PUBLI

16 Νοεμβρίου 1915: η μέρα που δημιουργήθηκε το γυάλινο μπουκάλι της Coca-Cola

100 χρόνια ιστορίας.

Στις 16 Νοεμβρίου η Coca-Cola είχε τα επίσημα γενέθλια του γυάλινου μπουκαλιού της, που έκλεισε τα 100 χρόνια ιστορίας. Όλα ξεκίνησαν στις 16 Νοεμβρίου του 1915, όταν και δημιουργήθηκε το πρώτο γυάλινο μπουκάλι, γνωστό και ως contour, μετά από αίτημα της εταιρίας να σχεδιαστεί «ένα μπουκάλι το οποίο θα είναι τόσο αναγνωρίσιμο, ώστε να το καταλαβαίνει κανείς ακόμα και στο σκοτάδι, ή ακόμα και αν βρίσκεται σπασμένο στο έδαφος».

Έναν αιώνα αργότερα, εξακολουθεί να διαθέτει τις ίδιες, όμορφες καμπύλες, που το καθιστούν ίσως την πιο αναγνωρίσιμη συσκευασία προϊόντος παγκοσμίως. Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, πολλοί προσπάθησαν να μιμηθούν το όνομα, την εμφάνιση ακόμα και την εικόνα της Coca-Cola, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να μιμηθεί την υπέροχη γεύση της, που τόσο πολύ έχουμε όλοι αγαπήσει.

Με αφορμή τα 100α γενέθλια του γυάλινου μπουκαλιού της, που αποτελεί το πιο «πολυφιλημένο» αντικείμενο παγκοσμίως, αφού έχει αγγίξει πάνω από 1,5 τρισεκατομμύριο φορές τα χείλη των καταναλωτών σε όλο τον κόσμο από τη στιγμή που «γεννήθηκε», η  Coca-Cola είχε ετοιμάσει μια σειρά από συναρπαστικές εκπλήξεις που διήρκησαν όλο το καλοκαίρι, προσκαλώντας όλους τους φίλους της να μοιραστούν μια Coca-Cola και να γιορτάσουν μαζί της.

Όλα ξεκίνησαν το 1915 με ένα απολαυστικό φιλί…

#CocaCola