PUBLI

Η Bosch ‘τρέχει’ στις ταχύτητες του Ε.Μ.Π

Η ομάδα Prom Racing Formula Student του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου φτιάχνει το νέο της αγωνιστικό όχημα με τη βοήθεια ενός σημαντικού χορηγού.

Μετά από μια πολλά υποσχόμενη πρώτη εμφάνιση το 2011 , η ομάδα Prom Racing Formula Student του Ε.Μ.Π και η Bosch Eλλάδας συνεργάζονται έχοντας ως απώτερο σκοπό την διεκδίκηση περισσότερων διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς. Επιπλέον η Bosch Ελλάδας φιλοδοξεί μέσω αυτού του εγχειρήματος να στηρίξει την ανάπτυξη της αναλυτικής επιστημονικής σκέψης και την εξάσκηση των φοιτητών στο τομέα της μηχανικής  και μηχανολογίας. Για την Bosch αυτή η νεανική επιστημονική δράση αποτελεί επένδυση για το μέλλον των Ελλήνων μηχανικών.

Η Prom Racing αποτελείται από ταλαντούχους φοιτητές του Ε.Μ.Π με πάθος στην εφαρμοσμένη μηχανική-μηχανολογία και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που η ομάδα συμμετείχε με ένα πλήρες και ολοκληρωμένο αυτοκίνητο στη κατηγορία Class 1. Οι θέσεις κατάταξης που πέτυχε ήταν από τις καλύτερες για πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στην ιστορία του θεσμού. 32η θέση γενικής, στις 50 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Italy , 25η θέση στις 28 συμμετοχές στο διαγωνισμό Formula Student Hungary και 1η θέση στην επιμέρους κατηγορία κόστους και κατασκευής στο διαγωνισμό Formula Student Hungary. Η επόμενη διετία 2012-2014 χαρακτηρίζεται ως μεταβατική περίοδος , λόγω του ότι παλιά μέλη αποχώρησαν ολοκληρώνοντας τις σπουδές τους αλλά και λόγω της έλλειψης κάποιου χορηγού.

Αντιθέτως το 2015 ξεκίνησε αισιόδοξα για την Prom Racing , που έχοντας πλέον την οικονομική υποστήριξη της Bosch είναι πιο ικανή και έτοιμη από ποτέ να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του δεύτερου μονοθέσιού της , θέτοντας ψηλά τον πήχη για ανταγωνιστικές επιδόσεις και διακρίσεις. Η ομάδα Prom Racing powered by Bosch, θα συμμετέχει στους αγώνες στο Hockenheim της Γερμανίας και στην Πάρμα της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2016.