμένο στα βιβλία του Dave, να κάνουν τη ληστεία του αιώνα. Όταν εκείνος πείθεται, μια ακολουθία συμπτώσεων και τραγελαφικών καταστάσεων οδηγεί το δίδυμο μέσα στην αίθουσα του διαμαντιού. Μόνο που αυτό…λείπει.

Σκηνοθεσία: Ντάμιεν Άντερσον, με τους: Τζον Τάλι, Μάργκαρετ Γιάνγκ, Τζιοβάνι Γιαπάντα Στολιμάνι

 

Αυτά που αρέσουν στις μανάδες μας

Τίτλος: ‘Τα άλογα του Ντάρμπισαϊρ’ (2005)

Kριτική: **

Η 17χρονη Τζόαν, κόρη του λόρδου Ντάρμπισαϊρ, ζει στο αυστηρό πλαίσιο της οικογένειάς της με το όνειρο να γίνει σαν το είδωλο της, την Έμιλι Μπροντέ. Σε μια από τις κρυφές εξορμήσεις της στην πόλη, η Τζόαν γνωρίζει τον ξεπεσμένο ποιητή Έντουαρντ Φρέντγουντ ο οποίος εντυπωσιάζεται από την ποίησής της και θέτει ως στόχο ζωής του να την κάνει τη σπουδαιότερη ποιήτρια που είδε ποτέ η Μεγάλη Βρετανία.

Σκηνοθεσία: Μάργκαρετ Άτγουντ, με τους: Bιρτζίνια Βουλφ, Άντονι Πίρσον, Γιόνας Κόλκα